Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Zaseknutí pc
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Re: Zaseknutí pc
Jestliže tedy test doběhl do 100% bez chyby, paměťový subsystém bude v pořádku.
Výpisy paměti nemáme, budeš muset ovladače rozdělit do několika skupin a ověřovat je Verifierem postupně. Když narazíš na skupinu, u které při startu Verifier vyhodí BSOD, musíš ji znovu rozdělit a znovu ověřovat. Tak to dělat až do chvíle, než narazíš na chybný ovladač. (pokud nějaký ovladač vůbec nějakou závažnouu chybu obsahuje)
Výpisy paměti nemáme, budeš muset ovladače rozdělit do několika skupin a ověřovat je Verifierem postupně. Když narazíš na skupinu, u které při startu Verifier vyhodí BSOD, musíš ji znovu rozdělit a znovu ověřovat. Tak to dělat až do chvíle, než narazíš na chybný ovladač. (pokud nějaký ovladač vůbec nějakou závažnouu chybu obsahuje)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Chyba:
Ovladač zařízení pokoušející se poškodit systém byl zachycen. Vadný ovladač je nyní v zásobníku jádra a musí být nahrazen funkční verzí.
BLABLABLA
*** STOP: 0x000000C4 (0x0000003C, 0x000000A8, 0x00000000, 0x00000000)
Zahajování výpisu fyzické RAM
Výpis fyzické RAM dokončen.
Požádejte o pomoc správce systému nebo skupiny technické podpory.
Problém způsobil/i při testování tyto dva ovladače:
DMIO.sys NT Disk Manager 1/0 Driver
DMLOA.sys NT Disk Manager Startup driver
Po startu systému a chvíli nabíhání se objevilo toto:
Činnost systému byla obnovena po závažné chybě
Detaily problému :
BCCode: 4c BCP1: 0000003C BCP2:000000A8 BCP3: 00000000 BCP4: 00000000 OSVer: 5_1_2600 SP: 3_0 Product 256_1
Avšak obávám se že chybných ovladačů bude více-jdu zkoumat verifier dále.
Ovladač zařízení pokoušející se poškodit systém byl zachycen. Vadný ovladač je nyní v zásobníku jádra a musí být nahrazen funkční verzí.
BLABLABLA
*** STOP: 0x000000C4 (0x0000003C, 0x000000A8, 0x00000000, 0x00000000)
Zahajování výpisu fyzické RAM
Výpis fyzické RAM dokončen.
Požádejte o pomoc správce systému nebo skupiny technické podpory.
Problém způsobil/i při testování tyto dva ovladače:
DMIO.sys NT Disk Manager 1/0 Driver
DMLOA.sys NT Disk Manager Startup driver
Po startu systému a chvíli nabíhání se objevilo toto:
Činnost systému byla obnovena po závažné chybě
Detaily problému :
BCCode: 4c BCP1: 0000003C BCP2:000000A8 BCP3: 00000000 BCP4: 00000000 OSVer: 5_1_2600 SP: 3_0 Product 256_1
Avšak obávám se že chybných ovladačů bude více-jdu zkoumat verifier dále.
Další problémový ovladač:
iteatapi.sys ITE IT8211 ATA/ATAPI SCSI miniport
Byli zjištěny potíže a systém Windows byl vypnut, aby nedošlo k poškození počítače. Podsystém DMA rozpoznal neplatnou operaci DMA iniciovanou ověřovaným ovladačem. Chybný ovladač musí být nahrazen funknčím.
BLABLABLA
Technické info:
*** STOP: 0x000000E6 (0x00000020, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000)
Zřejmě ale budou ještě nějaké problémové
iteatapi.sys ITE IT8211 ATA/ATAPI SCSI miniport
Byli zjištěny potíže a systém Windows byl vypnut, aby nedošlo k poškození počítače. Podsystém DMA rozpoznal neplatnou operaci DMA iniciovanou ověřovaným ovladačem. Chybný ovladač musí být nahrazen funknčím.
BLABLABLA
Technické info:
Zřejmě ale budou ještě nějaké problémové
Další:
prosync1.sys StarForce Protection Synchronizatio...
BLABLABLA
Technické info:
A ještě jeden minimálně tu je
prosync1.sys StarForce Protection Synchronizatio...
BLABLABLA
Technické info:
A ještě jeden minimálně tu je
A máme tu posledního:
vclone.sys VirtualCloneCD Driver
BLABLABLA
Technické info:
A je to vše
vclone.sys VirtualCloneCD Driver
BLABLABLA
Technické info:
A je to vše

