Dobrý večer.
Dnes sa mi v škole dostal na kľúč nejaký autorun.inf. Nemajú tam nainštalovaný žiadny AV, takže som o tom ani nevedel, že vírus sa skopíroval na môj USB kľúč. Doma som ho vložil do PC, sám sa pri vložení do PC otvoril a potom ESET Smart Security na to zareagoval, lenže ho nevedel odstrániť. Tak som ho vypol, aj antivírus, aj firewall od ESET-u a cez msconfig som nastavil, aby sa pri spustení egui.exe nespúšťal, pretože som sa rozhodol na chvíľu nainštalovať PC Tool Antivirus. Reštartol som PC, PC Tool som nainštaloval spolu s programom, ktorý bol ako doplnok, nejaký RegistryMechanic. Potom som opäť reštartol PC a tu nastal problém, Windows sa veľmi pomaly spustil, asi 5 min, bol som nútený ísť do núdz. režímu, odtiaľ som radšej PC tool aj RegistryMechanic odinštaloval a potom nastalo to najhoršie - po reštarte modrá obrazovka smrti. A teraz sa neviem dostať nikde, ani do nudzáku, ani do normálneho režímu, proste vôbec nikde, skúšal som všelijaké možné možnosti. Na modrej obrazovke smrti, ktorá vždy naskočí, píše:
"A problem has been detected and windows has been stuf down to prevent damage to your computer.
If this is the first time you have seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps.
Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drivers or hard drive controlles. Chceck your hard drive to make sure it is properly configured and terminated. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer.
Technical information: 0x0000007B (0xBA4C7524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)".
Takže asi aj napriek vypnutiu ESET-u sa predsa dostal PC tools do konfliktu s ESET-om. Prosím o pomoc, chcem sa opýtať, či sa dá systém ešte opraviť, alebo budem musieť preinštalovať celý Windows. Ďakujem.
Teraz píšem z PC kamaráta, takže k Internetu sa zajtra asi nedostanem, možnože až na konci týždňa, zavolám si aj nejakého pomocníka. Ale teraz chcem vedieť, že či má význam ho zavolať, pretože keď mi už ani originál CD nepomôže, tak budem musieť preinstalovavať Windows. Ďakujem. Aby som aj s pomocníkom vedeli, čo máme robiť, prosím ,aby ste tu napísali podrobný postup, ako máme opraviť systém z Inštalacneho CD Windows
zatial dakujem/e.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Problém s PC, nefunguje núdzový ani normálny režím!!!
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
- riffman
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s PC, nefunguje núdzový ani normálny režím!!!
zdravim
nez zacnete s opravou, odzkousejte nasledujici:
jinak popis preinstalace zde http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=41036
nez zacnete s opravou, odzkousejte nasledujici:
pak nahlaste vysledekkozan píše:
- Připravím si instalační CD Windows XP
- Pokud používám speciální SCSI, nebo RAID ovladače, tak si najdu též disketu s ovladačem
- Vzpomenu si na heslo uživatele administrator *)
- V BIOSu si zařídím aby se systém zavedl (boot) z CD
- Restartem PC a zavedením z CD se spustí instalace
- Pokud používám nějaké speciální ovladač SCSI, nebo RAID, tak stihnu F6 jejich zavedení z diskety
- Zvolením R přejdu do konzoly pro zotavení (ve znakovém režimu)
- Konzola ohledá připojené disky a nabídne seznam nalezených instalací. např:
Kód: Vybrat vše
1. C:\WINDOWS
- Po výzvě
odpovím číslem zvolené instalace, třeba: 1Kód: Vybrat vše
Ke které instalaci Windows se chcete přihlásit:
POZOR: NumLock na klávesnici nesvítí!- Zadám heslo uživatele administrator a octnu se v adresáři %WINDIR% (obvykle C:\WINDOWS)
- V příkazovém řádku zadám příkaz
Kód: Vybrat vše
fixmbr
- Zadám příkaz
pro restart PCKód: Vybrat vše
EXIT
jinak popis preinstalace zde http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=41036
Give us a chance to live
Give us a chance to die
Give us a chance to be free
Without fire from the sky
Give us a chance to love
Give us a chance to hate
Give us a chance, before you kill us all
Give us a chance to die
Give us a chance to be free
Without fire from the sky
Give us a chance to love
Give us a chance to hate
Give us a chance, before you kill us all
- graupel
- Návštěvník
Tak nakoniec nepomohla ani jedna, ani druhá možnosť. Pri oprave systému nastali problémy, oprava zamrzla a nič sa ďalej nedialo. Dopadlo to tak, že sme museli sformátovať celý disk C. Ale to nevadí.
Teraz mám len maličký problém, ak by ste mi mohli s ním pomôcť, na PC mám len 1 užívateľské konto, som ja ako správca. Stále ma do systému Windows prihlasovalo automaticky. Teraz som si nainštaloval .NET Framework a odteraz ma vôbec neprihlási automaticky, ale stále musím sa prihlásiť ja manuálne - musím kliknúť na ikonku používateľského konta potom mi načíta osobné nastavenia, prac. plochu a pod..., lenže ako som už spomínal, ešte keď som nemal nainštalovaný .NET Framework, tak vtedy som na nič nemusel klikať, všetko, aj pracovná plocha sa načítali automaticky. V prílohe som dal obrázok (z Internetu), toho prihlasovania sa chcem zbaviť.
