Dobrý den,
Nevím kam jinam se obrátit a tak to zkouším tady.
Potřeboval bych radu a pomoc s "obnovením" oddílu a dat na disku.
Ke svému ntbk používám čas od času externí 1,5 TB disk kam zálohuju, ten připojuju přes e-sata. Měl jsem na něm formát FAT32 a potřeboval jsem ho rozdělit na 500GB a naformátovat na NTFS aby jsem mohl přesunout část dat (protože se na FAT 32 nevejdou větší soubory).
Použil jsem k tomu Acronis Disk Director Suite 10 CZ a spustil opraci. Ta měla běžet cca 16 hodin, takže jsem to nechal pracovat a odjel pryč. Mezitím však byla vypnutá elektrika a operace neproběhla celá ani nebyla dokončena.
Teď jsem ve stavu, že mám sice 1,5 TB disk ale na něm jen volné místo 500 GB a ke zbytku místa cca 1 TB a datům se nemůžu nijak dostat.
Je nějaký způsob to obnovit aniž bych o všechno přišel a nebo mi nezbývá než se s tím rozloučit?
Děkuji za odpovědi.
OS WIN 7 64

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Nedokončené rozdělení disku
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Re: Nedokončené rozdělení disku
Dobrý den, vypli proud a to je vždy katastrofa... možná mě nějaký hw guru opraví, ale v případě takovéto operace, jako je vytváření oddílů a do toho výpadek elektriky =
No jsou to zálohy, takže pokud byla záloha záloh ( což by před dělením disku bylo více než rozumné ), či pokud jsou ještě na hdd pc kompletně originály, si myslím bude nejlepší nový formát a vytvoření záloh znovu. Pokud jsou tam nějaké data, která jsou jenom tam....
Napadá mě jediné. Když se tam nedostanete z windows, tak zkusit nějaké liveCD linuxu ( ubuntu, mandriva, opensuse ) Nabotovat z něj, najede linux a pomocí souborového manageru dané distribuce ( nebojte - jsou to "stejná" grafická okénka a ikonky ) se zkusit podívat na ten oddíl. Pokud je linux uvidí, mohlo by být vyhráno, protože potom by jste mohl ty data, které potřebujete jednoduše nakopírovat ( přetáhnout myší ) třeba na hdd vašeho pc. Ale jak říkám... nebyl proud, asi nebudou data! Obecně dělení disku je vždy riziko pro data
existují i přikazy ve windows na kontrolu disku, ale to by musel už někdo z very advancedu userů či profi userů... já jen amatér... také je tu možnost komerčního řešení... odnést do firmy...ale to bude drahé ( a třeba to fakt nepůjde ), čili z tohoto pohledu záleži co to je za data 

No jsou to zálohy, takže pokud byla záloha záloh ( což by před dělením disku bylo více než rozumné ), či pokud jsou ještě na hdd pc kompletně originály, si myslím bude nejlepší nový formát a vytvoření záloh znovu. Pokud jsou tam nějaké data, která jsou jenom tam....

Napadá mě jediné. Když se tam nedostanete z windows, tak zkusit nějaké liveCD linuxu ( ubuntu, mandriva, opensuse ) Nabotovat z něj, najede linux a pomocí souborového manageru dané distribuce ( nebojte - jsou to "stejná" grafická okénka a ikonky ) se zkusit podívat na ten oddíl. Pokud je linux uvidí, mohlo by být vyhráno, protože potom by jste mohl ty data, které potřebujete jednoduše nakopírovat ( přetáhnout myší ) třeba na hdd vašeho pc. Ale jak říkám... nebyl proud, asi nebudou data! Obecně dělení disku je vždy riziko pro data