Spyware Terminator mi našel backdoor v souboru detect.dll programu Hard Disk Sentinel. Vzhledem k tomu, že jsem jej stáhl z domény download.com, předpokládám jistou důvěryhodnost programu, takže mě to zarazilo.
Jak moc je pravděpodobné, že jde opravdu o backdoor? Předpokládám, že když nelze jeho chování sledovat - nebo ano?

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Má Hard Disk Sentinel backdoor?
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: Má Hard Disk Sentinel backdoor?
Soubor zkuste online otestovat na www.virustotal.com
Tam ho prověří kupa antivirů a uvidí se.
Výsledek sem zkopírujte.
Výsledek sem zkopírujte.
Dva zásahy:eda píše:Soubor zkuste online otestovat na http://www.virustotal.com
Výsledek sem zkopírujte.
Kód: Vybrat vše
McAfee-GW-Edition 2010.1B 2010.09.14 Heuristic.BehavesLike.Win32.Malware.313.A
nProtect 2010-09-14.01 2010.09.14 Backdoor/W32.Agent.167936.AB
Předem díky.
To bych viděl jako planý poplach. Tyto dva antiviry zrovna nejsou nejkvalitnější.
Myslím, že můžete být klidný.
Chtěl jsem mít jistotu. Děkuji tedy za váš čas, nechávám to plavat.eda píše:To bych viděl jako planý poplach. Tyto dva antiviry zrovna nejsou nejkvalitnější.
Rádo se stalo.