Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

SSD - Disk vs.Windows 7 x64

Patříte mezi Vzorné návštěvníky? Pak je tato sekce pro vás.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
JaRon
Moderátor
Moderátor

Re: SSD - Disk vs.Windows 7 x64

#16 Příspěvek od JaRon »

ja len na okamih:
citanie na dlhe tmave vecery :)
http://www.microsoft.com/slovakia/mojdi ... les/8tipov

paaa
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Roli
VIP
VIP

#17 Příspěvek od Roli »

Na základní desce máš 6 slotů SATA, do prvního (1) zapoj SSD a do dalších HDD podle potřeby.
V BIOSu dej jako bootovací na první místo mechaniku a na druhé SSD.

1. Pokud instaluješ v AHCI nemusí být vidět mechanika a krom toho, že v tomto režimu můžeš
odebrat za chodu disk což nevidím jako důležité, nic tím nezískáš.
2. Při čisté instalaci Win 7 instaluj v IDE a nech to tak být.
Vlož instalační DVD do mechaniky, restartuj PC, spusť instalaci, vyber jako cílový disk SSD,
nech naformátovat, protože bez toho bohužel nepůjde a nainstaluj systém.
3. Vždy když instaluji tak vše načisto, nikdy jsem neobnovoval nic ze zálohy a už vůbec ne Program Files,
protože pak to podle mě ztrácí smysl.
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

Lilly [FR]

#18 Příspěvek od Lilly [FR] »

Jaron zdravim tě a děkuji ti za URL, v noci jsem měla čas tak jsem si to prostudovala :wub:

Roli zdravim maš recht nema to smysl, čista instalace W7 x64 a záloha program files /Špatna kombinace aktivace a spuštení her a aplikacii nebo error start / - Provedeny test

:shock: :shock: :shock: Prosim tě přečti si to :| :| :|

Viš dle tvých řad a url od Jarona jsem na něco přišla nebo ze začatku mi to uteklo pryč, zakladni optimized nastaveni v biosu je zastaraly způsob, ale určitě ne moderní,vychozi nastaveni, ale ma to jistotu, že to bude fungovat :)

- Resetovala jsem BIOS do vychozi polohy a začala ho postupně nastavovat, čemu nerozumim nechavam v pozici AUTO, ať si to system uděla sam, do boot sektoru 1-SDD, 2-HDD, 3-USB Externi HDD
- Hned nastaveni z NATIVE IDE do AHCI a v AHCI sektoru přepnutí z IDE na onSATA Type
- Nevim co se stalo, ale v nabidce co se ma první spustit jsem nedala CD-Rom, ale objevila se tam moje DWD-RW Mechanika LG, tak tu jsem nahodila do biosu je to SATA, užasna rychlost načtení :thumbsup:
- Provedla jsem čistu instalaci W7 /Bohužel dle pořadi to prostě nejde Spouštěci zavaděci system BOOT - 100 mb uklada ne na SSD, ale na HDD snad to nevadi,doufam, respektuji system :worship:
- Nema to chybu načteni systemu jako blesk, jsem spokojena a ukažu ti bechmark test asi jakou rychlost to udava, jinak dilči score hodnoceni je ze 6,9 na 7,6 ohledem rychlosti načteni disku :)

- Myslim, že IDE režim je hodně zastaraly způsob ohledně rychlosti
- Formatovani provedeno jenom u instalace /Rychli Format/
- Defragmentace je podle planu vypnuta budu ručne spouštět jeno HDD ohledně defragmentace, ve službach není uplně zakazana, doufam, že se sama nespusti a nezačne defragmernotvat SDD
- Windows7 nedetektovala přitomnost SSD disku, proto dava možnost defragmentace aj u SDD
- Hybernace vypnuta
- Funkce ReadyBoot nebo jak se to jmenuje, myslim, že bude zbytečna ikdyž mam flash disk 3.0 windows vypnul nějaky ovladač sysmain, takže nelze ji použit a prej je u SDD disku zbytečna

Provedené testy /Rychlost-Načteni HDD a SDD/- Bechmark:
---------------------------------------------------------

- HDD
Max rychlost 106 Mb/s

- SDD
Režim IDE - 112 Mb/s
Režim AHCI - 218 Mb/s
Režim SATA - 254 Mb/s /Posilam finalni můj obrázek spokojenosti a usměvu SATA ovladač nahradil zakladní klasicky ovladač AHCI z microsoftu.SATA je přimo od společnosti AMD, užasna rychlost

Děkuji ti ještě jednou za ochotu a přeji hezky den tebe a Jaronovi :worship: :wink:

Obrázek

JaRon
Moderátor
Moderátor

#19 Příspěvek od JaRon »

v tomto pripade vdaka patri hlavne kolegovi ,,, plati: Tvoja radost = nasa radost :) :thumbsup:
maj sa fajn
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Roli
VIP
VIP

#20 Příspěvek od Roli »

L-ALIZEE píše:- Nevim co se stalo, ale v nabidce co se ma první spustit jsem nedala CD-Rom, ale objevila se tam moje DWD-RW Mechanika LG, tak tu jsem nahodila do biosu je to SATA, užasna rychlost načtení :thumbsup:
Ano BIOS ve většině případů vidí přímo značku mechaniky.
L-ALIZEE píše:- Provedla jsem čistu instalaci W7 /Bohužel dle pořadi to prostě nejde Spouštěci zavaděci system BOOT - 100 mb uklada ne na SSD, ale na HDD snad to nevadi,doufam, .........
No nejsem si jistý zda je to dobře, co když HDD budeš muset z nějakého důvodu odpojit ?
L-ALIZEE píše:- Nema to chybu načteni systemu jako blesk, jsem spokojena ............
Tak to jsem rád
L-ALIZEE píše:- Myslim, že IDE režim je hodně zastaraly způsob ohledně rychlosti
To ano, ale vždy na 100% funkční když vše ostatní selže.
L-ALIZEE píše:- Defragmentace je podle planu vypnuta budu ručne spouštět jeno HDD ohledně defragmentace, ve službach není uplně zakazana, doufam, že se sama nespusti a nezačne defragmernotvat SDD
Já osobně bych jí raději zakázal a na defragmentaci HDD použil jiný softík.

Jinak ty rychlosti SSD jsou super :thumbsup:
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

Zamčeno