Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

pc po starte reaguje oneskorene

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: pc po starte reaguje oneskorene

#16 Příspěvek od Rudy »

Proces Wgatray (na prvním obrázku) hovoří za vše. Na druhém není, protože jste ho zavřel. Stahuje se s aktualizacemi a protože asi máte aktualizace automatické, stáhl se a teď vám v PC straší, že?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

stan87
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od stan87 »

a ku tomu mojmu problemu ono ten pc neni niicim zatazovany neviem ako uz mam opisat ten problem proste nabehne pracovna plocha a ked chem nieco spustit, hned ako prve sa pripajam k netu tak proste nereaguje ten pc , kontrolka hdd blikne len obcas je ticho a az po 2 min sa azcne aj hdd pracovat a hned vyhodi okno prippojenia k netu , zaujimalo by ma co sposobuje tu hluchu chvilu ci to volaco robi alebo co lebo sa mi to kvoli tomu neche preinstalovavat. chcel by som aby to islo ako na zaciatku teda ze mozem hned pracovat a nemusim cakat kym sa ten pc prebudi , tak ako aj na nb okamzita reakcia

stan87
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od stan87 »

Proces Wgatray (na prvním obrázku) hovoří za vše. Na druhém není, protože jste ho zavřel. Stahuje se s aktualizacemi a protože asi máte aktualizace automatické, stáhl se a teď vám v PC straší, že?

no ja neviem po nainstalovani OS islo setko OK, po istom case to zacalo robit, neviem ako myslite co som zavrel ale ten panel uloh som mal otvoreny stale a odfotil som to ako to je hned po nabehnuti praconej plochy nic som nerobil a cakal kym zacnu nabiehat dalsie procesy a ofotil

ano aktualizuje sa OS automaticky je to mozne ze sa stiahlo nieco :?:

stan87
Návštěvník
Návštěvník

#19 Příspěvek od stan87 »

hm teraz som zapol pc opat a fungovalo vsetko ako ma aj tie procesy boli hned 30 po nabehnuti pracovnej plochy no pocul som to na hdd ze pracuje :?:

no hodil som tam security task manager a tam vidno co sa kedy zapne tak ked to opat nebude fungovat hodim obrazok aby bolo lepsie vidno co sa zapina oneskorene, ale zatial to slape aj po restarte, uviidm neviem co sa stalo :?:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Rudy »

Aktualizace Wgatray se stáhne vždy s aktualizacemi a nainstaluje. Pokud je licence platná (provede srovnávací kontrolu s databází výrobce), zůstane zavřená a vy o ni vůbec nevíte. Pokud ale je zjištěna duplicita CDkey s jinou licencí (nebo byl CDKey někým jiným, než je MS, vygenerován), spustí se varování. A to je váš případ.

Podtrženo a sečteno: V případě legálního systému Wgatray neběží a nezobrazuje se tím pádem ve správci úloh. Jelikož jsme fórum s mezinárodní certifikací ASAP, jsme povinni na toto dbát. To je vše, co vám k tomu mohu říci.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

stan87
Návštěvník
Návštěvník

#21 Příspěvek od stan87 »

neviem mozno si mylsite ze Vas zavadzam a neverite mi a to na zakalade obrazkov ktore som prilozil kde si mylsite ze som daco vypol aby to tam nebolo vidiet pricom som nic nevypol. Neviem proste po zakupeni noveho PC som si po case kupil OS WIN XP Profesional OEM softwere stalo 6000 SK na staru menu. A nikde inde som ju nepouzil ako na ten pc kde nebol nikdy meneni Hardwere. o pc sa staram a po kazdom roku dvoch podla potreby som to cele naformatovaval a preinstalovaval pc to znamena ze som pouzil tu licenciu viackrat na ten isty pc ale zakkazdym pri stahovanmi aktualozacii sa stiahol ten soft co overuje licenciu resp spravnost kluca a myslim si ze keby to v tom momente zistilo ze to je neico nekale ma nepusti k aktualzaciam. Neviem nikdy mi nic nevyskakovalo co ste pisali ziadna hlaska o sw ze je to daco nekale. Ved ku tomu original CD som dostal aj nalepku s kodom ktoru mam nalepenu na pc tak neviem preco si mylsite ze Vas klamem. Ak mi neverite zial ja sa hadat nebudem. Ked tak mi poradte teda ako zistim naozaj ci mi predali v obchode nieco co suvisi s piratsvom teda ako si overim orginalnmost svojho OS.

Ale ako som psial neviem znicoho nic teraz ide ten PC ok.

stan87
Návštěvník
Návštěvník

#22 Příspěvek od stan87 »

mne to stale neda spat lebo si myslim ze asi celkovo neni dobre pochopeny moj problem cim vzika akysi omyl ze nevlastnim legalne OS.

zapol som pc znovu a uz to opat robi problem. nechem sa robit na muderho ale mam dojem ze si mylsite ze proste ten subor na kontrolu OS bezi stale. ale ono on sa spusti ten subor po starte ale v tom momente nastane to urcite minutove vakuum kedy nic nebezi (prikladam aj foto kde to vidno ze az po minute sa zacnu spuststa dalsie procesy) teda ten subor sa nema ani ako vypnut tzn. tak ako ste pisal ze zmizne a ja nevidim ze bezi. Teda aj tie fotky s panelom uloh su fotene ako to je hned po starte kde kvazi pc ostane mrtvy(nastane minutove vakuum kde nepracuje hdd a neda sa nic spustit toboz vypnut ) a dalsie foto bolo uz po oziti pc.

teda koment ku foto teraz co prikladam. neviem ci to tam je vsetko dobre vidiet ked len take male foto sa da vlozit. cize pc startuje a v case 14:06:34 a po cas 14:06:55 sa spustia procesy teda posledny je Razer OFA , nastava vakuum nereaguje pc a v case 14:07:48 sa zacinaju spustta dalsie veci a pc zacina byt ovladatelne. TOTO je moj problem.ako som pisal pred chvilou ze to funguje tie procesy boli pekne naskaldane za sebou bez hlucheho miesta
Přílohy
1.jpeg
1.jpeg (130.44 KiB) Zobrazeno 1777 x

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Rudy »

Já věřím jen tomu, co vidím. Wgatray spuštěn, takže na displeji musí svítit varování, že jste se stal obětí sw kriminelity.

