Nazdárek!
Mám poměrně zajímavej problém s mým Notebookem. Jedná se o starší kousek, takže jakékoliv větší finanční investice nemají asi cenu. Potřeboval bych přeinstatalovat celý systém (nejraději naformátovat disk), což běžně dělám přes CD mechaniku s pomocí CD Win XP. Potíž je v tom, že na notebooku už nejede CD mechanika. Jak na to? Uvádím, že mám na PC ještě dva USB 1 zástrčky a nevím, jestli by fungovaly, pokud by dříve nebyly přes Windows nainstalovaný ovladače. Díky.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
přeinstalování systému - nejede CD mechanika
Moderátor: Moderátoři
- computerman
- Návštěvník
Re: přeinstalování systému - nejede CD mechanika
Pokud notebook umí bootovat z USB tak udělat bootovací flašku. Musí se udělat na jiném PC, protože bez CD-ROM to asi nepůjde.
V Biosu mám nabídku bootovat přes pevný disk, CD_ROM(to je pasé), vyměnitelné jednotky (ale při rozvinutí lišty je v nabídce jen disketa, USB ne) a přes LAN. Z toho mi plyne, že bootovat přes USB systém asi neumí a je tam ještě funkční disketa, což mi zřejmě moc nepomůže. Nevím, co znamená ta LAN síť. Ta se přece musí prvně instalovat přes Windows, ne?
- cernohous13
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
Po připojení bootovacího USBklíče nebo externího disku by se to mohlo v nabídce objevit - vyzkoušejwiln píše:...vyměnitelné jednotky (ale při rozvinutí lišty je v nabídce jen disketa, USB ne)...
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím
-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <
Také to nešlo, nicméně se mi podařil zajímavej kousek. Vytvořil jsem si bootovací disketu, která mi spustí jednoduchej prográmek s jehož pomocí rozjedu USB bez podpory Biosu. Pak jsem si vytvořil instalační flash-disk s Windows XP a v tom je problém. První jsem zformátoval disk, pak se zkopírovali nějaký soubory (klasická instalace), ale skončilo to vypsáním chyby...něco ve smyslu, že překopírování souboru se nevydařilo, atd. Instalční flash disk jsem tvořil pomocí návodu z této http://www.mujeee.cz/2008-05-16/instala ... -klicenky/ nebo této http://www.mujeee.cz/2008-05-16/instala ... -klicenky/ stránky. Pak jsem zkoušel ještě program zde: http://technet.idnes.cz/navod-jak-na-in ... ftware_dvr, ale dopadlo to stejně. Neznáte ještě jiný způsob, jak vytvořit instalční flashku Windows, popřípadě netušite, kde by mohl být problém.
- computerman
- Návštěvník
Dlouho jsem to už nedělal, ale snad si to pamatuji celé.
zasunout flash disk
spustit cmd jako admin
discpart
list disk
select disk x (x - je písmeno flash disku)
clean
create partition primary
select partition 1
format fs=ntfs quick
active
exit
Nakopírovat celý obsah instalačního disku na flash disk.
P.S. staré flash disky neuměly nastavit svůj oddíl na aktivní. Bez toho nejde bootovat.
zasunout flash disk
spustit cmd jako admin
discpart
list disk
select disk x (x - je písmeno flash disku)
clean
create partition primary
select partition 1
format fs=ntfs quick
active
exit
Nakopírovat celý obsah instalačního disku na flash disk.
P.S. staré flash disky neuměly nastavit svůj oddíl na aktivní. Bez toho nejde bootovat.