Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Zaseknutí pc
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zaseknutí pc
Návod zde: http://www.driver-soft.cz/ .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Já ti k tomu řeknu asi toto:
1) To, že jsou na disku ST3808110AS (systémový) přemapované sektory by ani tak nevadilo. Horší je hodnota atributu 0xBB (Ohlášeno neopravitelných chyb), která svědčí o tom, že ECC systém disku není schopen opravit některé chyby vzniklé při čtení. Disk bude pravděpodobně vadný a může způsobovat právě ta zatuhnutí. Zkontroluj ho ještě utilitou SeaTools.
2) Co se týká minivýpisů paměti z doby havárie (ze složky Minidump) nejsou zrovna moc aktuální. Poslední je rok a půl starý. Dva poslední pravděpodobně způsobil ovladač eamon.sys (Eset), při kontrole vzniku nového procesu. Při tom došlo k narušení ochrany přístupu do paměti, což vedlo ke vzniku neošetřené vyjímky jádra.
3) Protokol událostí je plný chyb od správce služeb. Dochází k pádům různých služeb. Proto bych doporučoval test paměti. Vyhrabu podrobný postup a pošlu ti ho přes SZ.
Také doporučuji znovu zkontrolovat HW, hlavně jestli jsi vše správně složil a zasunul (zkontroluj hlavně usazení paměťových modulů ve slotech)
1) To, že jsou na disku ST3808110AS (systémový) přemapované sektory by ani tak nevadilo. Horší je hodnota atributu 0xBB (Ohlášeno neopravitelných chyb), která svědčí o tom, že ECC systém disku není schopen opravit některé chyby vzniklé při čtení. Disk bude pravděpodobně vadný a může způsobovat právě ta zatuhnutí. Zkontroluj ho ještě utilitou SeaTools.
2) Co se týká minivýpisů paměti z doby havárie (ze složky Minidump) nejsou zrovna moc aktuální. Poslední je rok a půl starý. Dva poslední pravděpodobně způsobil ovladač eamon.sys (Eset), při kontrole vzniku nového procesu. Při tom došlo k narušení ochrany přístupu do paměti, což vedlo ke vzniku neošetřené vyjímky jádra.
3) Protokol událostí je plný chyb od správce služeb. Dochází k pádům různých služeb. Proto bych doporučoval test paměti. Vyhrabu podrobný postup a pošlu ti ho přes SZ.
Také doporučuji znovu zkontrolovat HW, hlavně jestli jsi vše správně složil a zasunul (zkontroluj hlavně usazení paměťových modulů ve slotech)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Millnes pokud to dobře tedy chápu tak mám vypálit na CD to ISO přes to nabootovat PC a až se cosi spustí změnit typ testu na trough a pomocí esc spustit test?K tomu mám v pc nechat jen jednu RAMku a tu zkusit otestovat ačkoliv mám tři?
A v sea tools je víc testů tak který bych měl spustit?
Paměťové moduly nechej v počítači všechny. Pokud budou nalezeny nějaké chyby, sejmi screen tak,
aby byly vidět adresy, kde se chyby nalézají.
Seatools for Windows
aby byly vidět adresy, kde se chyby nalézají.
Seatools for Windows
Seatols for window mám ale lze tam spustit několik druhů testu
Spusť ten long test. Pak lze spustit ještě rozšířený test, ten ale může poškodit data. Ten raději ne.
Udělej pak ještě Error scan v HD Tune.
Udělej pak ještě Error scan v HD Tune.
Rudy zkusil jsem odinstalovat všechno co si pamatuji že jsem instalovatl za ovladače-bez rozdílu.
Zkusím ještě ovladač procesoru ale ten jsem pravděpodobně neinstaloval.
A se zálohou z nějakého důvodu ji nelze spustit.
A kdybych vám to pomohlo mám pocit že se to nedělo ale teď se vždy při startu pc zobrazí 3možnosti na sekundu a pravděpodobně se okamžitě sama zvolí Windows XP Professional ale je tam i možnost dont select this(ladící konzole aktivována) a Recovery Console
Tak nějak to tam zhruba stojí a MiliNess pracuje se na tom a zkusím se pak podívat přesně na tyto možnosti
EDIT:Vyberte operační systém který chcete spustit:
Microsoft Windows Recovery console
Do not select this (ladící program byl aktivován)
Microsoft Windows professional
Zkusím ještě ovladač procesoru ale ten jsem pravděpodobně neinstaloval.
A se zálohou z nějakého důvodu ji nelze spustit.
A kdybych vám to pomohlo mám pocit že se to nedělo ale teď se vždy při startu pc zobrazí 3možnosti na sekundu a pravděpodobně se okamžitě sama zvolí Windows XP Professional ale je tam i možnost dont select this(ladící konzole aktivována) a Recovery Console
Tak nějak to tam zhruba stojí a MiliNess pracuje se na tom a zkusím se pak podívat přesně na tyto možnosti
EDIT:Vyberte operační systém který chcete spustit:
Microsoft Windows Recovery console
Do not select this (ladící program byl aktivován)
Microsoft Windows professional
Tak co ty testy disku?
Hotovo pass oboje disky,oboje po testu HD Tune v pořádku
A co ten test paměti?
Jestli je OK, spusť Verifier
Jestli je OK, spusť Verifier
Spustit->napište "verifier"->OK->Vytvořit uživatelské nastavení->Vybrat individuální nastavení z úplného seznamu->mimo "Simulace nedostatku prostředků" zatrhněte vše->vybrat ovladače ze seznamu->vyberte vše, co není od Microsoftu->Dokončit->restartujte PC
Pokud verifier narazí na nějaký problém, objeví se BSOD a dojde k restartu počítače. Ve složce Windows\Minidump by se měl vytvořit nový výpis paměti, který mi upněte.
Pokud by k BSOD docházelo už při startu OS a nedařilo se i po několika restartech zavést systém,
spusťte nouzový režim (mačkání F8 při startu PC)
Tam spusťte Verifier a zvolte "Odstranit existující nastavení->Dokončit->restart PC.
Detekce chyby může trvat několik hodin i dní
Dobře, bohužel se omlouvám, ale jsem časově vytížený takže ten memtest nejspíš udělám někdy kolem pondělí na víkend odjíždím. Doufám že to pochopíte
Pokud toto téma mám ve špatné sekci-netrpím BSOD pouze zaseknutím pc tak doufám že jste to na začátku pochopili jinak se moc omlouvám a jak jsem řekl bohužel zítra brzo odjíždím takže budu bez netu děkuji za pochopení
Myslím, že pochopili. Původ těchto deadlocků se špatně zjišťuje.
Až budeš mít čas, testni tu paměť a pokud bude ok, spusť Verifier.
Taky spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.
Myslím, že to ale bude způsobovat ten disk ST3808110AS.
Až budeš mít čas, testni tu paměť a pokud bude ok, spusť Verifier.
Taky spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.
Myslím, že to ale bude způsobovat ten disk ST3808110AS.