Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problém, router, WAN, připojení k netu

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
trezeguet
Návštěvník
Návštěvník

Problém, router, WAN, připojení k netu

#1 Příspěvek od trezeguet »

Zdravím, poraďte mi někdo, předem dík.

Mám připojení k netu přes anténu na střeše, kabel. Internet mi normálně šel, ale z ničeho nic najednou nejde. Kabel je připojen na pevný PC, z něj na router. Ukazuje to, že připojení jde, v nastavení routeru je vše OK, internet třeba 10 min běží, najednou konec a aby se vše zase nahodilo, musím router zresetovat, zrebootovat atd, a třeba po 10 min zase chvilku jde. Píše to něco jako problémy s WAN - i když sám nevím, co to přesně je :) Měl bych být připojen přes static PC, ale připojuje mi to k netu přes dinamic IP, taky nevím proč.

Neví někdo co s tím - už jsem zkusil i výměnu router, od poskytovatele připojení je prý vše OK, takže netuším, kde vězí zakopanej pes.

Poraďte někdo, díík

Rypliz
Návštěvník
Návštěvník

Re: Problém, router, WAN, připojení k netu

#2 Příspěvek od Rypliz »

zdravim..tak za prve bych teda prepojil router pred pc a pak bych nastavil na ten router na statickou adresu a tam bych dal adresu jakou mate ted v pc.na router se dostanete tak ze kdyz jste propojeni s routerem tak si otevrete prohlizec a misto adresy napisete 192.168.1.1 (nebo 192.168.0.1)atd zalezi na vyrobci.pak si myslim ze by vam to melo bezet v poho..

Odpovědět