Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Photoshop a ořez obrázků

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dolfi
Návštěvník
Návštěvník

Photoshop a ořez obrázků

#1 Příspěvek od Dolfi »

Zdravím mám photoshop a potřebuju rozřezat obrázek na díly, ale musí to být na milimetr přesné. Může mi někdo poradit jak se to v něm dělá, případně poradit jiný program?
Děkuji za veškeré rady...

Vao02
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: Photoshop a ořez obrázků

#2 Příspěvek od Vao02 »

Zdravim, jestli tomu dobre rozumim, tak chcete obrazek rozdelit treba na tri dily a s temi potom s kazdym zvlast pracovat jako se samostatnym obrazkem. Ja jsem na windows pouzival teda Zoner Photo Studio, ale ono to bude stejne. Nekde mate moznost Vyber... tu zvolite... kliknete nekam do obrazku a tahem si zvolite vyrez, ktery chcete vybrat. Kdyz mate vybrano... prava mys... a kopirovat ( puvodni vyrez vam tam zustane )... nebo vyjmout ( puvodni vyrez z obrazku zmizi ). No a dale si otevrete treba nove okono photoshopu a date vlozit ( vlozit jako novy ) a to co jste si pred tim vybral tam mate jako samostatny obrazek. Pri volbe toho vyberu si muzete zvolit tvar doho vyberu pravidelny ( obdelnik ) nebo rucne vybirat nepravidelne tvary atd. atd.... ( v ZPS se ta ikonka jmenovala laso a jeste nejaka druha si matne vzpominam ) postup potom stejny. Pokud ovsem chcete vytvaret treba panoramatickou fotografii, tak na to je v techto kvalitnich programech zvlastni funkce tomu uzpusobena se kterou je prace mnohem kvalitnejsi pro dany ucel.

Pokud jste tim dotazem minil udelat z obrazku rastr o sirce pruhu 1 mm tak to bouhuzel neporadim, nebot to jsem nikdy nedelal :(

P.S.: doporucuji si pred ucenim se s editorem obrazku a experimentovanim udelat kopii toho obrazku a na te si potom vse zkouset!

update: pokud by jste potreboval orez jako orez fotografie na urcity rozmer ( 10 x 15 ), tak to potom je tam ikona Oriznout a tam si potom nastavujete dale ( pomer stran... fixni ... volitelny, na sirku nebo na vysku, velikost s moznosti na mm atd. atd. )
ObrázekObrázekObrázek

Dolfi
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Dolfi »

Zdravím, nn bohužel to jsem nemysle to zvládám, ale potřebuju obrázek oříznout třeba na 42,009 cm atd...

Vao02
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od Vao02 »

No, ja jsem si vzdy pri orezu vystacil s maximalnim zvetsenim pomoci lupy a tam ten orez na tom zvetsenem nastavil presne jak jsem vzdy potreboval. Tohle je na desitky mikrometru, coz je podle me za rozlisovaci schopnosti lidskeho oka. Cili zalezi na co to potrebujete. Ale asi bych byt vami to resil uz pomoci pixelu ( souradnice X,Y daneho pixelu ) Asi to budete muset dohledat v navodu. Ale mozna, ze se vam sem ozve nekdo kdo PS opravdu zvlada, ja umel se ZPS a jen jak pisu.
ObrázekObrázekObrázek

skrob
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od skrob »

myslim, ze v PS sa da rozrezat len na cele cisla, ale ked to potrebujes mat rozrezane vodorovne, alebo zvisle a uplne presne tak v CS4 to ide tak, ze si vyberies vrstvu ktroru chces rozrezat (stlacis Ctrl + kliknes na vrstvu) potom si kliknes na nastroj "rez" a pravym tlacitkom kliknes do vyberu a zvolis moznost rozdelit rez, ponukne ti moznost rozdelit vodorovne a zvisle a pocet rezov vodorovne a zvisle rovnomerne rozmiestnenych, tam zakliknes ako to chces rozdelit a cislo na kolko rezov, potom mozes kazdy rez skopirovat a vlozit do novej vrstvy, alebo robit s nim co chces

Obrázek

Odpovědět