Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Počítač stále stráca výkon

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
Márty84
VIP
VIP

Re: Počítač stále stráca výkon

#46 Příspěvek od Márty84 »

Z toho co pisete nejsem moc moudry :D Je to cele volake cudne. Ale jede to, to je hlavni.

Kazdy antivir umi otestovat slozku.

A co se tyka zabezpeceni, free je Avast, Avira, pripadne MSE - placene jsou stabilne na spici NIS, nebo KIS
Pokud máte dotaz, který není určen pro veřejnost, můžete mi napsat na mail marty84zavináčforum.viry.cz

Možnost podpořit naše fórum https://platba.viry.cz/payment/

Z časových důvodů teď budu na fóru méně často. V případě delšího čekání na odpověď kontaktujte prosím některého z kolegů (většina má mailovou adresu ve svém podpisu).

7777
Návštěvník
Návštěvník

#47 Příspěvek od 7777 »

Tak ďalší problém na svete práve pred chvíľou sa mi v administrátorskom účte začal na polke plochy rozťahovať nejaký program,ktorý som jakživ neinštaloval. Asi som sa tešil s čistého systému príliš skoro. Po vymazaní predchádzajúceho účtu systém šiel ako by som ho práve preinštaloval a ešte stále ide! Lenže práve pred chvľou sa obrazila obrovská reklama na program RelevantKnowledge. Ako to zničiť?

Tu je log z Antymalavare:
Malwarebytes Anti-Malware 1.70.0.1100
www.malwarebytes.org

Verzia databázy: v2012.12.31.04

Windows XP Service Pack 3 x86 NTFS
Internet Explorer 8.0.6001.18702
Tomas :: TOMAS-E012C53FC [administrátor]

27.1.2013 22:08:05
MBAM-log-2013-01-27 (22-17-07).txt

Typ kontroly: Rýchla kontrola
Možnosti kontroly zapnuté: Pamäť | Po spustení | Registre | Systémové súbory | Heuristika/Extra | Heuristika/Shuriken | PUP | PUM
Možnosti kontroly vypnuté: P2P
Objektov kontrolovaných: 261045
Uplynutý čas: 8 min, 16 sek

Detegované služby pamäte: 1
C:\Program Files\RelevantKnowledge\rlvknlg.exe (PUP.Adware.RelevantKnowledge) -> 3548 -> Žiadna úloha nevykonaná.

Detegované moduly pamäte: 1
C:\Program Files\RelevantKnowledge\rlls.dll (PUP.Adware.RelevantKnowledge) -> Žiadna úloha nevykonaná.

Detegované registračné kľúče: 1
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{d08d9f98-1c78-4704-87e6-368b0023d831} (PUP.Adware.RelevantKnowledge) -> Žiadna úloha nevykonaná.

Detegované registračné hodnoty: 1
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run|RelevantKnowledge (PUP.Adware.RelevantKnowledge) -> Dáta: C:\program files\relevantknowledge\rlvknlg.exe -boot -> Žiadna úloha nevykonaná.

Detegované položky registračných dát: 0
(Škodlivé položky neboli zistené)

Detegované priečinky: 2
C:\Program Files\RelevantKnowledge (PUP.Spyware.MarketScore) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\All Users\Nabídka Start\Programy\RelevantKnowledge (PUP.Spyware.MarketScore) -> Žiadna úloha nevykonaná.

Detegované súbory: 17
C:\Program Files\RelevantKnowledge\rlls.dll (PUP.Adware.RelevantKnowledge) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Program Files\RelevantKnowledge\rlvknlg.exe (PUP.Adware.RelevantKnowledge) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\Tomas\Local Settings\temp\CSM18.tmp (PUP.Adware.RelevantKnowledge) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\Tomas\Local Settings\temp\CSM1A.tmp (PUP.Adware.RelevantKnowledge) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\Tomas\Local Settings\temp\is-CAEHH.tmp\rkverify.exe (PUP.Adware.RelevantKnowledge) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\Tomas\Local Settings\temp\is-I5TF8.tmp\rkinstaller.exe (PUP.Adware.RelevantKnowledge) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\Tomas\Local Settings\temp\is-I5TF8.tmp\rkverify.exe (PUP.Adware.RelevantKnowledge) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\Tomas\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\2MHAA2HR\50f684768f3c9[1].exe (Adware.Dropper) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Program Files\RelevantKnowledge\rlls64.dll (PUP.Spyware.MarketScore) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Program Files\RelevantKnowledge\rloci.bin (PUP.Spyware.MarketScore) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Program Files\RelevantKnowledge\rlservice.exe (PUP.Spyware.MarketScore) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Program Files\RelevantKnowledge\rlvknlg64.exe (PUP.Spyware.MarketScore) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\All Users\Nabídka Start\Programy\RelevantKnowledge\About RelevantKnowledge.lnk (PUP.Spyware.MarketScore) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\All Users\Nabídka Start\Programy\RelevantKnowledge\Member of GRID - Goodware Repository Information Database.lnk (PUP.Spyware.MarketScore) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\All Users\Nabídka Start\Programy\RelevantKnowledge\Privacy Policy and User License Agreement.lnk (PUP.Spyware.MarketScore) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\All Users\Nabídka Start\Programy\RelevantKnowledge\Support.lnk (PUP.Spyware.MarketScore) -> Žiadna úloha nevykonaná.
C:\Documents and Settings\All Users\Nabídka Start\Programy\RelevantKnowledge\Uninstall Instructions.lnk (PUP.Spyware.MarketScore) -> Žiadna úloha nevykonaná.

