Ja mam LEN mobilne pripojenie. Ved pisem, chudobni pracujucisudanec píše:...Navyse zrejme nerobis on-demand scan ked si mimo ale ked sedis v pokoji niekde s ethernetovym pripojenim.

Moderátoři: james008, JaRon, Moderátoři
Ja mam LEN mobilne pripojenie. Ved pisem, chudobni pracujucisudanec píše:...Navyse zrejme nerobis on-demand scan ked si mimo ale ked sedis v pokoji niekde s ethernetovym pripojenim.
Okay.. potom je cloud pre teba efektivnejsi, lebo nemusis stahovat definicie, iba sa posielaju odtlacky hore doluPavuk29 píše:Ja mam LEN mobilne pripojenie. Ved pisem, chudobni pracujucisudanec píše:...Navyse zrejme nerobis on-demand scan ked si mimo ale ked sedis v pokoji niekde s ethernetovym pripojenim.
No nie je, lebo tie definicie maju par kB a ked si ja zmyslim prescanovat zaondiatu flashku od suseda?sudanec píše:Okay.. potom je cloud pre teba efektivnejsi, lebo nemusis stahovat definicie, iba sa posielaju odtlacky hore doluPavuk29 píše:Ja mam LEN mobilne pripojenie. Ved pisem, chudobni pracujucisudanec píše:...Navyse zrejme nerobis on-demand scan ked si mimo ale ked sedis v pokoji niekde s ethernetovym pripojenim.
ked maju par b, tak nemam dovod tomu doverovat uz vobec.sudanec píše:Tie odtlacky maju par b. Toto konkretne riesenie som neskusal, cloudovy av som skusal ked to bol boom nejaku experimentalnu verziu a traffic bol highly acceptable. Takze.. skus
silly25, prosim, zalozte si vlakno a precitajte pravidla.silly25 píše:Ahoj, mohol by si niečo konkrétneho poradiť? Doteraz som sa tiež stretol, že vírus mám tak max raz za rok, ale vždy tak mi rozhodí všetko v systéme, že ho musím preinštalovať. Pritom vôbec nesťahujem ani cracky a ani nechodím na pochybné stránky.
Masochista, to si ja dovolim len vo VirtualboxeKEO píše:...Sam si na dobre zabezpecenom PC kludne spustim najnovsie malware, co nezachytia ziadne antiviraky a o 30 sekund mozem ist kludne na internetbanking s kludom anglicana, ze mam zarucene ciste PC. Take PC moze ovladat aj cvicena opica, moze byt pokusne zavirovane a nemusi sa nikto ucit ani pravidla pre pracu s firewallom a moze mat s infekciami klud. Staci kombinovat viac druhov ucinnych ochran /idelane blbuvzdorne/ a je klud.
Sam som bol nuteny nasadit taketo riesenia u rodiny a blizkeho okolia, ked som nechcel kazdu chvilku riesit to, ze niekto spustil nieco zo zavirovanej flashky, ze antivirak nepoznal malware, ze niekto nieco stiahol a testoval, alebo len zo zvedavosti odklikol... A odvtedy mam klud.
Nemyslim, ze som masochista. Len viem, co robim a co si mozem dovolit.Pavuk29 píše:Masochista, to si ja dovolim len vo Virtualboxe[
sudanec píše:to iste co lubovolny iny neaktualizovany antivirus, ktory, kedze si v horach, nemal ako stiahnut definicie.
sudanec píše:Ak je nakazena aj ta firemna, tak smola.
sudanec píše:Ano, to je fakt. Ako som aj pisal, zmysel to ma, ked je pocitac pripojeny do siete prakticky furt. Ja som trebars s firemnym pc pripojeny do Internetu zhruba 99.8% casu, teda mne by to nevadilo. Podobne je na tom podla mna v 21. storoci vacsina ludi v zapadnom svete minimalne.
sudanec píše:iba velmi v skratke;Pre mna osobne: zdielanie a synchronizacia dat (mam ich synchro na mobile, tablete, notebooku, pc bez prace)
Pre male teamy: synchronizacia prace, praca na projektoch, zdielanie dat, riadenie projektov
Pre velke firmy: vsetko co je vyssie + uspora na IT technikoch + nemusim mat servery, kupovat novu infrastrukturu, riesit kopec problemov trebars pri ISO27001 (ktora nema problem s vyuzivanim certifikovanych cloudov)
A hrabe niekto iny; ak si v claude s nejakou certifikovanou bezpecnostou, tak sanca, ze sa to deje, je mensia ako u teba vo firme. Navyse v tej cloud room priamo nikto k datam nevie pristupit, su rozlietane po centrach svetoch a vesmiroch, casto v cloudoch aj sifrovane
sudanec píše:Momentalne trebars slovenska legislativa neumoznuje davat osobne informacie a citlive zo statnych organov do cloudov mimo republiku; a mozno by to tak aj malo ostat, na to nemam zatial pevny nazor.
Pores nieskor,, casu je dost, o neci email nestojim, tady prezentujes ty svuj nazor, tak doufam ze jen neprevypravujes ten jejich a svuj jsi ne-z-copy-pastoval odnekadsudanec píše:Nemam cas teraz dlho vypisovat, ked tak mozme poriesit neskor. Ale ak chces viest o cloudoch odbornu debatu, dam ti maily na ludi co o tom vedia radovo viac ako ja.
Naozaj KEO? Viz nize.....KEO píše:Co sa tyka prenosu udajov - to je omyl. Cloud neprenasa data, ale kontrolne sucty, odtlacky dat. Takto je traffic maly, uplne zanedbatelny, dokonca hadam mensi nez prenos aktualizacii. U nich totiz byvaju prirastkove aktualizacie male, ale skuste sa niekolko dni nepripojit a potom uz je balik na stahovanie dost velky...
Pokud mu ale av najde neco neznameho potencionalne skodliveho, tak posila vzorek nahoru, a to palovi odstavi internet na pul hodiny klidnesudanec píše:Tie odtlacky maju par b. Toto konkretne riesenie som neskusal, cloudovy av som skusal ked to bol boom nejaku experimentalnu verziu a traffic bol highly acceptable. Takze.. skus
Myslim, ze niektore funkcie klasickych antivirakov precenujes a zase funkcie cloud AV podcenujes. Oboje je cesta a je otazne, kde komu co vyhovuje.james008 píše: Na rozbor ti otlacek stacit nebudeTakze naha fotografie tvoji manzelky, nebo vysoce citlivy dokument firmy putuje do ciny, do toho superbezpecneho
centra..kde udajne nema technik pristup ke vzorkum
Kdo myslite ze to analyzuje...zeptejte se schvalne v nektere firme co dela av
A ako vies, ze sa to nedeje ?Pavuk29 píše:Chlapi budem strucnejsi ako vy![]()
podla mna tadialto cesta nevedie. Akoze nechcem sa skriepit s KEOm alebo Sudancom, mne je jasne, ze vam to vyhovuje ale mne NIE. Mne je proti srsti aby moje data opustali moj pocitac.