Tak menší změna. Registrace ovladačů BD v registru je, ve chvíli kdy jste vytvářel systémovou zprávu byli ale zastavené. Fyzicky už soubory ovladačů na disku vůbec nemusí být.
Otevřte si Regedit a vymažte tyto klíče: (vytvořte si před tím bod obnovy systému)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\bdfwfpf
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\bdfm
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\bdvedisk
Tyto by tam už neměli být, kdyby náhodou ano, smažte je taky:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\BDSelfPr
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LIVESRV
Pak restartněte PC a zkuste tu instalaci Comoda znovu.
Hledal jsem mechanismus, jakým nějaký nainstalovaný firewall dává systému vědět, že v systému je a že je v činnosti. Snad to popíšu nějak srozumitelně:
Původně jsem myslel, že bude v registru vytvořena nějaká hodnota, ve které toto bude definováno.
Nakonec to ale vypadá, že se tak děje dynamicky voláním rutin z knihovny FirewallAPI.dll. Prostřednictvím této knihovny se firewall dorozumívá se systémem. Ale dopodrobna jsem to nezkoumal.
To znamená že:
1) Buď instalaci Comoda brání nějaký spuštěný program, který se registruje jako Firewall
2) Chyba je prostě někde jinde v instalaci Comoda
Po BitDefenderu jsem mimo těch ovladačů nenašel jinou stopu. Když spustíte ProcessExplorer
http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx (musí být spuštěn s právy správce)
kliknete na ikonu dalekohledu a do
Handle or Dll substring napíšete firewallapi.dll
vyhledá vám procesy které by to eventuelně mohly způsobovat. Musel byste udělat screen a taky zjistit, které služby běží v procesech svchost.exe, kterých tam též pár bude.
Napadlo mě, že by to mohl způsobovat Microsoft Security Essentials, který máte nainstalovaný a aktivní. A ujistěte se, že máte opravdu Windows Firewall mimo provoz.
Nejjednodušší by fakt bylo obnovit systém do stavu před Bitdefenderem.