Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

prosim kontrolu logu

Nemáte v tuto chvíli žádný problém s pc a chcete se jen ujistit, že je vše v pořádku?
Vložte log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
gold611
Návštěvník
Návštěvník

Re: prosim kontrolu logu

#16 Příspěvek od gold611 »

po trosku dlhsej dobe som sa konecne opat dostal za tento ntb, spravil som test cez HD Tune:

teplota maximalna bola 41°C
transfer rate:
min: 2.0 MB/sec
max: 57.0 MB/sec
avg: 41.7 MB/sec

access time: 19.4 ms
burst rate: 31.2 MB/sec
CPU usage: 4.5%

v health zalozke mi nezobrazilo vobec nic, len prazdne okno, neviem ani co tam mam spravit aby mi nieco nabehlo. Error scan skoncil s vysledkom Damaged Blocks: 0.0%

memtest sa mi nepodarilo spravit. 3x som skusal instalatorom vytvorit live usb kluc, nastavil som vsetko v biose ale nenabehol mi ani raz. na skusku som tam skusil hodit jedno usb s distribuciou debianu ten nabootoval bez problemov. ale ked dam usb s memtestom tak nic, nabootuje mi rovno win. nasiel som si aj pekny navod na youtube ze ci nahodou nieco nerobim zle ale neprisiel som na nic. tak neviem

Roli
VIP
VIP

#17 Příspěvek od Roli »

gold611 píše:teplota maximalna bola 41°C
transfer rate:
min: 2.0 MB/sec
max: 57.0 MB/sec
avg: 41.7 MB/sec

access time: 19.4 ms
burst rate: 31.2 MB/sec
CPU usage: 4.5%
HDD je trochu línější :?:
gold611 píše:memtest sa mi nepodarilo spravit. 3x som skusal instalatorom vytvorit live usb kluc, nastavil som vsetko v biose ale nenabehol mi ani raz.
Lze to ještě provést z CD.

Stáhni MEMTEST

soubor rozbal a obraz (ISO) vypal jako z image CD, nikoliv jako data.

V Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :

* DEL
* F2
* F1
* F10

záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,

otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.

Na první místo nastav CD-ROM,

na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.

Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,

pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu.

Vlož CD z Memetestem do mechaniky a po restartu z něj PC nabootuje.

Test nech projet minimálně jednou, ideálně však několikrát třeba přes noc a s každým RAM modulem zvlášť.

Pak dej vědět jak to dopadlo.
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

gold611
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od gold611 »

nemam cd mechaniku ani externu, takze live CD asi nebude cesta. ale s 2GB ram a jednym volnym slotom by sa mi asi hodilo tam este jednu 2GB pamat zapojit

nizsia rychlost HDD moze byt sposobena iba typom disku alebo su to uz velmi nizke hodnoty ktore by mohli byt sposobene jeho opotrebenim?

Roli
VIP
VIP

#19 Příspěvek od Roli »

gold611 píše:ale s 2GB ram a jednym volnym slotom by sa mi asi hodilo tam este jednu 2GB pamat zapojit
No to by nebylo od věci, systém by se zrychlil.
gold611 píše:nizsia rychlost HDD moze byt sposobena iba typom disku alebo su to uz velmi nizke hodnoty ktore by mohli byt sposobene jeho opotrebenim?
Pomalejší bývaji HDD v notebocích, pokud ale v testu nejsou chyby může to být i jeho věkěm nebo i částečně fragmentací.

gold611
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od gold611 »

fragmentacia bola iba 7% ale aj tak po defragmentacii sa zlepsil priemerny transfer rate z 41,7 na 50 MB/sec, este objednam novy RAM modul a snad to bude o nieco veselsie. velmi pekne dakujem za rady a pomoc :)

Roli
VIP
VIP

#21 Příspěvek od Roli »

Není zač a :closed:

Zamčeno