Zdravim, vzdy ked zapojim USB , externe HDD ( toshiba 1 TB 3,5) a vypnem pocitac, tak nastava problem.
Pri zapnuti pocitaca, zacne bios hladat windows bud na USB alebo externom HDD, len nie tam kde by malo, na HDD v PC.
Neviem ci je to problem biosu alebo coho, pretoze v biose uz x krat som dal bootovanie len z HDD v PC, ale nepomaha to, pretoze ked vypnem a zapnem PC tak vlastne ako keby sa zariadenei odpojilo , zase pripojilo a ma tam opet svoje nastavenie, cize bootovanie zneho a opet musim rr pc, ist do biosu a prenastavit to po kazdym vypnuti pocitaca.
Ked zapnem pc, nacita sa bios a naskoci cierna obrazovka kde hore v lavo blika vodorovny kurzor.
Viem ze problem sa da riesit odpojenim zariadenie pri kazdom vypnuti ( zapnuti) pc, ale naozaj sa mi nechcel stale lozit pod stol a odpajat ho, kedze na tom externom HDD mam vecsinou svoju robotu programy filmy a mnoho ineho, co stale vyuzijem po zapnuti pocitaca.
Ak ste nieco nepochopili stoho co som napisal, tak sa kludne opytajte, za par minut zareagujem. Snad mi pomozete, Dakujem.
P.S. (netreba aktualizovat bios ?)

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Externe HDD USB, BIOS nacitavanie windowsu, vcim je problem?
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Re: Externe HDD USB, BIOS nacitavanie windowsu, vcim je prob
Mám naprosto stejný problém a nijak se mi ho nepodařilo vyřešit. Pokud nechám třeba USB flash disk v USB konektoru a spustím počítač, BIOS nadetekuje připojené USB storage zařízení a automaticky se z něho snaží zavádět systém. USB zařízení je zařazeno na pvní místo v seznamu bootovacích zařízeních a pevné disky ze seznamu úplně zmizí. Nijak se to nedá ovlivnit. Je to prostě nedostatek v BIOSu. Zkuste tu aktualizaci BIOSu, u mě to ale stejně nepomohlo.
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 19 čer 2010 13:45, celkem upraveno 1 x.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Napadlo mě, že ve vašem případě by se to dalo takovou kličkou obejít.
Pokud používáte stále stejný externí disk, dal by se upravit jako systémový (upravil by se MBR) a do kořene toho disku by se umístil v případě Vista nebo Win7 bootmanager + kopie BCD souboru ze systémového pevného disku, v případě Windows XP by se tam umístil bootloader + boot.ini soubor.
Zavádění systému by pak začalo z toho externího disku. Disk by se ale nedal za běhu odpojovat.
Dále můžete zkusit v nastavení BIOSu vypnout podporu USB zařízení. (v mém nastavení BIOSu je to položka Legacy USB support)
Při bootování by pak měl BIOS USB disk ignorovat, pod Windows by měl ale běžet.
Má to jednu nevýhodu, pokud máte USB klávesnici, nebude ji zřejmě možno v boot menu (výběr operačních systémů + typ spouštění OS) použít
Pokud používáte stále stejný externí disk, dal by se upravit jako systémový (upravil by se MBR) a do kořene toho disku by se umístil v případě Vista nebo Win7 bootmanager + kopie BCD souboru ze systémového pevného disku, v případě Windows XP by se tam umístil bootloader + boot.ini soubor.
Zavádění systému by pak začalo z toho externího disku. Disk by se ale nedal za běhu odpojovat.
Dále můžete zkusit v nastavení BIOSu vypnout podporu USB zařízení. (v mém nastavení BIOSu je to položka Legacy USB support)
Při bootování by pak měl BIOS USB disk ignorovat, pod Windows by měl ale běžet.
Má to jednu nevýhodu, pokud máte USB klávesnici, nebude ji zřejmě možno v boot menu (výběr operačních systémů + typ spouštění OS) použít
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 19 čer 2010 13:56, celkem upraveno 1 x.
dat si win 7 na externe HDD ma napadlo, ale ja ho odpajat potrebujem na moju pracu.
Co sa tyka druhej moznosti, pod bootovanim zariadeni som dal vypnut externe usb atd, nepomohlo...
Co sa tyka druhej moznosti, pod bootovanim zariadeni som dal vypnut externe usb atd, nepomohlo...
Pokud nepomůže ani to vypnutí Legacy USB support, nic dalšího mě nenapadá. U Windows XP by s tím odpojením asi takový problém nebyl (zařízení by ale zřejmě nešlo "bezpečně odstranit" a musel byste ho vytáhnout na hulváta)
Windows Vista a 7 si ale ten BCD soubor mapují do registru a to by asi při odpojení disku skončilo zle.
Jedině na ten exterák hodit nějaký jiný boot manager (některé jsou volně ke stažení na netu), který by se odkazoval na Win7 na pevném disku. Pak by se měl dát i odpojovat za běhu.
Windows Vista a 7 si ale ten BCD soubor mapují do registru a to by asi při odpojení disku skončilo zle.
Jedině na ten exterák hodit nějaký jiný boot manager (některé jsou volně ke stažení na netu), který by se odkazoval na Win7 na pevném disku. Pak by se měl dát i odpojovat za běhu.