poradíte prosím? díky moc
app
Moderátor: Moderátoři
Právě že ano. Nativní prstředí pro všechny oper. systémy od WinNT4 výše je právě NTFS. Mám dokonce dojem, že by WinVista a Win7 ani na FAT32 nešly nainstalovat.applejack píše:už zkouším....podařilo se. Jen mi zůstal ten nový oddíl jako NTFS - to by asi neměl, že?
Čistě teoreticky bste při rozdělování oddílu zálohování provádět nemusela. Defragmentace (co vím a co jsem viděl) negarantuje seřazení souborů od začátku oddílu, rozhodně ne v případě nástroje, který za tímto účelem Windows obsahují. Pouze se snaží zajistit, aby data nějakého souboru byla pouze v jednom fragmentu a disk při jejich čtení nemusel přejíždět hlavičkami někam daleko.Defragmentace a zálohování
O tomto omezení nevím, ale věřil bych mu. Na rozdíl od NTFS, FAT nedisponuje žádnými funkcemi pro zabezpečení souborů. A neumí ani další vymoženosti (kmprese, šifrování, quota, detekce a zotavení z chyb, symbolické odkazy a hard linky...). Systém instalovaný na FAT32 by nemohl zajistit bezpečnost svých souborů.Windows Vista/7 se nenainstalují na oddíl formátovaný systémem FAT32