Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

spouštění aplikací díky libovolnému stisku klaves

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
bboydewil
Návštěvník
Návštěvník

Re: spouštění aplikací díky libovolnému stisku klaves

#16 Příspěvek od bboydewil »

Hulkee píše:Omlouvám se pokud je tenhle příspěvek OT, ale příznaky,které jsou popisovány na začátku mi trochu připomínají jednu windowsí utilitu - konkrétně funkci jedním prstem(tipicky se spustí pokud pětkrát za sebou zmáčknu klávesu SHIFT). Doporučuju vzít myš a podívat sev ovládacích panelech u nastavení klávesnice,jestli to není zapnuté. Nečetl jsem celé dlouhé logy a rady, ale tohle mě vyloženě trklo protože něco podobného patří ve škole k oblíbeným vtípkům.

Další věc mě napadá jestli to je na PC či na notebooku, protože notebooky mívají růné speciální funkce pro svoje klávesnice a setkal jsem se u jednoho modelu HP i s tím, že tam bylo tlačítko,které po stisku rozházelo rozložení půlky klávesnice a různé klávesy krom klasické fiunkce spouštěly různé programy(podotýkám bez klávesové zkratky), model byl ovšem celkem starý a myslím že dnes by tenhle problém být už neměl.

Pokud je to tenhle problém, budu se smát ještě hodně dlouho.

nene, pc je stolní a funkce jedním prstem a podobné jsou vypnuté ;) (ale bylo by to super - být to taková prkotina)
(hlavně nechápu, že to reaguje čistě náhodně - chvilku to jede bez problémů a pak z ničeho nic to zas dělá ,,psí kusy")

edit: nejedná se ani o nějaké nastavení v "centrum usnadnění"

Tom8sh16
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od Tom8sh16 »

Zdá se, že je vše v pořádku. Zkuste ještě AVPTool, viz. můj podpis.
Vzhledem k tomu, že ve Vašem PC vidím Team Viewer a Remote Administrator, není nějak možné, že by zlobily tyto programy? Oba nástroje používám, nikdy se mi nic podobného nestalo, ale jiná příčina mě prozatím nenapadla.
RSIT | OTMoveIt3 | Avenger | RootRepeal | GMER | AVPTool | CCleaner | T-Cleaner | ATF Cleaner | Win XP Manager | SVI
-------------------------------------------------------------------------------------------
Neexperimentujte, pokud si s něčím nevíte rady -> ptejte se!
Pokud chcete pomoci s PC, dělejte jen to, co napíšu a nedělejte nic dopředu!
Před odvirováním počítače si udělejte zálohu důležitých dat!
| >>Podpořte viry.cz<<
:!: Nepoužívejte ComboFix bez vyzvání, při nesprávné manipulaci může dojít k poškození nebo zničení systému :!:

bboydewil
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od bboydewil »

Dobrý den,
AVPTool jsem použil dle popisu a výsledek:

Autoscan: completed 5 minutes ago (events: 2, objects: 619462, time: 04:06:15)
24.1.2010 15:33:09 Task started
24.1.2010 19:39:24 Task completed

Co se TeamVieweru týče, ten tam byl přidán až po projevování ,,záhad". Remote Administrator je tam již déle, aktuálně není nikým používán. Přesto zkusím tento program odinstalovat, změnit přístupová hesla a uvidíme. Divné ale je, že byly problémy i při zavádění systému (nebylo možno vybrat nouzový režim - nefungoval posun šipek (zkoušel jsem opravdu vše), při logování do profilu - mazání loginu / případně náhodný stisk klávesy "enter"). Jediné řešení, které mne napadá je kompletní reinstalace pc, ale raději bych věděl, kde je zakopaný pes.

Napadá Vás ještě nějaké řešení?

Tom8sh16
Návštěvník
Návštěvník

#19 Příspěvek od Tom8sh16 »

Sken AVPTool ukázal, že v PC by žádné viry, apod. být neměly.

Stále více se přikláním k hardwarovému problému. Vy jste zkoušel dvě klávesnice nebo jste jen na tu původní dal redukci z USB na PS/2?
RSIT | OTMoveIt3 | Avenger | RootRepeal | GMER | AVPTool | CCleaner | T-Cleaner | ATF Cleaner | Win XP Manager | SVI
-------------------------------------------------------------------------------------------
| >>Podpořte viry.cz<<
:!: Nepoužívejte ComboFix bez vyzvání, při nesprávné manipulaci může dojít k poškození nebo zničení systému :!:

bboydewil
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od bboydewil »

Klávesnici jsem vyměnil za jinou (osvědčenou), s koncovkou PS2. Stejné problémy se však projevily i přes výměnu klávesnice.

Tom8sh16
Návštěvník
Návštěvník

#21 Příspěvek od Tom8sh16 »

Pak mě tedy ještě napadají dvě věci. První je, že máte kopnutý BIOS, takže po restartu se dostaňte do BIOSu a dejte ho do defaultního nastavení. Mělo by tam být něco jako Load BIOS to default, ale v každém BIOSu je to jinak.

Pak nabootujte a teoreticky by to mělo jít normálně :)
| >>Podpořte viry.cz<<

bboydewil
Návštěvník
Návštěvník

#22 Příspěvek od bboydewil »

Tak jsem to provedl a problém přetrvává. Vidím to bohužel asi na reinstalaci.

Tom8sh16
Návštěvník
Návštěvník

#23 Příspěvek od Tom8sh16 »

Ještě mě napadá jedna, poslední, možnost...
Nevím jak, ani proč by se to mohlo stát, ale teoreticky by tyto problémy mohly způsobovat poškozené/staré ovladače na USB, respektive PS/2 řadiče.
Pokud máte při ruce CD k základní desce, zkuste ovladače opravit/reinstalovat, případně se podívejte na stránky výrobce, jestli nejsou novější.

To je asi opravdu poslední možnost, která mě napadá. Ještě se pozeptám, ale nemyslím si, že bych na něco dalšího přišel :hmm:
| >>Podpořte viry.cz<<

Odpovědět