(koniec)

Márty84
VIP
VIP

#48 Příspěvek od Márty84 »

RelevantKnowledge je smejd. Nalezy smazte a pak jeste udelejte kompletni kontrolu.
Pokud máte dotaz, který není určen pro veřejnost, můžete mi napsat na mail marty84zavináčforum.viry.cz

Z časových důvodů teď budu na fóru méně často. V případě delšího čekání na odpověď kontaktujte prosím některého z kolegů (většina má mailovou adresu ve svém podpisu).

7777
Návštěvník
Návštěvník

#49 Příspěvek od 7777 »

Malwarebytes Anti-Malware 1.70.0.1100
www.malwarebytes.org

Verzia databázy: v2013.01.27.08

Windows XP Service Pack 3 x86 NTFS
Internet Explorer 8.0.6001.18702
Tomas :: TOMAS-E012C53FC [administrátor]

28.1.2013 8:18:57
mbam-log-2013-01-28 (08-18-57).txt

Typ kontroly: Úplná kontrola (C:\|D:\|)
Možnosti kontroly zapnuté: Pamäť | Po spustení | Registre | Systémové súbory | Heuristika/Extra | Heuristika/Shuriken | PUP | PUM
Možnosti kontroly vypnuté: P2P
Objektov kontrolovaných: 345232
Uplynutý čas: 44 min, 37 sek

Detegované služby pamäte: 0

Detegované moduly pamäte: 0

Detegované registračné kľúče: 0

Detegované registračné hodnoty: 0

Detegované položky registračných dát: 0

Detegované priečinky: 0

Detegované súbory: 0

(koniec)

Márty84
VIP
VIP

#50 Příspěvek od Márty84 »

Vypada to ze je pryc. Takze vse nyni jede jak ma?

7777
Návštěvník
Návštěvník

#51 Příspěvek od 7777 »

Počítač má zase pôvodnú rýchlosť,čo je ale len polovica z jeho pôvodnej rýchlosti keď sme ho kúpili. Ale aspoň ide lepšie čo je môj problém je že nemôžem previesť práva zo starého učtu na nový. Keď som zmazal starý užívateľský učet tak som nevedel že mám zmeniť i práva. A to neviem z dôvodu že stále nefunguje ten nouzák a neviem ho opraviť. SKúšali sme Safeboot a ten druhý program. Našiel som i rady že by sa mohol dať opraviť cez Linux ale neviem ako??? Mám Madriake a Knoppix,keby ste vedeli poradiť? Bez prechodu do nouzového režimu,sa zmeniť užívateľ nedá. Ako myslím prava k súborom. A nakoniec ešte by som potreboval nejakú ulitku na otestovanie súborov na disku D na kadejakú haveď. Vieme už že sa tam žiadne Malaware nevyskytuje ale čo Spyware a pod...

Márty84
VIP
VIP

#52 Příspěvek od Márty84 »

S linuxem nemam zadnou zkusenost. Jak jsem rikal uz nekolikrat, vypada to na naboreny system. Nejlepsi by bylo ho preinstalovat, pripadne udelat opravnou instalaci. Tim by se opravil i ten nouzovy rezim.

Snad vsechny antiviry maji i antispyware stit, takze kontroluji i toto. Pokud chcete specializovany program, zkuste SuperAntiSpyware free. Nema sice stit, ale skenovat se da.

