KEO píše:roztocit HDD na maximum
Pavuk29
Toto by som od teba necakal zamysli sa nad tym po technickej stranke. KOlko je maximum? HDD nemeni otacky ako cinkular ked pilis. Maximum ako definujeme, maximalne otacky? Ale to je v poriadku, nie?
"e="Pavuk29"]Ci virus zacne generovat nejake napajaie napatie?
Ja som v naivnej predstave ze je to uz logicka hlupost. To ti skor ponozky rozhadze po byte. Chlapi, povery nechajme babkam bylinkarkam.

To, ze o niecom nevieme, este neznamena, ze to neexistuje.
Klasicke HDD sa da poskodit napr. ze HDD pojde na maximum /co robia asi benchmarky ?/ a potom staci dat prikaz na parkovanie hlavy.... maximu, parkovanie, maximum, parkovanie... staci to nechat tak par hodin, dni, ci tyzdne a mozes si otestovat HDD, ci bude bez chyb...
SSD disky a flash pamate - maju limitovany poce prepisov, cize staci opakovane prepisovat tie iste sektory a da sa poskodit po urcitej dobe, ked uplynie pocet maxima prepisov.
Toto nie su vobec ziadne zvlastnosti, beriem to ako fakt, ktory je mozny. Mne sa nieco take stalo napr. s CD-ROM mechanikou ACER 52x. Prisiel kamarat a doniesol take zvlastne cierne CD, ze nejde precitat. Dal som CD do mechaniky, ta sa roztocila takou rychlostou, aku som este v zivote nepocul. Mal som dojem, ze to CD tam exploduje. Tak som dal vybrat CD vonku. Ked ho vytiahla mechanika von, tak este 30 sekund sa tocilo.... Chcel som to skusit znovu, ale system uz nechcel CD roztocit a ani ziadne ine. Mechanika prestala uplne citat. Musel som ju rozobrat a znovu kalibrovat jej citanie, az potom zacala fungovat normalne.... Na tom CD nebol virus, ale mechanika sa dostala mimo bezneho stavu do takych otacok, ze to rezonanciou pri obrovskych otackach /viac neb bolo normalne/ rozhodilo kalibraciu.
---------
Takou perlickou skor mozu byt informacie o starych viroch, povodom z Ruska. Pisalo sa o tom, ze boli vytvorene prototypy, ktore ovplyvnovali negativne zdravie cloveka a z dlhodobeho hladiska nebola vylucena ani smrt cloveka. Islo o podprahove premietanie obrazov do vysielania signalu grafiky na monitor. Nieco tak rychle, ze to oko bezne ani nepostrehlo, ale reagovalo na to podvedomie, ze sa aktivovali urcite oblasti mozgu. Pri dlhsej praci hrozili bolesti hlavy a dalsie zdravotne komplikacie, pripadne smrt.
Ze to neni vtip, nasvedcuju napr. aj udalosti o stiahnuti niektorych serialov z TV, kde sa jednalo o kreslene moderne rozpravky pre deti, kde bol dost vysoky kontrast farieb, ktore casto preblikavali. Blikanie v rychlom slede totiz spustilo u dost slusneho poctu deti epilepticke zachvaty... Takze ani nieco taketo sa vylucit neda.
Toto su vsak take rarity, ze to moze spadat do kategorie, jedna babka povedala...

"
Preto si niekto moze mysliet, ze je to vymysel casopisov, ala Blesk a podobne. Mozne to je, ak to niekto vytvoril, urcite to nebude masovo pouzivat, ale skor to bude cieleny utok na niektore osoby.