Tak mam dalsiu teoriu.
Nasiel som prave totiz dalsi problem, ktory uz vlastne nie je. Mozno s tym suvisi. Aby som to vyjasnil ja pouzivam pretaktovany CPU. Pouzivam ho tak uz dlho - t.j. uz aj 2 roky, stabilne, bez problemov. Prave som si vsimol ze mi ale CPU bezi na povodnej frekvencii. Pozrel som do BIOSU a na moje velke prekvapenie bolo pretaktovanie enabled a zvysenie frekvencie presne nastavene ako som mal

Aj ostatne nastavenia nezmenene. Opät restartujem PC a aj pri Post screene mi pise zakladnu frekvenciu. To ma teda dost zarazilo, zeby PC "neposluchal aj BIOS". Tak nic. Zresetoval som BIOS do zakladnych nastaveni. PC nabehol. Potom som ho restartoval a nastavil opät frekvencie (trosku mensie), restartoval a pretaktovanie opät funguje a PC bezi. Niekde sa asi stala chyba a mozno preto bol aj ten error a mozno aj tie restarty. Mam taky silny pocit ze tam niekde pramenia moje problemy. Myslim ze odvcera co sa mi PC nerestartoval ani nezamrzol mi isiel na zakladnej frekvencii a zrejme sam si zablokoval pretaktovanie. Aj ked taku formu som este nevidel. Zvycajne ak je problem s pretaktovanim tak sa aj v BIOSE vratia frekvencie do povodneho stavu alebo druha moznost je ze sa len prestavi jedna moznost na disabled. V tomto pripade ale vsetko ostalo nastavene tak aby pretaktovanie fungovalo.
Myslim ze povod problemob bol v tom sptd.sys ktory sposoboval BSOD a nieco sa tym "domrvilo".
Dufam ze to uz konecne vyriesi tie restarty.
edit: PC bezi uz 30 minut, Mozem teda povedat ze pomyselnou zonou ohrozenia presiel a urcite by uz vydrzal bezat aj do rana.