Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
BSOD
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
-
- Návštěvník
BSOD
Dobrý den, prosím mrkněte se na to někdo... http://leteckaposta.cz/904647621 už sem na modrou barvu alergickej....
Re: BSOD
To je stále ten samý počítač, kde jste testoval paměť a byl tam ten problém s diskem?
Pokud ano, nastavte verifier:
Pokud ano, potvrdí to Verifier.
Pokud ano, nastavte verifier:
Vypadá to buď jako chyba paměti nebo by za tím mohl stát mfehidk.sys (McAfee)Spustit->napište "verifier"->OK->Vytvořit uživatelské nastavení->Vybrat individuální nastavení z úplného seznamu->mimo "Simulace nedostatku prostředků" zatrhněte vše->vybrat ovladače ze seznamu->vyberte vše, co není od Microsoftu->Dokončit->restartujte PC
Pokud verifier narazí na nějaký problém, objeví se BSOD a dojde k restartu počítače. Ve složce Windows\Minidump by se měl vytvořit nový výpis paměti, který mi upněte.
Pokud by k BSOD docházelo už při startu OS a nedařilo se i po několika restartech zavést systém,
spusťte nouzový režim (mačkání F8 při startu PC)
Tam spusťte Verifier a zvolte "Odstranit existující nastavení->Dokončit->restart PC.
Pokud ano, potvrdí to Verifier.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
-
- Návštěvník
Ano je to stejne PC. Reklamace disku probehla ok, dali mi Western digital
Zkusim ten verifier. McAfee stejne pujde pryc je to trial...

-
- Návštěvník
Udělal jsem to podle návodu, při načítání windows to spadlo, restart a protože mám instalační soubory Windows na skrytém diskovém oddíle, žačal dělat automatické opravy systému kvůli tomu že to nejde spustit...
-
- Návštěvník
Už je to OK, nástroj oprava systému samozřejmě problém nezjistil a tak se vypnul.... po druhé už jsem chybu neudělal 

-
- Návštěvník
Při startu OS naskočil BSOD takže jsem to musel udělat přes ten nouzový režim. Přesto ve složce minidump nic není...
V tom případě se obávám, že chyba bude někde v hardwaru. Kde, to vám neřeknu.
Zkuste to s tím Verifierem spustit vícekrát.
Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->protokoly systému->klikněte pravým myšítkem na "Systém"->Uložit všechny události jako->uložte log jako .evtx a upněte ho na www.leteckaposta.cz.
Podívám se, zda tam nebude nějaká událost, která by s tím mohla souviset.
Máte povolený stránkovací soubor?
Zkuste to s tím Verifierem spustit vícekrát.
Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->protokoly systému->klikněte pravým myšítkem na "Systém"->Uložit všechny události jako->uložte log jako .evtx a upněte ho na www.leteckaposta.cz.
Podívám se, zda tam nebude nějaká událost, která by s tím mohla souviset.
Máte povolený stránkovací soubor?
-
- Návštěvník
Co je stránkovací soubor?
http://leteckaposta.cz/190505829

Docela se mi tam nelíbí opakující se událost chyby řadiče disku.
"Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk1\DRX"
Napište mi o jaký typ základní desky se jedná, verzi biosu (zjistitelné např. v CPU-Z), rozhraní disků(ATA, SATA)
a zda máte nainstalován soft pro čipovou sadu.
Kolik disků máte v počítači?
Připojujete k němu i nějaké externí disky? (včetně USB flash disku)
"Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk1\DRX"
Napište mi o jaký typ základní desky se jedná, verzi biosu (zjistitelné např. v CPU-Z), rozhraní disků(ATA, SATA)
a zda máte nainstalován soft pro čipovou sadu.
Kolik disků máte v počítači?
Připojujete k němu i nějaké externí disky? (včetně USB flash disku)
-
- Návštěvník
K PC pravidelně připojuji 4 flash disky, občas jeden z dvou externích disků. Základovka Lenovo, chipset Intel DMI host bridge, southbridge PM55. Verze BIOS 1ECN33WW (V 5.07), rozhraní disku je SATA. V PC mám jeden disk rozdělen na tři oddíly - první skrytý s instalačkou OS, jeden na Ovladače od lenova a jeden 400 Giga na němž je systém. Jak zjistím jestli mám software pro čip. sadu??
Zjistíte to tak, že se podíváte do programů a funkcí, zda máte nainstalovánu INF Update Utility od Intelu.
Pokud máte řadič disku v AHCI, nainstaloval bych i Intel(R) Rapid Storage Technology
Pravděpodobně se ale bude jednat spíše o chybu jednoho z připojovaných USB disků a s pády to nebude mít souvislost.
Jestli ten stroj máte v záruce, hodil bych jim ho na hlavu.
Pokud máte řadič disku v AHCI, nainstaloval bych i Intel(R) Rapid Storage Technology
Pravděpodobně se ale bude jednat spíše o chybu jednoho z připojovaných USB disků a s pády to nebude mít souvislost.
Jestli ten stroj máte v záruce, hodil bych jim ho na hlavu.
-
- Návštěvník
INF update od intelu sem nainstaloval. V PC mám nainstalovaný Intel Matrix storage manager. (před reklamací toho disku tam byl ten rapid)
-
- Návštěvník
Asi počkám jestli se začnou problémy opakovat a pak to kdyžtak pujdu reklamovat.... uz fakt nevim.....