dmio.sys a dmload.sys jsou části správce dynamických disků, iteatapi.sys ovladač miniportu disku. Pochybuji, že by v nich byla chyba.
prosync1.sys je součást ochrany proti kopírování StarForce, který odstraň tímto, vclone.sys (VirtualCloneCD) to je jasné.
Ke všem chybám ale došlo při DMA operacích, což vypadá na chybu diskového hostitelského řadiče na desce, řadiče DMA a pod. Nakonec by to mohlo být opravdu způsobeno závadou toho disku.
K němu se stále vracíme. Nějaké minidumpy? (jelikož se jedná o závadu v diskovém subsystému, pravděpodobně nebudou, že)
Mohly by to způsobovat i ty ovladač StarForce, uvidíme, až to odinstaluješ. Moc nadějí tomu ale nedávám. Vidím to buď na desku nebo disk, vezmi-li v potaz ten vclone.sys a prosync1.sys, tak spíš desku)
Upni znovu export protokolu událostí ( V Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->klikni pravým myšítkem na protokol Systém, vyber Uložit všechny události jako, ulož to jako .evt soubor a ten upni na http://www.leteckaposta.cz) a pro jistotu spusť scan v tdsskilleru.
Dále bys sem mohl hodit třeba log z RSIT, ať se mrknu které ovladače se zavádí, když nemáme minidump.
prosync1.sys je součást ochrany proti kopírování StarForce, který odstraň tímto, vclone.sys (VirtualCloneCD) to je jasné.
Ke všem chybám ale došlo při DMA operacích, což vypadá na chybu diskového hostitelského řadiče na desce, řadiče DMA a pod. Nakonec by to mohlo být opravdu způsobeno závadou toho disku.
K němu se stále vracíme. Nějaké minidumpy? (jelikož se jedná o závadu v diskovém subsystému, pravděpodobně nebudou, že)
Mohly by to způsobovat i ty ovladač StarForce, uvidíme, až to odinstaluješ. Moc nadějí tomu ale nedávám. Vidím to buď na desku nebo disk, vezmi-li v potaz ten vclone.sys a prosync1.sys, tak spíš desku)
Upni znovu export protokolu událostí ( V Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->klikni pravým myšítkem na protokol Systém, vyber Uložit všechny události jako, ulož to jako .evt soubor a ten upni na http://www.leteckaposta.cz) a pro jistotu spusť scan v tdsskilleru.
Dále bys sem mohl hodit třeba log z RSIT, ať se mrknu které ovladače se zavádí, když nemáme minidump.
Náhodou se jeden vytvořil řekl bych že při chybě dmio a dmload
http://leteckaposta.cz/924036305
Protokol nešel uložit jako všechny události, ale jako soubor či co. Každopádně máš to tu:
http://leteckaposta.cz/944699318
StarForce-pracuje se na něm(hotovo, pokud ne zprávu změním
)
http://leteckaposta.cz/924036305
Protokol nešel uložit jako všechny události, ale jako soubor či co. Každopádně máš to tu:
http://leteckaposta.cz/944699318
StarForce-pracuje se na něm(hotovo, pokud ne zprávu změním

Nic 
Takže pokud to chápu přeinstalování systému na druhý disk by mi pomohlo?Jenže teď jak to mám udělat legální XP cd nemám pc jsem koupil samozřejmě bez nich. Nechce se mi kvůli tomu XP kupovat nebo si instalovávat XP na černo

Takže pokud to chápu přeinstalování systému na druhý disk by mi pomohlo?Jenže teď jak to mám udělat legální XP cd nemám pc jsem koupil samozřejmě bez nich. Nechce se mi kvůli tomu XP kupovat nebo si instalovávat XP na černo

Vydrž.
Jinak nezoufej, licenční klíč je uložen v klíči registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion v hodnotě DigitalProductId.
Je sice jednoduše zašifrovaný, pomocí této utility ho lehce zjistíš.
Na ten výpis paměti se hned podívám.
Ten Výpis paměti jak na potvoru pochází z doby, kdy Verifier zachytil jednu operaci v ovladači Avastu, což je ale v pořádku (psal jsem si s technickou podporou), takže je k ničemu.
Zkus Windows znovu nainstalovat na zdravý disk a uvidíme. Jestli je to v hardwaru, příjde to znovu. Pak bych typoval základní desku.
Jinak nezoufej, licenční klíč je uložen v klíči registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion v hodnotě DigitalProductId.
Je sice jednoduše zašifrovaný, pomocí této utility ho lehce zjistíš.
Na ten výpis paměti se hned podívám.
Ten Výpis paměti jak na potvoru pochází z doby, kdy Verifier zachytil jednu operaci v ovladači Avastu, což je ale v pořádku (psal jsem si s technickou podporou), takže je k ničemu.
Zkus Windows znovu nainstalovat na zdravý disk a uvidíme. Jestli je to v hardwaru, příjde to znovu. Pak bych typoval základní desku.
Omlouvám se, ale i když vím klíč stále nevím jak Windows přeinstalovat.
Nech to na zítřek, něco vymyslíme. Já se ještě jednou podívám na ten výpis paměti.
Mrkni ještě do složky Windows, zda se při tom posledním pádu nevytvořil i soubor memory.dmp. Pokud ano, tak ho zaRARuj a upni na http://www.ulozto.cz.
Mrkni ještě do složky Windows, zda se při tom posledním pádu nevytvořil i soubor memory.dmp. Pokud ano, tak ho zaRARuj a upni na http://www.ulozto.cz.
Co jsem se díval nic jsem bohužel nenašel
Tak jo díky moc za vše a jdu se vrhnout na ten systém doufám že tenhle pc po těhle změnách ještě někdy rozběhnu 

Zkusíš tedy reinstalaci Windows?
Hotovo po 6 hodinách zoufalstvý a bez přestávky montování se do pc hotovo. Děkuji moc mohl bych to tu rozvinout co jsem všechno zkusil a udělal než jsem to rozjel ale to by asi nikoho nebavilo číst takže zjednodušeně díky moc