dobry den,
chci se septat jak se opravuje ip adresa,protoze mne net jde ale pripojil jsem jiny notebook a tam mi nejde net a ma jinu adresu jako moje,mam pripojeny kabel na priamo do notebooku,iba jednym kabelem.nevite vcim muze byt problem?
Dekuji

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
nejde zapnout internet
Moderátor: Moderátoři
Re: nejde zapnout internet
Pravdepodobne máte statickú IP od poskytovateľa, alebo dynamickú a protokol je zle nastavený, skúste toto:
otvorte na oboch PC Sieťové pripojenia (XP cez ovládací panel, Vista/7 cez centrum sietí a vpravo je položka rozšírené nastavenia adaptéra)
Klik pravým na Lokálne pripojenie
Klik na Vlastnosti
V otvorenom okne je také biele okienko a v ňom protokol TCP/IPv4, dvakrát naň poklepte
odpíšte údaje z notebooku v ktorom ide net do toho durhého
potvrdením uložíte
otvorte na oboch PC Sieťové pripojenia (XP cez ovládací panel, Vista/7 cez centrum sietí a vpravo je položka rozšírené nastavenia adaptéra)
Klik pravým na Lokálne pripojenie
Klik na Vlastnosti
V otvorenom okne je také biele okienko a v ňom protokol TCP/IPv4, dvakrát naň poklepte
odpíšte údaje z notebooku v ktorom ide net do toho durhého
potvrdením uložíte
-
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
vsetko je nastavene na automaticky,nie su tam ziadne udaje.ale ja som nastavoval aj sam ip,masku,dns,vych.branu,ale dcph sa neda na tom druhom nastavit.a ja tak to nejde.asi sa to neda,vsak ked je to staticke?
dakujem
dakujem
zdravim
chapu dobre ze mate jeden kabelovy modem
zda ano tak ho vypojte na 5 minut ze zasuvky (vcetne kabelu do notebooku alias RJ-45 koncovka)
pak zapnout modem + zapojte koncovku do notebooku kde nejde net 

chapu dobre ze mate jeden kabelovy modem

Ja som z toho pochopil, že má len kábel 
1, neblokuje poskytovateľ iné MAC Adresy?
2, nové notebooky mávajú nové MAC adresy, ktoré provider na switchoch často blokuje (ako nevyžiadané zariadenia) - skúste sa obrátiť na ISP
a ak to nie je "len kábel" dajte vedieť čo je to za pripojenie alebo akého ISP máte

1, neblokuje poskytovateľ iné MAC Adresy?
2, nové notebooky mávajú nové MAC adresy, ktoré provider na switchoch často blokuje (ako nevyžiadané zariadenia) - skúste sa obrátiť na ISP
a ak to nie je "len kábel" dajte vedieť čo je to za pripojenie alebo akého ISP máte
Jen poznámka k předchozímu příspěvku - MAC nemusí blokovat ISP, levné switche za 300,- se o to někdy postarají samy a bez vytažení napáječe na minutu ze zásuvky se člověk nehne dál..
Anti Spam-dárek pro všechny spamboty světa