Varování:

stan87
Návštěvník
Návštěvník

#24 Příspěvek od stan87 »

myslim si ze to nehame tak, pretoze mne ziadne okno nevyskakuje ani neviem kde ho mam hladat. ja ten Wgatray v spravcovi uloh nemam ked uz pc pracuje ako ma. Neviem ci ma nechapete alebo ako. Este raz my povedzte ten Wgatray sa teda spusta pri starte?? alebo nie. Ked ano prosim pochopte ze ten pc zamrzne na urcitu dobu a je samozrejme ze to ostane v spravcovi uloh ked nic nebezi !!!! proste nevei mtoto je ten problem ktory nevieme rozlusknut a nie ci Wgatray tam je pretoze ja mam orginal OS. :(

stan87
Návštěvník
Návštěvník

#25 Příspěvek od stan87 »

http://www.youtube.com/watch?v=yi71Rk6CyAg

ak myslite taketo okna co tam ukazuju nikdy mi take nevyskocili ani som ich nevidel ale mylsim ze to nema cenu lebo si aj tak mylsite svoje a ani si necitate co psiem uz dakujem za pomoc. som sklamany :cry:

dajte mi postup kde vam ukazem odfotim printscreenujem ze som nic nemenil na pc ani nekamufloval aby sme sa mohli vratit k rieseniu mojho problemu a nie blbosti riesit myslite ze by som to orbil keby mam nelegalny soft a anco by mi bol legalny antiwirak?? preco by som klama?? :???: :???: :???: :???: :???: :???:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Rudy »

Přesně tak a zároveň je to návod na odstranění. Podívejte se na první obrázek správce zařízení. Je tam jasně běžící Wgatray. Kdyby byl systém legální, nespustí se. Lze ho právě ve správci snadno ostřelit, takže v dalším obrázku již není. Po restartu tam už samozřejmě bude zase.

Varování:

stan87
Návštěvník
Návštěvník

#27 Příspěvek od stan87 »

to hovorite o mojich obrazkoch?? tym padom chete povedat ze klamem?? to znamena ze ma osocujete z niecoho co som neurobil ???

ochh neviem natocim ti video aby si pochopil ako to ide ze to same zimzne z tych spravcov uloh ze nic nestalcam a nic nemenim a tym padom sa mi ospravedlnis ze nic nekale z os nepraktikujem a konecne sa pokusime rozlusknut ten problem preco hdd prestane pracovat na tu onu minutu resp cely os zamrzne

MAM TO NATOCIT???? alebo to nehame tak??? s fotakom?? alebo programom cez pc??? hovorim daj postup dokazem ze to neni o tom co hovoris a mozes mi potom pomoct

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Rudy »

OK, nechme toho. Takových, co tvrdili něco jiného, než byla pravda, jsem už tady na fóru viděl dost. Já se řídím jen tím, co vidím, od toho koneckonců ty logy jsou.

Dejte log ComboFix:

Stahnete a ulozte nejlepe na plochu ComboFix: http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

pote spustte aplikaci pod uctem s administratorskym opravnenim

hned po startu se zobrazi obrazovka s licencnimi podminkami, pokracujte kliknutim na tlacitko Ano.

v klidu si postavte na kafe (cela akce trva cca. 5-10 minut, nekdy i dele - dle toho, o jak rychly stroj se

jedna a kolika soubory se skener bude muset prodirat), behem skenu se nepokousejte spoustet zadne jine

aplikace ani nic jineho

behem skenovani nepropadejte panice, vas stroj muze byt restartovan (predevsim pri prvni aplikaci skeneru)

upozorneni: pokud pouzivate antispyware s rezidentnim stitem, prepnete jeho rezidentni stit do Install Mode,

pripadne jej po dobu skenu uplne deaktivujte, protoze dochazi pri skenu a vymazu pripadneho malware k

nezadoucim kolizim s rezidentem antispyware

Varování:

stan87
Návštěvník
Návštěvník

#29 Příspěvek od stan87 »

OK necham esetom dobehnut hlbkovu kontrolu pc,
mbam mi nasiel dva subory

ale tak ci tak cez ten log ste mi nepovedali ze mam neorginal OS iba cez moje obrazky ktore som dal a keby som bol taky sksueny uzivatel a pouzil ten postup z toho youtubu tak vam to tam nehodim lebo by som vedel ze porusim pravidla fora . a myslim si ze by ste mi urcite dali nejaky program na to aby ste si to overili na 100% ci mam neorginal OS a tak ci tak by som Vas neoklamal .Howk.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Rudy »

Podle toho, co vidím na obrázcích při spuštění Wgatray si myslím, že originál nemáte. Nechci řešit, jak jste k němu přišel a také je fakt ten, že se mohlo stát, že CDKey z vaší licence použil někdo jiný a jinde. Proto jsem už dříve řekl: neřešme to. Zkrátka a dobře, v originálním systému by se neměl Wgatray spustit. To je důvod, proč jsem na to musel reagovat.

Varování:

Zamčeno