Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Pád PC a BlueScreen
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Re: Pád PC a BlueScreen
1) Neprováděl jsi včera před půl třetí něco s tím počítačem? (taktování, přenastavování BIOSu, změna hardwaru a pod.)
2) Spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.
2) Spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Vůbec nic. Nenám důvod. Pro mne je PC pracovní nástroj. Spadlo to z ničeho nic, potom asi za hodinu. Ještě jednou večer a od té doby zatím v pohodě, drží. Je to něco vážnějšího?
Je to dost vážné a divil bych se, kdyby se ta chyba už neobjevila.
Jedná se o HW chybu, pravděpodobně vadu základní desky.
Jedná se o HW chybu, pravděpodobně vadu základní desky.
Vysokou teplotou to pravděpodobně způsobeno nebylo, uvidíš, zda se to stane znovu.Došlo k závažné chybě hardwaru.
Ohlášeno součástí: Jádro procesoru
Zdroj chyby: Výjimka testu počítače
Typ chyby: Chyba vnitřního časovače
ID procesoru: 4
Zdravím,
tak to jsi mne tedy moc nepotěšil. Teď v prosinci mi skočila záruka na notebook.
Od té doby, co to spadlo naposledy se zatím nic nestalo, i když občas pociťuji zpomalení počítače a třeba i prohlížeče Firefox (sekání). Má to na to vliv?
Základní desku asi nemá cenu moc řešit při dnešních cenách notebooků, co?
Díky!
tak to jsi mne tedy moc nepotěšil. Teď v prosinci mi skočila záruka na notebook.
Od té doby, co to spadlo naposledy se zatím nic nestalo, i když občas pociťuji zpomalení počítače a třeba i prohlížeče Firefox (sekání). Má to na to vliv?
Základní desku asi nemá cenu moc řešit při dnešních cenách notebooků, co?
Díky!
Co se týká NTB, tak vychází všechny opravy velmi draho. Výměna základní desky se většinou nevyplatí, oprava jen v některých případech. Zatím vydrž a za týden sem hoď nový export z prohlížeče událostí.
Je možné, že jsi třeba něčím ucpal nasávací otvor chlazení (někdy stačí NTB na klíně) a přehřál se.
Je možné, že jsi třeba něčím ucpal nasávací otvor chlazení (někdy stačí NTB na klíně) a přehřál se.
OK, díky. NB mám většinou na stole, takže přísun vzduchu je defakto konstantní.
Uvidíme, jak se bude chovat dále.
Mrkni ještě v utilitě CPU-Z na záložce Mainboard, jakou verzi BIOSu právě používáš a přesný typ notebooku.
Mrkni ještě v utilitě CPU-Z na záložce Mainboard, jakou verzi BIOSu právě používáš a přesný typ notebooku.
Jedná se o notebook Acer TravelMate 7740ZG (BA-70CP)
BIOS: Phoenix V1.02 (27.4. 2010)
BIOS: Phoenix V1.02 (27.4. 2010)
Novou verzi (1.09) BIOSu jsem nyní nainstaloval.
OK. Za týden sem hoď export systémového protokolu z prohléžeče událostí.
Zdravím,
posílám nový systémový protokol. Za celou dobu systém ani jednou nespadl, ale pociťuji, že se výkonově zpomalil. Když třeba upravuji foto. To se předtím nikdy nedělo.
http://leteckaposta.cz/797732040
posílám nový systémový protokol. Za celou dobu systém ani jednou nespadl, ale pociťuji, že se výkonově zpomalil. Když třeba upravuji foto. To se předtím nikdy nedělo.
http://leteckaposta.cz/797732040
Mohl bys třeba mobilem udělat snímky možností nastavení BIOSu?
Nikde to nemůžu najít.
Nikde to nemůžu najít.