Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Problém z notebukem horor
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Problém z notebukem horor
Mam problém mam notebuk značky Toshiba a ted de o to že zapnu notebuk dam bios a mam tam disky sata. Pustím instalaci win.a nenačte mi to disky k výběru, nevím co dál.
-
- Vzorný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém z notebukem horor
Bylo by potřeba správně dotaz rozvést. Pokud se trochu vyznáš v biosu dej jej do základního nastavení. Ještě než to uděláš chci se zeptat- jedná se o instalaci operačního systému poprvé a nebo jde o nějaký reinstal? Jelikož většina Notebooků má oper. systém předinstalovaný a když se notebook zapíná poprvé mělo by to vždy jít snadno nainstalovat podrobnými kroky. Jinak když se dělá reinstal tak po restartu pc se musí stisknout určitá klávesa F9 nebo F- záleží na výrobci já mám Asus a tam je to přez F9 .
U toshiba nevím přesně, ale to by si měl vědět pokud máš nějaký manual k ntb. No a přez tu zmiňovanou klávesu se botuje pc a pak následně provádí reinstal.
Pokud máš ale notebook bez OS tak je třeba udělat v biosu základní nastavení a poté nastavit z jakého média má pc číst jako první, předpokládám že instalace bude z dvd tak je třeba dát na 1 místo v biosu dvd mechaniku a poté restartivat pc s vloženým OS a mělo by to hned nabízet instalaci
U toshiba nevím přesně, ale to by si měl vědět pokud máš nějaký manual k ntb. No a přez tu zmiňovanou klávesu se botuje pc a pak následně provádí reinstal.
Pokud máš ale notebook bez OS tak je třeba udělat v biosu základní nastavení a poté nastavit z jakého média má pc číst jako první, předpokládám že instalace bude z dvd tak je třeba dát na 1 místo v biosu dvd mechaniku a poté restartivat pc s vloženým OS a mělo by to hned nabízet instalaci
Windows 7 64bitový (6.1,sestavení 7601)Service Pack 1
Procesor: Celeron Dual-Core CPU T3100 @1.9Ghz 1.90
Paměť ram:4GB. HDD 500GB
Avast free ,
Dokud žiješ, uč se! Nečekej, že moudrost s sebou přinese stáří.
Na průšvihy mám talent od přírody
Doporučuji:
Cclener, MBAM
email:karlospatmat@seznam.cz
--------------------------------------------------------------------------------------
Dobrá nálada nevyřeší všechny tvoje problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si jí udržet.
Avast free ,

Doporučuji:

--------------------------------------------------------------------------------------
Dobrá nálada nevyřeší všechny tvoje problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si jí udržet.
Tak ja začnu takle je tam nějakej starej bios coš znamená že nevym jak to nastavit. to je pro mě hrozne super. A je reinstalace uš tam byl os.windows 7. Predmnou. ja vym to že to chce řadič rait coš sem poznal kdyš nabíhá při zapnuti tak napiše (RAIT- is CRITICAL) a nevym, kdyš sem ho stahnul přimo pro ten notebuk. tak nic nenašlo to stejne pri instalaci, to znamena že nevym co dál.A sem vul kdyš neumim nastavit ten bios ( VERZE BIOSU JE 3,00) .Hlavně nevym kde a co nastavyt, práve proto bych potřeboval pomoct co dál.abysme vědely tak sou tam dva 250GB.Oba sata. Ja skousel dat disky do jineho pc. A pohoda moch sem tam dělat co sem chtel. a v biosu mi to najde oba a píše mi to 250-optimal..............500-critical a řek bych vše o biosu kdybych vedel co budete potřebovat stači řict. Co ješte jo při instalaci win.mi to nenajde disky a skoušel sem nainstalovat jako prvni ten ovladač rait a stejne sem je nenašel abysme vědely oba co sem dělal. co koliv by vam pomohlo vic čekam.pač si nevym rady.děkuji
-
- Vzorný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Tak napřed bych tedy potřeboval zhruba vědět jakej typ notebooku to je abychom se dopátrali k tomu biosu a jeho nastavení. Mrkni kterej tam je http://www.google.cz/search?q=toshiba+b ... 31&bih=610
Podle mne by mel ten bios ty hdd po základním nastavení přečíst. Zkusil bych tam každý disk zvášť napřed a jestli by to pak šlo nainstalovat. Mohlo by to také být v tom biosu a samozžejmě i ten řadič RAID
Podle mne by mel ten bios ty hdd po základním nastavení přečíst. Zkusil bych tam každý disk zvášť napřed a jestli by to pak šlo nainstalovat. Mohlo by to také být v tom biosu a samozžejmě i ten řadič RAID
Avast free ,
Doporučuji:
Cclener, MBAM
Avast free ,