7777
Návštěvník
Návštěvník

#53 Příspěvek od 7777 »

Minule,keď som urobil opravnú inštaláciu tak že som klikol odstrániť starý windows a nahradiť ho nový. Sa mi počítač strašne spomalil a neskôr nutnou preinštaláciou sa mi len o veľmi málo zrýchlil. To radšej preinštalujem windows a mám pokoj. Chcem sa spýtať ako ho zabezpečiť? Doteraz som používal len Avast. Ale nejaký fireware,vraj útokom môže zabrániť. Kedysi som používal ZoneAlarm ale priveľmi zaťažoval počítač. Ale údajne má windows i miesta,ktoré žiadna záplata nezapláta. A sú akoby zadnými vrátkami do systému. Ďalšou vecou že cez windows update ako myslím tu žltú ikonku aktualizácie. Sa mi dosť často miesto aktualizácii stiahnú i rôzne hlúposti. Naposledy sa mi automaticky nainštaloval celý program falošná verzia antiviráku od Microsoftu. Ešte čas som používal počítač ale krátko nato som ho musel preinštalovať. A potom pri inštalácii programov sa mi stiahli rôzne tolbary i keď som ich odškrtol že ich nechcem tak i tak sa nainštalovali. A potom je tu celkom nová kategória vírou. Pred časom niekto zistil moje heslo na azete a prihlásil sa ako ja,s tým že ja som to nevedel. A vyhražal sa jednej firme nakoniec som zo seba urobil hlupáka a obrátil to na vtip ale neviem neviem čo urobím ak sa útok zopakuje. Akými programami by som to mal riešiť? V súčastnosti používam Avast Free a ešte mám od vás Antymalaware. Rád by som nejako poriadne zabezpečil heslá i data na počítači. Ako by som potreboval i nejaký program na testovanie .exe inštalačiek na prítomnosť špionážnych a kadejakých virov.

Márty84
VIP
VIP

#54 Příspěvek od Márty84 »

Je pravda, ze v tomto pripde by asi fakt bylo nejlepsi preinstalovat to komplet. Problemy jsou uz dlouho a je jich vic, takze pryc s tim.

Co se tyka aktualizaci, jeste se mi nestalo, aby se mi nainstalovalo neco zavadneho. Kdovi, odkud vam to tam prilezlo :roll:

Toolbary jsou hodne doterne a proste se tam nekdy vetrou. Ale vetsinou jdou zase odinstalovat, takze to neni az takovy problem.

Co se tyka zabezpeceni, nic neni 100%. Ja mam Avast. Jako firewall muzete pouzit treba Comodo. Jinak pak samozrejme muzete pouzit placenou ochranu. Dlouhodobe na spici se drzi Norton Internet Security a Kaspersky Internet Security. Jsou to baliky, tedy vse v jednom.

7777
Návštěvník
Návštěvník

#55 Příspěvek od 7777 »

Takže som asi na systéme našiel záškodníka. fibersys.exe je infikovaný Win32/huppigon ONX (trj) subor nemohol byť presunutí do truhli disk plný.

Márty84
VIP
VIP

#56 Příspěvek od Márty84 »

To nasel antivir pri testu? Nebo vyskocil sam? Ani google ho nezna, asi nejaka novinka :roll:

Napiste mi celou cestu k nemu a otestujte ho na virustotal a jotti http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=29&t=5846

7777
Návštěvník
Návštěvník

#57 Příspěvek od 7777 »

Vypísal to antivír a má sa to nachádzať priamo na jednotke C:/fibersys.exe
Problém je že systém ho ani nikde nevidí,prieskumík windows ho nevie nájsť. Skušal som nájsť súbor i po zobrazení skrytích pložiek ale nieje ani tam.

Márty84
VIP
VIP

#58 Příspěvek od Márty84 »

:arrow: Stahnete SystemLook http://jpshortstuff.247fixes.com/SystemLook.exe , ulozte ho na plochu a spustte.
Do okna zkopirujte tento skript

Kód: Vybrat vše

:filefind
*fibersys*
kliknete na Look a chvili pockejte
Mel by na vas vyskocit log s nazvem Systemlook
Ten mi sem zkopirujte

7777
Návštěvník
Návštěvník

#59 Příspěvek od 7777 »

Takže oprava asi som urobil preklep v slove:

hiberfil.sys závažnosť vysoká:Win32 Hupigon ONX (trj) i tak?

takže prepísal som v kóde hodnotu fibersys na hiberfil a tu je log:

SystemLook 30.07.11 by jpshortstuff
Log created at 19:35 on 31/01/2013 by Tomas
Administrator - Elevation successful

========== filefind ==========

Searching for "*hiberfil*"
C:\hiberfil.sys --ahs-- 1063243776 bytes [11:40 13/07/2012] [16:12 31/01/2013] (Unable to calculate MD5)

-= EOF =-

Márty84
VIP
VIP

#60 Příspěvek od Márty84 »

Tak to je jina, takovy soubor znam :) Jde otestovat na virustotal a jotti?

http://pc.poradna.net/q/view/490050-moh ... l-sys-wxph

Zamčeno