Mám windows xp home edition, service pack 2
Na účtech s omezeným oprávněním nemůžu provádět téměř žádné operace se soubory ani složkami. Když chci například smazat soubor tak vyskočí hlášení:
Chyba
C:\ není přístupný
Přístup byl odepřen
Na účtě administrátor tento problém zatím nemám. Je možné, že by se mi někdo naboural do PC?
Děkuji za radu:)

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Přístup byl odepřen
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Re: Přístup byl odepřen
Zdravim a pekny vecer preji
Nainstalujte si ServicePack3 - resi mnoho chyb a probelemu
Jak sam pisete, je to na uctech s omezenim opravnenim.

Nainstalujte si ServicePack3 - resi mnoho chyb a probelemu
Jak sam pisete, je to na uctech s omezenim opravnenim.
-
- Přítel fóra
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
Uživatelé s omezeným oprávněním mají na Windows XP právo zapisovat jen do několika adresářů (včteně svého profilu). K ostatním složkám a souborům mají právo na čtení a spouštění kódu. I když jako administrátor nějaký soubor vytvoříte, uživatelé s omezeným oprávněním k němu získají pouze možnost číst, ne mazat. Doufám, že se moc nepletu.
Kde se ty soubory, u kterých vám vyskakuje tato hláška, nacházejí?Na účtech s omezeným oprávněním nemůžu provádět téměř žádné operace se soubory ani složkami. Když chci například smazat soubor tak vyskočí hlášení:
Chyba
C:\ není přístupný
Přístup byl odepřen
Uživatelé s omezeným oprávněním mají na Windows XP právo zapisovat jen do několika adresářů (včteně svého profilu). K ostatním složkám a souborům mají právo na čtení a spouštění kódu. I když jako administrátor nějaký soubor vytvoříte, uživatelé s omezeným oprávněním k němu získají pouze možnost číst, ne mazat. Doufám, že se moc nepletu.
GitHub (https://github.com/MartinDrab)
Dobrý večer,
Mám O2 internet start, tak pro mě moc nepřipadá v úvahu stahovat SP3.
Soubory se nacházejí v dokumentech tak i na ploše účtu s omezeným oprávněním. Nikdy jsem neměl žádné problémy tak fakt nevím co se mohlo stát...
Nemůžu mazat, přejmenovávat, ani kopírovat soubory, které jsem na tom účtě vytvořil.
Nemůžu otevřít místní disk C:\, jako by byl nějak blokovaný. Ve vlastnostech disku se píše, využité místo 0 bajtů, volné místo 0 bajtů. To vůbec neodpovídá skutečnosti.
Jediná možnost jak pracovat, je používat účet administrátor, ten ale pro práci s internetem používat nechci...
Zkusil jem vytvořit nový účet s omezeným oprávněním, ale jsou tam stejné problémy jako na tom starém.
Avast nic nenašel a Spyware Terminator taky ne. Tak nevím jestli je to chyba systému nebo nějaký útok z internetu:(
Mám O2 internet start, tak pro mě moc nepřipadá v úvahu stahovat SP3.
Soubory se nacházejí v dokumentech tak i na ploše účtu s omezeným oprávněním. Nikdy jsem neměl žádné problémy tak fakt nevím co se mohlo stát...
Nemůžu mazat, přejmenovávat, ani kopírovat soubory, které jsem na tom účtě vytvořil.
Nemůžu otevřít místní disk C:\, jako by byl nějak blokovaný. Ve vlastnostech disku se píše, využité místo 0 bajtů, volné místo 0 bajtů. To vůbec neodpovídá skutečnosti.
Jediná možnost jak pracovat, je používat účet administrátor, ten ale pro práci s internetem používat nechci...
Zkusil jem vytvořit nový účet s omezeným oprávněním, ale jsou tam stejné problémy jako na tom starém.
Avast nic nenašel a Spyware Terminator taky ne. Tak nevím jestli je to chyba systému nebo nějaký útok z internetu:(
-
- Přítel fóra
- Kontaktovat uživatele:
A když se třeba ve vlastnostech toho disku C podíváte do karty Zabezpečení? Tam by mělo být vidět, kdo má k tomu disku jaká práva. Případně udělejte snímek obrazovky a nahrajte ho sem.
GitHub (https://github.com/MartinDrab)
Bojím se, že to bude práce nějakého malwaru. Četl jsem o tom nějaké články. Tak Vám pošlu pro jistotu log...
OK, RSIT nic nezkazi...
A jak psal kolega, na karte Zabezpeceni jsou videt jaka opravneni
A jak psal kolega, na karte Zabezpeceni jsou videt jaka opravneni