Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

pagefile.sys

Nemáte v tuto chvíli žádný problém s pc a chcete se jen ujistit, že je vše v pořádku?
Vložte log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
RLipicek
Návštěvník
Návštěvník

pagefile.sys

#1 Příspěvek od RLipicek »

Mam prosbu zda mohu ci nemohu pozastavit stránkování na disk neboli Pagefile ve Windows XP?
Diky za jakoukoliv , samozrejme vyhovujici a neskodici odpoved.

zde info o systemu
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1530806

Marek-26
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: pagefile.sys

#2 Příspěvek od Marek-26 »

Můžete ale nedoporučuje se :wink:

ve Windows XP přes Ovládací panely/Systém/Upřesnit/Výkon/Nastavení/ Pokročilé/Virtuální paměť/Změnit (při klasickém zobrazení) zvolte pro systémový oddíl možnost "No Paging File"

Je možné že některý program na něm bude závislý a nevypne se úplně. Proč ho chcete vypnout?

RLipicek
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od RLipicek »

Samozrejme to neni nutnosti, jen jsem narazil na velke datove soubory, tak jsem zjistoval co jsou zac a proc jsou tak velke, coz jsem zjistil,ale nevedel jsem uplne jak moc jsou dulezite pro system...samozrejme jsem si to zjistil na forech, ale odpovedi jsou ruzne.Disk nemam zase tak maly, abych potreboval zvetsit misto, jen me zajimalo jak je potrebny pro system....

Marek-26
Přítel fóra
Přítel fóra

#4 Příspěvek od Marek-26 »

XP neumí pracovat s většími RAM. Tam je pagefile využíván hodně. U vyšších verzí s dostatkem RAM už to není tak moc potřeba. Nejideálnější je vytvořit RAM disk pro stránkovací soubor :D

RLipicek
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od RLipicek »

A to se provadi jak? :oops: :(

Marek-26
Přítel fóra
Přítel fóra

#6 Příspěvek od Marek-26 »

RLipicek píše:A to se provadi jak? :oops: :(