Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
PC zamrzá
Moderátor: Moderátoři
Re: PC zamrzá
Až se to sekne, zkus to ještě jednou a potřeboval bych ten Windows\Memory.dmp
Je možné, že za to může ovladač GK nebo přímo GK.
Je možné, že za to může ovladač GK nebo přímo GK.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
teď se to seklo, a když jsem zmáčkl, nic se nestalo....
Windows\Memory.dmp - žádný takový soubor není...
Windows\Memory.dmp - žádný takový soubor není...
Tak to zůstává viset v některém ovladači zařízení, při vysokém IRQL nebo nějaký ovladač zablokuje některý zámek.
Může to třeba být i chyba základní desky.
Verifier jsme zkoušeli spustit?
Může to třeba být i chyba základní desky.
Verifier jsme zkoušeli spustit?
pokud si pamatuju, tak ne....nezkoušeli...je na to nějaký návod nebo něco podobného?
Spíš to ale fakt bude nějaká HW závada. UvidímeSpustit->napište "verifier"->OK->Vytvořit uživatelské nastavení->Vybrat individuální nastavení z úplného seznamu->mimo "Simulace nedostatku prostředků" zatrhněte vše->vybrat ovladače ze seznamu->vyberte vše, co není od Microsoftu->Dokončit->restartujte PC
Pokud verifier narazí na nějaký problém, objeví se BSOD a dojde k restartu počítače. Ve složce Windows\Minidump by se měl vytvořit nový výpis paměti, který mi upněte.
Pokud by k BSOD docházelo už při startu OS a nedařilo se i po několika restartech zavést systém,
spusťte nouzový režim (mačkání F8 při startu PC)
Tam spusťte Verifier a zvolte "Odstranit existující nastavení->Dokončit->restart PC.
Detekce chyby může trvat několik hodin i dní
udělal jsem podle návodu... počítač naběhl úplně klasicky (dobře, trvalo to tak o 20 sec déle)... ve složce minidump stále nic není
Nechej to zapnuté, ta chyba se může objevit později. Minimálně do dalšího zamrznutí systému.
nechal jsem to zapnuté - resp. sem nic neměnil - a i po zamrznutí (dokonce několikrát) se nic nespustilo, ani ve složce minidump nic není
Tak to už fakt nevím. Může to být např. nějaká závada základní desky či jiného HW. Nezbyde nic jiného, než to odnést do servisu a tam metodou pokus-omyl najít vadný kus HW.
Dobrý den,
nyní jsem zapl počítač, a po chvíli se mi tam zobrazilo (viz. foto)
Může to mít něco společného s tímto problémem?

nyní jsem zapl počítač, a po chvíli se mi tam zobrazilo (viz. foto)
Může to mít něco společného s tímto problémem?

Chyba stránky nestránkovaného fondu - to může mít spoustu příčin. Většinou chyba paměti nebo chyba ovladače.
ale může ta chybovat zapříčinit aj to zamtzání?
popř. jak tu chybu odstranit? (aspoň tu nejčastější variantu..)
předem děkuji
popř. jak tu chybu odstranit? (aspoň tu nejčastější variantu..)
předem děkuji
Vždyť my už jsme vyzkoušeli snad vše. Navíc k tomu zamrznutí došlo při vysokém IRQL, tedy zřejmě v ISR rutině nějakého ovladače zařízení.
Nejlepší by bylo připojit počítač k jinému a pomocí debuggeru zjistit, kde to zatuhlo. Problém je, že k tomu asi nedochází zase tak často, že?
Máš nastaveno toto?
Tento počítač->Vlastnosti->Upřesnit->Výkon->Nastavení->Upřesnit->Virtuální paměť - pokud nemáš povolený stránkovací soubor, tak ho povol
Tento počítač->Vlastnosti->Upřesnit->Spuštění a zotavení systému->selhání systému->nastavit Zapsat ladící informace na Omezený výpis stavu paměti.
Ve Verifieru můžeš pro změnu zvolit Ověřovat všechny ovladače, systém bude ale šíleně pomalý. Nicméně by Verifier konečně něco mohl zachytit.
Nějaké soubory ve složce Windows\Minidump nemáme?
Nejlepší by bylo připojit počítač k jinému a pomocí debuggeru zjistit, kde to zatuhlo. Problém je, že k tomu asi nedochází zase tak často, že?
Máš nastaveno toto?
Tento počítač->Vlastnosti->Upřesnit->Výkon->Nastavení->Upřesnit->Virtuální paměť - pokud nemáš povolený stránkovací soubor, tak ho povol
Tento počítač->Vlastnosti->Upřesnit->Spuštění a zotavení systému->selhání systému->nastavit Zapsat ladící informace na Omezený výpis stavu paměti.
Ve Verifieru můžeš pro změnu zvolit Ověřovat všechny ovladače, systém bude ale šíleně pomalý. Nicméně by Verifier konečně něco mohl zachytit.
Nějaké soubory ve složce Windows\Minidump nemáme?
no nějak často...při kopírování vetšího souboru (nad 300 MB) je to téměř jistota...
jinak při bežném používání tak jednou za půl hodiny, ale stalo se mi že i hned při restartu, akorát jak naběhla plocha....nevím jestli to bereš za často nebo ne
stránkovací soubor - mám nastavenou na vlastní velikost, o 2 MB vyšší než je doporučená
omezený výpis jsem teď nastavil
verifier - zatím počká, protože podle toho co jsem nastavoval, by se mělo něco objevit ve složce minidump (pokud jsem to správně pochopil)
ve složce minidump do teď nic nebylo...teď zkusím udělat to, aby PC zmrzl a pak dám vedět, jestli tam něco je...
jinak při bežném používání tak jednou za půl hodiny, ale stalo se mi že i hned při restartu, akorát jak naběhla plocha....nevím jestli to bereš za často nebo ne
stránkovací soubor - mám nastavenou na vlastní velikost, o 2 MB vyšší než je doporučená
omezený výpis jsem teď nastavil
verifier - zatím počká, protože podle toho co jsem nastavoval, by se mělo něco objevit ve složce minidump (pokud jsem to správně pochopil)
ve složce minidump do teď nic nebylo...teď zkusím udělat to, aby PC zmrzl a pak dám vedět, jestli tam něco je...