Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Rozmary témeř nového NTB
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Re: Rozmary témeř nového NTB
Neboj, to příjde. Samo se to nespraví.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Nejsem naivní, jen melduju současný stav. Možnosti jsou jen dvě, buď je v konfliktu cosi softwarového, přičemž by bylo náhodným zázrakem, že by se to včerejší aktualizací vyspravilo (i když i MS umí lecos, v pozitivním i negativním smyslu), anebo se schyluje k havárii železa. Nejhorší je nejistota.
Co ten Memtest, má smysl to prohánět dál a čekat na úlovek?
Taky můžu udělat reinstal W7 ale nejsem si vědom, že bych něco "nabořil".... čistím CCleanerem anebo Auslogics Registry Cleanerem, už roky a zatím bez kolapsu...

Jediný test paměti, který považuji za užitečný, je thorough test v GoldMemory Pro (ten bohužel není zadarmo)
Některé chyby stejně neobjeví. Memtest většinou objeví jen větší chyby.
Softwarovou závadu bych spíše vylučoval. Reinstalaci samozřejmě provést můžeš, já bych spíš začal u té paměti.
Postup je na tobě.
Některé chyby stejně neobjeví. Memtest většinou objeví jen větší chyby.
Softwarovou závadu bych spíše vylučoval. Reinstalaci samozřejmě provést můžeš, já bych spíš začal u té paměti.
Postup je na tobě.
V noci NTB lehnul zatím nejrychlejším způsobem, prostě zničehonic TMA a vypnuto. Jak když za chodu vytáhnete baterku anebo natvrdo vypnete tlačítkem. Došla mi trpělivost, vytáhl jsem nově instalovanou RAMku ze slotu a NTB normálně nahodil pouze s původní 2GB RAM. Udělal jsem aktualizaci BIOSu a novou RAM jsem rozhodnut vrátit v rámci 14ti denní lhůty dokud to jde (koupeno přes e-shop). Čas ukáže. Určitě sem dám vědět nejpozději do týdne jak NTB frčí. Pokud bude klid, zřejmě ten problém byl opravdu v nekompatibilní RAMce.
Velice děkuji za pozornost a za podporu které se mi zde dostalo.

Velice děkuji za pozornost a za podporu které se mi zde dostalo.

Určitě dej vědět, samotného mě to velice zajímá.
Hlásím, že NTB zatím šlape bez problému (jen chudák nemá ten "rozlet" jako s dvojnásonou RAMkou...).
Tak pořiď jiný modul a nejprve si ověř kompatibilitu.
Podobný problém jsem měl vlastně při upgrade operační paměti u několika netbooků Acer a Asus.
Podobný problém jsem měl vlastně při upgrade operační paměti u několika netbooků Acer a Asus.
Upřímně - jak ověřit kompatibilitu jinak, než že tu RAMku tam vetknu a nejmíň týden počkám? Do nekonečna (nebo spíš - až do úspěchu) dělat z obchodů půjčovnu? Vím, že někteří výrobci mají brandované moduly (Kingston pro Dell, pro Toshibu....atd... - což, mne osobně dost udivuje, že ten jakýsi výrobní "standard" má takový rozptyl v parametrech - nebo čím to je?). Mohl bych taky kontaktovat zákaznickou podporu ale bojím se, že praxi/fyzickou zkoušku, žádné doporučení nenahradí...
Jinak - Packard Bell je pod křídly Aceru. Kdoví jestli není jiný jen ten vnější plast...
Mám vyhlídnutou tuhle, ale.... bojim bojim... http://x.co/3RGcY
NTB zatím jede bez problému.

Jinak - Packard Bell je pod křídly Aceru. Kdoví jestli není jiný jen ten vnější plast...
Mám vyhlídnutou tuhle, ale.... bojim bojim... http://x.co/3RGcY
NTB zatím jede bez problému.
Výrobci noteboků často poskytují seznamy kompatibilních modulů.
Jo...? Tak nic nezkazím, když písnu na support. Díky za tip!
NTB jede!
NTB jede!

OK
Jak jsem slíbil, jsem tu s novinkami, a to takovými, že od té chvíle, kdy je nová RAMka z NTB pryč, je naprostý klid a NTB šlape jako hodinky. Opravdu mne překvapila 'tak snadná' nekompatibilita, netušil jsem, že není RAM jako RAM, byť standardy odpovídají...
Pokládám rozmar za vyřešený a tímto ještě jednou děkuji za čas a ochotu zúčastněným!
Hezké Vánoce všem!

Pokládám rozmar za vyřešený a tímto ještě jednou děkuji za čas a ochotu zúčastněným!
Hezké Vánoce všem!

Také přejeme krásné svátky