Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Procesy "svchost.exe" náhle neúměrně zatěžují procesor

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
altrok
Moderátor
Moderátor

Re: Procesy "svchost.exe" náhle neúměrně zatěžují procesor

#16 Příspěvek od altrok »

I FRST logy jsou jiz ted ciste... smazte slozku C:\frst a samotne soucasti FRST, ktere mate na plose a tim moje cinnost konci. MBAM muzete odinstalovat nebo ponechat a obcas s jeho pomoci proskenovat PC.
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.

Michael Bucha
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od Michael Bucha »

Moc Vám děkuji za Váš čas. AdwCleaner lehce pomohl, ale ten fix pomocí FRST pomohl nejvíc. Co se tam dělo?

Vytížení CPU se teď už pohybuje i při zapnutém prohlížeči Mozilla Firefox okolo 80%. A našel jsem doplněk k Mozille, který se nazývá Memory Fox, který navíc deaktivuje panely, které nejsou zobrazené, nebo deaktivuje Mozillu jako celek, pokud ji minimalizuji, takže potom je vytížení ještě mnohem nižší. Když je prohlížeč vypnutý, pohybuje se vytížení procesoru okolo 30%, což už je krutě přijatelné oproti nějakým 98%...

CCleaner
Používám tento sympaticky vypadající prográmek na všech počítačích, co doma máme.
Je dobré ho mít zapnutý v pohotovostním režimu stejně ajko antivirus?
A je vpořádku čistit registry tím, že se všechny nesrovnalosti smažou?
Jak ten program může vědět, že někdy některý klíč nebude nějakému programu chybět?

Windows Defender
Ve Windows 7 jsem používal Microsoft Security Essentials, se kterým jsem byl maximálně spokojený.
V novějších systémech jej už ale nelze nainstalovat, protože v počítači je automaticky Windows Defender, který jej nahrazuje.
Dostačuje tento program jako antivirus? Nebo mi doporučíte raději nějaký jiný freeware antivirus?
Zatím externí antiviry nepoužívám, protože se bojím, že to výrazně zpomalí systém.

AVG TuneUp Utilities
Např. při čištění starých souborů systému vymaže několik GB, které ostatním utilitám unikají, při defragmentaci disku je účinější, než defrag.exe . Dokáže i účinně spravovat, aktivovat a deaktivovat programy, podle potřeby. Zatím jsem se nesetkal s problémy.
Proč doporučujete tento program nepoužívat?

altrok
Moderátor
Moderátor

#18 Příspěvek od altrok »

AdwCleaner mazal havet, ve fixlistu jsme hlavne zakazovaly automaticke updaty, ktere se kontrolovaly pri startu PC (staci, kdyz se kontroluji pri startu samotne aplikace), coz je hlavne na mene vykonnem zeleze znat a pak par zbytecnosti... nevim jeste jak moc je jina struktura Win 10 od predchozich verzi a nedokazu tedy vysvetlit co presne zpusobilo potize, ktere se vyskytly.

CCleaner: Netreba ho mit stale zapnuty. Staci ho idealne jednou za 14 dni pouzit. Registry v absolutni vetsine maze jen tehdy, pokud k nim neni jiny zaznam (zbytky po odinstalovanych programech a spustenych souborech atd.). V defaultnim nastaveni je neskodny... Podporu pro Win 10 jsem nezkoumal.

Windows Defender: Podle poslednich vysledku srovnavacich testu doporucim alternativu... kouknete na vycucy, ktere nam az pod nos Tatry03 serviruje http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=14 ... 5#p1377335

AVG PC TuneUp: V ramci "optimalizace" obcas smaze neco, co by nemel a o problem je postarano, takze kontrolujte, co vsechno maze.
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.

Odpovědět