CCleaner právě používám taky, ale ten (co se týká chyb v registru) jen napíše, že se jedná o chybu, která vzniká nedokonalou odinstalací a tím to končí (nestalo se mi, že by napsal někdy něco jiného). Tento soft napíše proč je záznam špatný, např. klíč neobsahuje žádná data, nebo obsahuje odkaz na neexistující soubor a je tam cesta k souboru (viz obrázek). Pak máte možnost vybrat si ze 3 možností: smazat záznam, nechat záznam nebo přidat k výjimkám (příště už neukáže jako chybu). Takže pro mne jako laika je to mnohem přehlednější a více vím co dělám
Nevím, jestli je to o pocitu, ale mít na disku spoustu prázdných složek mne nebaví, stává se pak disk pro mne méně přehledný. Pravda registr nestuduji, takže by mi ty chybné zápisy asi nevadily, nedokážu posoudit jak moc to vadí Windows (jenže teď už to vím, tak by mi to vadilo

) Revouninstaler je k tomuto nepostradatelný pomocník. Při odinstalaci nativním odinstalátorem některých programů zůstane na disku klidně i 10 zápisů v registrech a třeba i 20 složek. Revo tyto vyhledá a můžete je odstranit. Malwarebytes' to dělá s nechtěnými programy. Spyware na disku mít prostě nechci, i kdyby nic nedělaly, zaplňují disk a mám z toho špatný pocit
Defragmentace registru... Mám noťas s HDD 5400rpm a jestli má pořád přehrkávat na disku, myslím, že to poznat být musí, včetně opotřebení HDD.
Dělal jsem tuto údržbu na některých PC, kde byli 3 uživatelé, z toho 2 puberťáci, vyskakovaly tam různé varovné hlášky, úvodní obrazovky programů, které už na disku ani téměř nebyly atd. PC najížděl 10min za neustálého odklikávání varování atd. Věřím, že odborník by si s tím poradil jinak, ale já zas tak velký odborník nejsem, a výše uvedené programy mi s tím pomohly a Systém ještě zachránily od přeinstalace.
Já tu údržbu dělám pravidelně (+dodržuji ještě i jiná pravidla) a ještě jsem systém nemusel přeinstalovávat nikdy, ať už to byly XP, nebo Visty. Nevím, jestli to je tou údržbou, nebo ne, ale své návyky měnit nehodlám, jsem pověrčivý