Doporučuji:

Tak model:TOSHIBA QOSMIO G30...........tip biosu ACPI BIOS VERSION =3.80jo a nevyznam se v něm. sem vůl ale neva skoušel sem každy disc zvlašt a u jednoho napsalo chybu rait a druhej mi najde poprve ale musel sem nainstalovat ten rait a naslo ho to ale nejde na nej nic nainstalovat napiše mi to SYSTEM WINDOWS NEMUŽE ZJISTIT,ZDA TENTO POČITAČ OBSAHUJE PLATNY SYSTEMOVÝ SVAZEK. Co dal sem stracen
skoušim tam dávat visti home edition a nejde to co mam nastavyt v tom biosu pomoc a ja napisu cokoly budete chtit.

- cernohous13
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, jestli jsi dyslektik tak promiň, ale bolí nás oči při čtení tvých příspěvků 

Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím
-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <
Bohužel jsem mám ten disk dát do jiného PC a zkontrolovat těmito programi co jste mně poradil chápu to dobře?
- cernohous13
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
Takhle to asi nepořešíme - nechceš zkusit servis?
Doporučení:
> Podpora fóra <

> Podpora fóra <
Ja bych chtel to vyřešit,abych se to naučil.Ja se omlouvám já se splet já myslel.Že ty programy co tam sou u tý správy sou k tomu tak proto. Byl bych rad to nějak vyřešit. Omlouvam se.
-
- Vzorný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Jak je to tedy s těmi disky? Načte to jen jeden a nebo už oba? Pokud to načte jen jeden nechal bych zatím pro danou instalaci jen jeden. Jestliže to ani tak nepujde nainstalovat, tak pokud máš možnost dát ten harddisk do nějakého pc a tam na něj windows nainstalovat a následně jej dát spatky do notebooku, tak to zkus a potom počkej jestli by naběhl. Jestli to ani tímto způsobem nepujde a Notebook nepřečte ani jeden disk tak bych se asi opravdu obrátil na servis jelikož z hardwarem takhle na dálku jde těžko něco dělat. Jedíně počkat jestli s tímto problémem nemá také někdo z rádců nějaké zkušenosti. Ale asi bych se přikláněl k tomu servisu 

Avast free ,
Doporučuji:
Cclener, MBAM
Avast free ,

Doporučuji:

Problem by mohol byt v tom, ze system nepozna diskovy radic v AHCI rezime. Ten sa tam pridava na zaciatku cez funkcnu klavesu, pise to na obrazovke. Tusim F6 klavesa ?
Riesenim je prepnut HDD z AHCI rezimu na IDE rezim, kde simuluje klasicky IDE disk. V BIOSe je to. Niekedy sa to vola compatibile rezim /IDE/ a ten druhy je SATA /AHCI/ rezim. Pre AHCI rezim treba ovladac este pred instalaciou, pre IDE netreba.
Riesenim je prepnut HDD z AHCI rezimu na IDE rezim, kde simuluje klasicky IDE disk. V BIOSe je to. Niekedy sa to vola compatibile rezim /IDE/ a ten druhy je SATA /AHCI/ rezim. Pre AHCI rezim treba ovladac este pred instalaciou, pre IDE netreba.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.