Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Čo je bezpečnejšie? Vista alebo 7?
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo je bezpečnejšie? Vista alebo 7?
0K. Nemyslim si, ze tymto je 7ka menej bezpecna ako Vista, pretoze UAC je tam aj tam. Pozeram sa na to z nasledovnych pohladov:
1. system instaluje odbornik pre komercne ucely. Vtedy UAC nastavi ako treba - a to bez ohladu na to, ci ide o Vistu alebo 7ku
2. system instaluje amater; ako sa ukazalo, mnohokrat UAC vypne celkom - teda sa dostaneme k este horsej urovni zabezpecenia
1. system instaluje odbornik pre komercne ucely. Vtedy UAC nastavi ako treba - a to bez ohladu na to, ci ide o Vistu alebo 7ku
2. system instaluje amater; ako sa ukazalo, mnohokrat UAC vypne celkom - teda sa dostaneme k este horsej urovni zabezpecenia
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Btw ako je aplikacia reprezentovana? Robi to nejake checksumy?
To patrí sem?
Toto.sudanec píše:Btw ako je aplikacia reprezentovana? Robi to nejake checksumy?
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
WTF? Je to otazka zabezpecenia Visty a Sedmicky? Je. Tak preco nie?
nechapem point.

- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Kedze to tu zatial nevyzera na dalsiu debatu..
Vo vseobecnosti, pre ludi, ktori sa sem docitaju;
Windows 7 je momentalne, a myslim, ze hovorim za OS team nasho fora (ak nie, tak ma zbuzerujte
), odporucanym na nove pocitace, ak teda chcete Windows. Odporucanymi systemami na domace pouzitie su teda Windows XP a Windows 7 x32/x64 (znova hovorim len o produktoch Microsoftu).
Ak vas zaujimaju skusenosti uzivatelov s jednotlivymi systemami, najdete ich tu:
http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=4&t=84445
tiez sa budeme tesit na vas nazor; kazdym nazorom je totiz anketa reprezentativnejsia.
Ak by ste mali dalsie otazky o Windows 7, feel free, zalozte si vlakno v sekcii Operacne systemy (teda tu
)
Vo vseobecnosti, pre ludi, ktori sa sem docitaju;
Windows 7 je momentalne, a myslim, ze hovorim za OS team nasho fora (ak nie, tak ma zbuzerujte

Ak vas zaujimaju skusenosti uzivatelov s jednotlivymi systemami, najdete ich tu:
http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=4&t=84445
tiez sa budeme tesit na vas nazor; kazdym nazorom je totiz anketa reprezentativnejsia.
Ak by ste mali dalsie otazky o Windows 7, feel free, zalozte si vlakno v sekcii Operacne systemy (teda tu

OK, mám tu teda ďalší názor.
Windows 7 je orezaná Vista.
Napríklad o skvelý program Windows Mail ktorý je nahradený hrozným programom Windows Live Mail...
A prečo nieje Vista odporúčaná? Na nové PC by som ju ešte viac odporúčal kvôli vyššej kompatibilite s aplikáciami alebo s hardwarom....
Tu to podrobnejšie spíšem:
Všetko je marketingoví ťah. DX 11 by zvládlo aj XP. Windows Media Player 12 má 2 novinky a 1 z toho úplná hlúposť.
Nové Aero efekty sú v praxi nevyužiteľné. Sľubovaná 100% kompatibilita sa nekoná.
A do toho všetko premaľované.

Windows 7 je orezaná Vista.
Napríklad o skvelý program Windows Mail ktorý je nahradený hrozným programom Windows Live Mail...
A prečo nieje Vista odporúčaná? Na nové PC by som ju ešte viac odporúčal kvôli vyššej kompatibilite s aplikáciami alebo s hardwarom....
Tu to podrobnejšie spíšem:
Všetko je marketingoví ťah. DX 11 by zvládlo aj XP. Windows Media Player 12 má 2 novinky a 1 z toho úplná hlúposť.
Nové Aero efekty sú v praxi nevyužiteľné. Sľubovaná 100% kompatibilita sa nekoná.
A do toho všetko premaľované.
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Mailovy klient Mail vs. Live Mail hovori podla mna o bezpecnosti systemu (OS nie je e-mailovy klient) 2 veci.
Vyssia kompatibilita - nie; uz len preto, ze kazdy novy hw bude kompatibilny v prvom rade so sedmickou. Navyse, dnes uz je so sedmickou plne kompatibilny v podstate vsetok aktualny hardware a software.
Ak marketingovy tah - mozno ano, mozno nie - nam to moze byt jedno, ide o vysledok.
WMP 12 nie je OS
Aero - sedmicka bezi graficky rychlejsie a stabilnejsie ako Vista.. ale co ma aero s bezpecnostou?
Vyssia kompatibilita - nie; uz len preto, ze kazdy novy hw bude kompatibilny v prvom rade so sedmickou. Navyse, dnes uz je so sedmickou plne kompatibilny v podstate vsetok aktualny hardware a software.
Ak marketingovy tah - mozno ano, mozno nie - nam to moze byt jedno, ide o vysledok.
WMP 12 nie je OS
Aero - sedmicka bezi graficky rychlejsie a stabilnejsie ako Vista.. ale co ma aero s bezpecnostou?
-
- Vzorný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
zdravim, planujem kupit windows 7, ale chcel by som sa opytat, ake zabezpecenie mi k tomu treba a ktore je pre tento OS najlepsie, staci mi to co mam na XPcku? Mam Spyware Terminator, Avast a firewall Comodo, sem tam pc prebehnem ccleanerom a spybotom, staci mi to na 7cku?
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,toki píše:zdravim, planujem kupit windows 7, ale chcel by som sa opytat, ake zabezpecenie mi k tomu treba a ktore je pre tento OS najlepsie, staci mi to co mam na XPcku? Mam Spyware Terminator, Avast a firewall Comodo, sem tam pc prebehnem ccleanerom a spybotom, staci mi to na 7cku?
Nabuduce si, prosim, pre svoj problem zalozte samostatny thread, ako kazu pravidla nasho fora.
Inak odpoved na vasu otazku je v podstate ano; akurat ST ma trochu problemy so stabilitou a treba si dat pozor, aby vam spolu s nim nebezal zbytocne aj Windows Defender. Spybot mozte zavrhnut celkom, je zbytocny.
-
- Vzorný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
ospravedlnujem sa, ale nechcel som pre jednu otazku zbytocne robit novy thread a zdalo sa mi ze to tu celkom zapasuje (ta otazka), windows defender je priamo vo windowse? Je to lepsie ako ST? Je to to iste?
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Tak nabuduce si treba aj precitat pravidla, takto tu bude chaos.
Windows Defender sa instaluje s windowsom (teda ak nenastavite, ze ho instalovat nechcete). Ich kvalitu by som porovnaval nerad (ST bude na tom detekciou mozno lepsie), v kazdom pripade WD je stabilnejsi a konzumuje menej systemovych prostriedkov.
Windows Defender sa instaluje s windowsom (teda ak nenastavite, ze ho instalovat nechcete). Ich kvalitu by som porovnaval nerad (ST bude na tom detekciou mozno lepsie), v kazdom pripade WD je stabilnejsi a konzumuje menej systemovych prostriedkov.
-
- Vzorný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
ok, dakujem a opsravedlnujem sa