Ahoj,
včera jsem sedl k počítači a při najíždění do windowsu problikla modrá tabulka a reset..dal jsem to kamarádo at se na to mrkne a ten říkal, že disk je v pořádku, ale všechny data zmizly, že je absolutně čistý!!když si představím co všechno se mi zmyzlo, tak se mi chce....Mohl to být vir???měl jsem tam dost choulostivé soubory, je možné,že se stáhly na net a můžou být někde prezentovány?nevíte co to mohlo být a čím se chránit?díky za odpověď...

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Totální vymazání disku!
Moderátor: Moderátoři
- Hulkee
- Vzorný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Totální vymazání disku!
Ahoj,
je skutečně možné, aby někdo stáhl Vaše data a uložil si je někde, ale pokud nepracujete pro vládu na supertajných projektech, tipnul bych si že mu to rozhodně nestojí za námahu(nemluvě o technické náročnosti celého projektu).
Takhle můžu doporučit nahodit na jiné PC třeba program Recuva a skusit data nějak vytáhnout z disku. Pokud vím viry tohoto tipu už se hodně dlouho nešíří.
Nejlepší ochranou je používat AKTUALIZOVANÝ antivirový program a firewall - z free věcí vám můžu doporučit třeba Avast(ve verzi 5 má opět velmi vysoký standard) a comodo personal firewall, jinak na fóru se nachází celá sekce věnovaná firewallům a antivirovým programům, doporučuji Vám si tam něco přečíst, vybrat a stáhnout.
Další zásadou je, že pokud Vám antivirus hlásí v programu (třeba cracku - byť je to nelegální, spousta lidí je stále stahuje) virus, rozhodně se nevyplatí věřit autorům uploadu, že je soubor čistý a vypnout AV, to je nejsnažší cesta jak dojít k újmě.
Podle toho že probliknul BSOD by se nemuselo ani jednat o softwarový problém, ale klidně i o hardwarový. Ještě bych počkal co Vám řekne některý moderátor nebo rádce, ale s tímhle nic moc dělat už nelze.
je skutečně možné, aby někdo stáhl Vaše data a uložil si je někde, ale pokud nepracujete pro vládu na supertajných projektech, tipnul bych si že mu to rozhodně nestojí za námahu(nemluvě o technické náročnosti celého projektu).

Takhle můžu doporučit nahodit na jiné PC třeba program Recuva a skusit data nějak vytáhnout z disku. Pokud vím viry tohoto tipu už se hodně dlouho nešíří.

Nejlepší ochranou je používat AKTUALIZOVANÝ antivirový program a firewall - z free věcí vám můžu doporučit třeba Avast(ve verzi 5 má opět velmi vysoký standard) a comodo personal firewall, jinak na fóru se nachází celá sekce věnovaná firewallům a antivirovým programům, doporučuji Vám si tam něco přečíst, vybrat a stáhnout.
Další zásadou je, že pokud Vám antivirus hlásí v programu (třeba cracku - byť je to nelegální, spousta lidí je stále stahuje) virus, rozhodně se nevyplatí věřit autorům uploadu, že je soubor čistý a vypnout AV, to je nejsnažší cesta jak dojít k újmě.
Podle toho že probliknul BSOD by se nemuselo ani jednat o softwarový problém, ale klidně i o hardwarový. Ještě bych počkal co Vám řekne některý moderátor nebo rádce, ale s tímhle nic moc dělat už nelze.
Per aspera ad astra! In æternum et ultra!
RSIT - - AVP Tool - - HijackThis - - OTM - - Avenger - - Gmer - - MBR - - SystemLook - - OTL
CCleaner - - Defraggler - - Filehippo Update Checker
POSLOUCHEJTE RÁDCE (ví co dělá) a VŠECHNO PEČLIVĚ ČTĚTE!!!
“Všichni lidé jsou blázni. Ty, kterým se podaří své bludy vydat knižně, nazýváme filozofy.”
RSIT - - AVP Tool - - HijackThis - - OTM - - Avenger - - Gmer - - MBR - - SystemLook - - OTL

“Všichni lidé jsou blázni. Ty, kterým se podaří své bludy vydat knižně, nazýváme filozofy.”
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Presouvam do vsehochuti..modra obrazovka mi moc nesedi se zdejsi kolonkou antiviry..asi prehmat 

Pravidla fóra a Důležité informace <> Tipy & Triky & Návody
Pokud me potrebujete na nejake aktivity nesouvisejici s forem,
ma domaci stranka je zde: http://www.james008.net
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Blbost. Jedine, co sa podla mna stalo, je, ze padla tabulka particii, tak ich nevidno, ale vsetky data su na mieste. Staci ich obnovit, napr. disk diggerom alebo niecim na vytahovanie dat.
- Hulkee
- Vzorný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Chm, ironií osudu se mi stalo něco podobného asi týden po tomhle naštěstí jenom s diskem "v šuplíku" na kterým bylo několik starejch záloh. 
Vždyť to jsem mu i poradil (Recuva je na vytahování dat). Jinak dík za přesnější popis problému.

Vždyť to jsem mu i poradil (Recuva je na vytahování dat). Jinak dík za přesnější popis problému.
Per aspera ad astra! In æternum et ultra!
POSLOUCHEJTE RÁDCE (ví co dělá) a VŠECHNO PEČLIVĚ ČTĚTE!!!