Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
na větráky sem se vrhnul hned jak sem dorazil ze školy... otočil jsem chladič na procesoru tech chladič za ním sem taky otočil + jsem do děrovaného plechu vystříhl díru... dole v case jak jsou pozice na karty(ted tam prijde grafiku + dalsí 2 pozice místa) tak jsem vyndal naperforovany plechy. Ted do má lepší cirkulaci (cpu asi o 2 stupně a grafika pořád stejně) koupil jsem pouze jeden 120mm větrák s manualnim ovladanim otaček a ten vrazim misto toho vepředu a ten 120 bude ted nasavat "studeny" vzduch místo toho chcípáka co se chvillu tocil a chvilu ne(ted se jak na potvoru točí )
Ted momentální teplota je 26 stupnu v mistnosti... CPU 37 stupnu GK 45%vent. má 57 stupnu (pro srovnani:pri 40% vent. má GK 59 stupnu pri 55% má v zátěži asi 60 stupnu) ventilátory neženu.. když sem na netu tak max na 45%.
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
po přidání 120mm ventilátoru na předek case (vykousal jsem mřížku kde je větrák uchycen) a grafika asi o 2 stupně méně cpu se drží stejně... ventilátor by měl jít ručně ovládat, to však nelze (SpeedFan). Konektor větráku je 3-pin, na desce však 4-pin, aby ho speedfan viděl stačí posunout o 1 pin doprava(přes jiné 3) ?
3 pinový ventilátor je regulovatelný, jenže (pokud ho máte připojený přes konektor >system fan<) se regulovat nedá (většinou). Pokud větrák není příliš hlučný, není třeba ho regulovat.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
sossak píše:jedině teda pořídit regulátor otáček? popřípadě jakej je nejlepší jestli můžete doporučit (min na 3 větráky)
Tak to neporadím. Spíše se obraťte na nějaké tuningové fórum. My jsme fórum bezpečnostní. Našel jsem tohle: http://www.lan-shop.cz/primecooler-pc-afsc2-64955 , ale nevím, jestli to bude to pravé ořechové. Pár PC jsem sice postavil, ale nikdo tuto specialitu po mne nechtěl.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
jo v pohodě, koupím ještě 1 větrák a ten dám k diskům (mezi přední panel a disky) a uvidíme co to bude dělat za bordel... ještě mi poradte prosím:) mám vystříhnout mřížku na větrák ze zdroje?, bojím se to vystřihnout kdyby byla nahodou reklamace... mám to risknout nebo počkat 2 roky než bude záruka stejně fuč?
Po sledování teplot s přidaným ventilátorem a uzavřením case grafika na 30 stupních (bez zátěže) a větráky na ni jedou jen na 35% což mi přijde málo neuškodí to? je to teda MOMENTÁLNĚ nad pokojovou teplotou tak se to asi ohřeje až se zatopí v kamnech ale i tak si nemyslím že to přeleze 60 stupnů v zátěži.
Chlapi, tato debata zachadza dost do nejakej vysinutej polohy, nemate ten dojem?
Za chvilku zacnete riesit chladenie ventilatorov ventilatorov ventilatorov a chladenie zdrojov napajania ventilatorov a ich ventilatorov ventilatorov ventilatorov.
Uz je to dost absurdne, ked ide o to hrat sa o nejaky stupen. Naco? Co si od toho slubujete? Stupen dole, pol kilowatthodiny hore? Aky to ma vyznam?
Chladite prasiacie polky, alebo opekate hranolky?
Absolutne nema zmysel zaoberat sa teplotami v radoch stupnov pokial to nema dramaticky vplyv na spotrebu a zivotnost komponentov.
Ci ma GK alebo procesor o jeden stupen viac alebo menej, je asi take dolezite, ako co ja robim teraz.
V prostredi kde je 30 stupnov, musime ratat s tym, ze creva PC budu teplejsie ako v prostredi kde je 20 stupnov a ze tam nejde aritmeticky poratat, ze +10 rovna sa +10 percent otacky vrtuli, tam uz treba trosku viac fukania, aby sa vyrovnal rozdiel teplot.
Mne to pripada take kontraproduktivne nasackovat do prostredia dalsich producentov tepla (trafaky + ventilatory) na to, aby viach chladili.
Vid moj priklad - prehrieva sa mi notebook? Kupim si podlozku, ktora sice ochladi ventilatormi PC o 2 stupne, ale odberom cez USB mi napecie dalsie 4.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, pripadne s inymi uzivatelmi, kontaktujte ma na ICQ alebo mailom na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore. http://www.icq.com/people/267560078/ hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821 pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601