Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Prosba o preventivku. Díky!

Nemáte v tuto chvíli žádný problém s pc a chcete se jen ujistit, že je vše v pořádku?
Vložte log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
vyosek
VIP
VIP

Re: Prosba o preventivku. Díky!

#31 Příspěvek od vyosek »

Nemate zac, rad jsem pomohl :) Zase nekdy Obrázek
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

1grdecoca
Návštěvník
Návštěvník

#32 Příspěvek od 1grdecoca »

Tak problém je zpátky: Počítač pípne, modrá obrazovka (tentokrát se mi ji podařilo vyfotit mobilem :) , viz níže) a NB se sám restartuje. Dal jsem spustit normálně, ale sotva najely windows, tak se problém opakoval. Spusti jsem teda nouzový režim a po najetí windows jsem je restartoval a nechal najet normálně. Zatím drží.
Co se ale stalo jinak: normálně když končím s prací tak NB jen zaklapnu (do režimu spánku), pač jsem na něm denně a hodně. Tentokrát mi ale bratr NB v noci vypnul. Vzpomínám si, že i minule (poprvé) se problém objevil, když byl NB předtím vypnut, ne jen uspán.

Obrázek

1grdecoca
Návštěvník
Návštěvník

#33 Příspěvek od 1grdecoca »

Trošku jsem to popletl, to vlákno s popisovaným problémem je tady:
http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=113974

vyosek
VIP
VIP

#34 Příspěvek od vyosek »

Zabalte mi prosim obsah slozky c:\windows\minidump - mely by tam byt soubory dmp, a nekam mi je uploadnete
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

1grdecoca
Návštěvník
Návštěvník

#35 Příspěvek od 1grdecoca »

vyosek
VIP
VIP

#36 Příspěvek od vyosek »

Poprosil jsem kolegu o analyzu, zatim udelejte test RAM pameti dle tohoto navodu http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=53&t=106788

1grdecoca
Návštěvník
Návštěvník

#37 Příspěvek od 1grdecoca »

Pokud najdu prázdné CD nebo DVD :?:

vyosek
VIP
VIP

#38 Příspěvek od vyosek »

No snad ano...nebo pokud Vas bios podporuje boot z flash disku tak udelat bootovaci flash disk

1grdecoca
Návštěvník
Návštěvník

#39 Příspěvek od 1grdecoca »

Tak ten test přes BIOS nerozjedu. Existuje nějaká alternativa?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#40 Příspěvek od MiliNess »

Žádná učinná ne.
Budete muset sehnat CD a tu paměť otestovat.
Ten jeden dump co od vás mám (druhý má nulovou velikost) ukazuje na chybu systémové služby NtOpenKey, kde došlo k zápisu do paměti "jen pro čtení".
To rozhodně tato služba za normálních podmínek neudělá. Ta vámi vyfocená BSOD zase byla způsobena vznikem neošetřené vyjímky jádra.
V těchto případech je jako první krok nutno otestovat RAM.

Můžete spustit Verifier, jestli nezachytí nějakého škůdce, pokud je ale vadná paměť, výsledek bude k ničemu:
Spustit->napište "verifier"->OK->Vytvořit uživatelské nastavení->Vybrat individuální nastavení z úplného seznamu->mimo "Simulace nedostatku prostředků" zatrhněte vše->vybrat ovladače ze seznamu->vyberte vše, co není od Microsoftu->Dokončit->restartujte PC

Pokud verifier narazí na nějaký problém, objeví se BSOD a dojde k restartu počítače. Ve složce Windows\Minidump by se měl vytvořit nový výpis paměti, který mi upněte.
Pokud by k BSOD docházelo už při startu OS a nedařilo se i po několika restartech zavést systém,
spusťte nouzový režim (mačkání F8 při startu PC)
Tam spusťte Verifier a zvolte "Odstranit existující nastavení->Dokončit->restart PC.
Detekce chyby může trvat několik hodin i dní
Co ty problémy s teplotou? To je již v pořádku? Pro jistotu spusťte zátěžový test v HeavyLoad zároveň s Hardware Monitorem. Po 15min udělejte screen Hardware Monitoru.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

1grdecoca
Návštěvník
Návštěvník

#41 Příspěvek od 1grdecoca »

Nešlo by to nějak přes tu flasku vyřešit? Snažil jsem se o to, ale nepřišel jsem na to, jak to naskládat/nastavit v tom BIOSu, aby bootoval z té flashky, případně co ještě jiného tam změnit. Any advice? Jinak budu muset do obchodu :)

Obrázek

Co se týče teploty, je už permanentně vyšší, než by měla být (i po vyčištění), o moc lepší to už asi nebude, ale budu to řešit chladící podložkou. Nicméně si myslím, že ten problém s teplotou nesouvisí, pač když se to přihodilo, byla naprosto v normálu (sleduju pomocí Sensorsview).

Sreenshot ze zátěžového testu:
Obrázek

vyosek
VIP
VIP

#42 Příspěvek od vyosek »

Nejlepsi bude koupit CD a udelat ten test, vytvorit bootovaci flash disk neni lehke a je to i zdlouhave...

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#43 Příspěvek od MiliNess »

Navíc si nejsem jist, jestli se GoldMemory z flešky rozeběhne.
Ta teplota CPU je sice dost vysoká, mobile CPU by ji ale měly v pohodě zvládat.
Nelíbí se mi ale vysoká telota chipsetu. Určitě se pokuste s tím něco udělat.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

1grdecoca
Návštěvník
Návštěvník

#44 Příspěvek od 1grdecoca »

Sputil jsem v noci ten verifier (Alespoň myslím :) btw poznám nějak, že pořád jede? Nebo jak to funguje vlastně) a před chvíli první crash, vkládám nový bump:

http://www.uloz.to/9978740/mini081511-01-zip

Co se týče toho mem testu, dneska už to neošéfuju, zkusím zítra přes to CD.

vyosek
VIP
VIP

#45 Příspěvek od vyosek »

OK, kolega tu byva spise v noci, tak na to urcite mrkne

Odpovědět