Ďakujem za pomoc.
Teraz mám len maličký problém, ak by ste mi mohli s ním pomôcť, na PC mám len 1 užívateľské konto, som ja ako správca. Stále ma do systému Windows prihlasovalo automaticky. Teraz som si nainštaloval .NET Framework a odteraz ma vôbec neprihlási automaticky, ale stále musím sa prihlásiť ja manuálne - musím kliknúť na ikonku používateľského konta potom mi načíta osobné nastavenia, prac. plochu a pod..., lenže ako som už spomínal, ešte keď som nemal nainštalovaný .NET Framework, tak vtedy som na nič nemusel klikať, všetko, aj pracovná plocha sa načítali automaticky. V prílohe som dal obrázok (z Internetu), toho prihlasovania sa chcem zbaviť.
Ďakujem za pomoc.
- Přílohy
-
- Toto sa mi začalo ukazovať po inštalácii .NET Framework, chcem sa toho zbaviť, keďže mám vytvorené len 1 konto, chcem, aby som sa nemusel prihlasovať manuálne, ale aby ma prihlásilo automaticky!
- he_logon_lg.jpg (27.85 KiB) Zobrazeno 680 x
- Hulkee
- Vzorný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, odpovím ti já, byť nejsem moderátor ani rádce.
Po nainstalování .NET Frameworku se v systému vytvoří další uživatel ASP.NET (nejedná se o chybu, má tam být a pokud budeš ASP.NET používat měl by tam být).
Pokud se ve windows XP homw chceš přihlašovat takto na účet administrátor(ten, co se vytvoří po nainstalování - defaultní), nepůjde to, vyhodí to chybu.
Pokud ne, je tu několik postupů - buď to umí věci typu XP power toys (neznám a neskouším), nebo to jde udělat
následovně:
http://support.microsoft.com/kb/315231 - postup na oficiálních stránkách microsoftu(pokud si netroufáš na úpravu registrů tak nic pro tebe)
nebo
nabídka START -> spustit (Run) -> napsat CONTROL USERPASSWORDS2 -> Vybrat účet, na který se chceš automaticky přihlašovat -> odškrtnout políčko uživatel se musí přihlásit před použitím tohoto počítače(user must log on before...či tak něco - prostě to zatržítko nahoře nad výběrem jmen musí být prázdné) - > Kliknout na OK -> napsat heslo -> hotovo
MUSÍM TĚ ALE UPOZORNIT ŽE TÍMTO POSTUPEM VYSTAVUJEŠ SVŮJ POČÍTAČ RIZIKU(A TO CELKEM DOST VELKÉMU). 
//edit: syntakticka chyba v prispevku(color tag)
//edit2: na XP home to jde, pouze se nejde takto přihlásit na defaultního administrátora - účet s uživatelským jménem administrator
Po nainstalování .NET Frameworku se v systému vytvoří další uživatel ASP.NET (nejedná se o chybu, má tam být a pokud budeš ASP.NET používat měl by tam být).
Pokud se ve windows XP homw chceš přihlašovat takto na účet administrátor(ten, co se vytvoří po nainstalování - defaultní), nepůjde to, vyhodí to chybu.
Pokud ne, je tu několik postupů - buď to umí věci typu XP power toys (neznám a neskouším), nebo to jde udělat
následovně:
http://support.microsoft.com/kb/315231 - postup na oficiálních stránkách microsoftu(pokud si netroufáš na úpravu registrů tak nic pro tebe)
nebo
nabídka START -> spustit (Run) -> napsat CONTROL USERPASSWORDS2 -> Vybrat účet, na který se chceš automaticky přihlašovat -> odškrtnout políčko uživatel se musí přihlásit před použitím tohoto počítače(user must log on before...či tak něco - prostě to zatržítko nahoře nad výběrem jmen musí být prázdné) - > Kliknout na OK -> napsat heslo -> hotovo

//edit: syntakticka chyba v prispevku(color tag)
//edit2: na XP home to jde, pouze se nejde takto přihlásit na defaultního administrátora - účet s uživatelským jménem administrator
Per aspera ad astra! In æternum et ultra!
RSIT - - AVP Tool - - HijackThis - - OTM - - Avenger - - Gmer - - MBR - - SystemLook - - OTL
CCleaner - - Defraggler - - Filehippo Update Checker
POSLOUCHEJTE RÁDCE (ví co dělá) a VŠECHNO PEČLIVĚ ČTĚTE!!!
“Všichni lidé jsou blázni. Ty, kterým se podaří své bludy vydat knižně, nazýváme filozofy.”
RSIT - - AVP Tool - - HijackThis - - OTM - - Avenger - - Gmer - - MBR - - SystemLook - - OTL
CCleaner - - Defraggler - - Filehippo Update Checker

“Všichni lidé jsou blázni. Ty, kterým se podaří své bludy vydat knižně, nazýváme filozofy.”