Dobrý den,
nedávno jsem si pořizoval nový bezdrátový router Asus RT32-G, takže můžu využívat internetové připojení jak kabelem na mém desktop PC, tak i bezdrátově na notebooku. Mám přidělenu veřejnou IP adresu, router jsem správně nakonfiguroval a vše funguje bez problémů ALE… Můj upload je nepředstavitelně pomalý až neexistující, pokud jsem připojen přes router. Pokud kabel zapojím přímo do počítače, vše je v naprostém pořádku. Původně jsem si myslel, že může být problém v routeru, aktualizoval jsem firmware a pečlivě prošel všechna nastavení, avšak nepodařilo se najít nic, co by mělo jakýkoli efekt. Přepadlo mě i podezření, že může být špatný router, proto jsem si zapůjčil router jiný od odlišného výrobce, konkrétně AirLive WN-300R, avšak i zde byla rychlost uploadu naprosto tragická. Problém se vyskytuje jak na mém desktopu, tak notebooku, který využívá pouze bezdrátové připojení. Pro pořádek uvádím, že download zůstal po přidání routeru zhruba stejný. Upload se většinou pohybuje v řádech desítek až několika stovek kbit/s, bez ohledu na to, v jakou denní dobu testuji. Asi v polovině testů (rychlost.cz, speedtest.net etc.) se test uploadu naprosto zasekne a neproběhne vůbec. Nahrávání např. více větších fotek je najednou také velikým problémem s občasnými chybami.
Po vyzkoušení různých routerů, upgrade firmware, opakovaných kontrolách nastavení počítačů a firewallu jsem se dostal do slepé uličky a netuším, kde může být problém. Kontaktoval jsem i poskytovatele mého internetového připojení, který na dálku zkontroloval moji linku a shledal ji naprosto v pořádku. Byl bych moc vděčný za jakoukoli radu, která by mohla pomoci.
Děkuji za Váš čas.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Router - pomalý upload
Moderátor: Moderátoři
Re: Router - pomalý upload
Zalezi, napr. ake parametre MTU su nastavene pre modem-router. Niektore routery dokazu tento parametrer menit, hlavne ak sa jedna o rozne vytacane pripojenie k ADSL.
Standardne MTU je 1500, na roznych vytacanych linkach sa pouziva niekedy 1430, ci tusim aj 1492.
Ak to neni tymto, tak potom obcas pomaha aj dat do routera - iny switch a zapojit si pocitace do tohoto switchu. Casto to pomoze. Niektore zariadenia maju totiz problem s kompatibilitou.
Dalsia moznost je - skusit uplne iny router, ale od ineho vyrobcu.
Este nieco - robi problem iba wifi spojenie, ci aj kabel ?
Internet ma ake parametre ? Vacsina providerov dava, VELMI SLABY UPLOAD...
Standardne MTU je 1500, na roznych vytacanych linkach sa pouziva niekedy 1430, ci tusim aj 1492.
Ak to neni tymto, tak potom obcas pomaha aj dat do routera - iny switch a zapojit si pocitace do tohoto switchu. Casto to pomoze. Niektore zariadenia maju totiz problem s kompatibilitou.
Dalsia moznost je - skusit uplne iny router, ale od ineho vyrobcu.
Este nieco - robi problem iba wifi spojenie, ci aj kabel ?
Internet ma ake parametre ? Vacsina providerov dava, VELMI SLABY UPLOAD...
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.