Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Velmi zpomalený laptop, zasekává se hudba při přehrávání

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Velmi zpomalený laptop, zasekává se hudba při přehrávání

#31 Příspěvek od MiliNess »

Tak z toho nástroje Výkon mi budete muset udělat screen a ty nejvíce zatěžující procesy mi popsat. Opravdu se to uložilo nějak divně :(
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Ance
Návštěvník
Návštěvník

#32 Příspěvek od Ance »

http://leteckaposta.cz/116694827
tak jsem to ulozila znovu a soubor se da otevrit v exploreru, firefox ho nezobrazi

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#33 Příspěvek od MiliNess »

Tak s tím souborem jsem udělal chybu já. Oba dva byly v pořádku, jen jsem ho zapoměl označit jako důvěryhodný.
Jestli jste v těch grafech vystihla tu chvilku, kdy se vám počítač kouše, tak to pravděpodobně není způsobeno žádným spuštěným programem, ale většinu času procesoru požere zpracovávání přerušení od některého zařízení.
Otázkou je, zda na tak slabém procesoru s tolika běžícími programy to není normální chování.
První na co bych se podíval je to, v jakém režimu přenosu dat pracuje váš řadič disku. Ve správci zařízení se mrkněte na položku "Řadič IDE ATA/ATAPI na "Primární kanál IDE" (pravé myšítko a vlastnosti). Na jedné záložce budou režimy přenosu. Musí být nastaven na DMA (ne PIO).

Abych se mohl pokusil zjistit, které zařízení ta přerušení generuje, bude potřeba ještě jiný test.

Kdyby to nepřišlo z nenadání, tak budu tvrdit, že je to nízkým výpočetním výkonem procesoru, protože Celeron na 1.6GHz je už poměrně zastaralý a např. nové AVG co máte nainstalované, vytváří 8 procesů a vcelku zpomaluje počítač i mimo běžící test.
Napadlo mě i to, jestli nemáte nějak omezen výkon procesoru pomocí nějakého nástroje k úspoře energie.

Pokud máte spuštěnou obnovu systému, nebylo by od věci, pokusit se pomocí nějakého vhodného bodu obnovy vrátit systém do stavu, kdy to ještě nezlobilo.

Ance
Návštěvník
Návštěvník

#34 Příspěvek od Ance »

dobrý den,
až se večer dostanu k laptopu, tak provedu vámi navržené akce.
napadlo mě, jestli tedy nemám změnit AVG na jiný antivir, který nebude tolik procesor zatěžovat.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#35 Příspěvek od MiliNess »

Možná by to stálo za úvahu. Můžete zkusit Microsoft Security Essentials. S ním mám na slabších strojích docela dobré zkušenosti.

Odpovědět