Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
viry
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: viry
Jak to vypadá s počítačem?
Používáte Daemon nebo alcohol?
Používáte Daemon nebo alcohol?
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.
Byla by jste ještě proti jednomu skenu, pro jistotu?
odinstalujte všechny virtuální jednotky (Daemon nebo alcohol)
Stáhněte SPTD http://www.duplexsecure.com/en/downloads
-vyberte verzi podle svého operačního systému. SPTD for Windows (32 bit) nebo (64b)
-uložte na plochu a spusťte
- zvolte možnost Uninstall
- restart PC
- spusťte gmer
Stáhněte Gmer http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=29&t=62878
- rozbalte a spusťte
-proběhne sken, po skončení se otevře okno s výsledky, kliknete na Save a tím si uložíte log,který sem vložíte
-Podle návodu v odkazu proveďte druhý sken a log sem také vložte.
stáhněte MBR
http://www2.gmer.net/mbr/mbr.exe
-uložte ho na plochu
start-spustit
do okénka zkopírujte
ok
vytvoří se log s názvem mbr.log, vložte ho zde [/quote]

-vyberte verzi podle svého operačního systému. SPTD for Windows (32 bit) nebo (64b)
-uložte na plochu a spusťte
- zvolte možnost Uninstall
- restart PC
- spusťte gmer

- rozbalte a spusťte
-proběhne sken, po skončení se otevře okno s výsledky, kliknete na Save a tím si uložíte log,který sem vložíte
-Podle návodu v odkazu proveďte druhý sken a log sem také vložte.

http://www2.gmer.net/mbr/mbr.exe
-uložte ho na plochu

do okénka zkopírujte
Kód: Vybrat vše
"%userprofile%\plocha\mbr" -t

Ano 

ano 

mela jsem mensi problem. provedla jsemsken pres gmer a vytvorila zaznam... nemela jsem oznacit vsechny disky a pak dat skenovat?? - oznacen byl jen disk C. po skenovani se mi počítač sekl a musela jsem ho znovu vypnout/zapnout....
mam provest ten sken pro vsechny disky C, D a E. nebo nechat skenovat automaticky jen disk C?
mam provest ten sken pro vsechny disky C, D a E. nebo nechat skenovat automaticky jen disk C?
Jen C, pokud se seká, zkuste v nouzovém režimu (po restartu mačkejte F8)

GMER 1.0.15.15281 - http://www.gmer.net
Rootkit quick scan 2010-04-11 16:46:15
Windows 5.1.2600 Service Pack 2
Running: gmer.exe; Driver: C:\DOCUME~1\HRUKOV~1.HRU\LOCALS~1\Temp\awgiyfob.sys
---- System - GMER 1.0.15 ----
Code \SystemRoot\System32\Drivers\aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software) ZwCreateProcessEx [0xB2D6F82E]
Code \SystemRoot\System32\Drivers\aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software) ZwCreateSection [0xB2D6F678]
Code \SystemRoot\System32\Drivers\aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software) ZwLoadDriver [0xB2D6F7AC]
Code \SystemRoot\System32\Drivers\aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software) NtCreateSection
---- Devices - GMER 1.0.15 ----
Device \FileSystem\Ntfs \Ntfs aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software)
AttachedDevice \FileSystem\Ntfs \Ntfs aswMon2.SYS (avast! File System Filter Driver for Windows XP/ALWIL Software)
Device \FileSystem\Fastfat \Fat aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software)
AttachedDevice \FileSystem\Fastfat \Fat fltMgr.sys (Microsoft Filesystem Filter Manager/Microsoft Corporation)
AttachedDevice \FileSystem\Fastfat \Fat aswMon2.SYS (avast! File System Filter Driver for Windows XP/ALWIL Software)
AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\Ip aswTdi.SYS (avast! TDI Filter Driver/ALWIL Software)
AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\Tcp aswTdi.SYS (avast! TDI Filter Driver/ALWIL Software)
AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\Udp aswTdi.SYS (avast! TDI Filter Driver/ALWIL Software)
AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\RawIp aswTdi.SYS (avast! TDI Filter Driver/ALWIL Software)
---- EOF - GMER 1.0.15 ----
Rootkit quick scan 2010-04-11 16:46:15
Windows 5.1.2600 Service Pack 2
Running: gmer.exe; Driver: C:\DOCUME~1\HRUKOV~1.HRU\LOCALS~1\Temp\awgiyfob.sys
---- System - GMER 1.0.15 ----
Code \SystemRoot\System32\Drivers\aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software) ZwCreateProcessEx [0xB2D6F82E]
Code \SystemRoot\System32\Drivers\aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software) ZwCreateSection [0xB2D6F678]
Code \SystemRoot\System32\Drivers\aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software) ZwLoadDriver [0xB2D6F7AC]
Code \SystemRoot\System32\Drivers\aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software) NtCreateSection
---- Devices - GMER 1.0.15 ----
Device \FileSystem\Ntfs \Ntfs aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software)
AttachedDevice \FileSystem\Ntfs \Ntfs aswMon2.SYS (avast! File System Filter Driver for Windows XP/ALWIL Software)
Device \FileSystem\Fastfat \Fat aswSP.SYS (avast! self protection module/ALWIL Software)
AttachedDevice \FileSystem\Fastfat \Fat fltMgr.sys (Microsoft Filesystem Filter Manager/Microsoft Corporation)
AttachedDevice \FileSystem\Fastfat \Fat aswMon2.SYS (avast! File System Filter Driver for Windows XP/ALWIL Software)
AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\Ip aswTdi.SYS (avast! TDI Filter Driver/ALWIL Software)
AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\Tcp aswTdi.SYS (avast! TDI Filter Driver/ALWIL Software)
AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\Udp aswTdi.SYS (avast! TDI Filter Driver/ALWIL Software)
AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\RawIp aswTdi.SYS (avast! TDI Filter Driver/ALWIL Software)
---- EOF - GMER 1.0.15 ----
Ted jste udělala rychlý sken Gmeru, mrkněte na odkaz Gmeru, je tam návod, jak udělat uplný sken 

Stealth MBR rootkit/Mebroot/Sinowal detector 0.3.7 by Gmer, http://www.gmer.net
device: opened successfully
user: MBR read successfully
called modules: ntkrnlpa.exe CLASSPNP.SYS disk.sys ACPI.sys hal.dll atapi.sys viaide.sys PCIIDEX.SYS
kernel: MBR read successfully
user & kernel MBR OK
device: opened successfully
user: MBR read successfully
called modules: ntkrnlpa.exe CLASSPNP.SYS disk.sys ACPI.sys hal.dll atapi.sys viaide.sys PCIIDEX.SYS
kernel: MBR read successfully
user & kernel MBR OK
Fajn, zkuste ještě ten uplný sken Gmeru