Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
AVPTool je duklady skener kterym se chci ujistit, ze system je cisty.
Na dal radu, pokud se ji nechcete ridit, nikdo Vas nenuti
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl." Členod 1. února 2011.
Urobené,dnes ráno som zapol AVPTool a on nič nenašiel,nastavená som ho mal podľa návodu. Prepáčte nechcel som vás uraziť,samozrejme si cením vždy pomoc od Viri.cz. Program AVPTool síce nič nenašiel ale odvčera bádam že zo systémom nieje niečo v poriadku. Kým minule sa systém iba mierne spomalil a nejaký darebák alebo robot prenikol do systému. Teraz je situácia trochu inakšia. Neviem vlastne čo som chytil ale keď pracujem na počítači náhodne niečo zaťaží pamäť systému natoľko že sa s ním nedá pracovať. A to iba od včera a AVPTool nielenže nič nenašiel ale nezobrazil mi ani log. Môžem sa spýtať a keby som v programe AVPTool zaškrtol aj odtatné dve možnosti teda oba disky?
Kdyz zaskrtnete v avptoolu i dalsi disky, tak je prohleda na pripadnou havet, on primarne prohledava systemovy disk
Neni ve Spravci uloh videt, ktery proces pamet vytizi?
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl." Členod 1. února 2011.
Takže preskenoval som ešte raz s AVPTool celý počítač s tým že som zaškrtol i oba disky. A ešte som zvýšil aj heuristiku a pri tomto mu program našiel 7 hrozieb ale pred dokončeným skenu sa záhadne vypol a zobrazil hlášku:Attached!
Čo to znemamená?
Timto si nejsem jist, pripadne jeste nechte jet sken pres noc, ale spustte jej v nouzovem rezimu
Takze situacia je naozaj vazna. Viri boli v programoch gimp a Macromedia player. Program ich odhalil a vymazal. Bohuzial viry urobili svoje a mne po hodine zhasol pocitac. A zakazdym,ked zapnem pocitac dostanem sa az po polochu pocitaca. No ked oznacim nejaku polozku alebo chcem spustit program dojde k samovolnemu vypnutiu pocitaca teda notebooku. V sucastnosti sa pripajam zo svojho stareho pc bohuzial na nom nefunguje diakritika. Za normalnych okolnosti by som to hned preinstaloval bohuzial na notebooku ostali velmi cenne a dolezite data. Velmi dolezite a nenahraditelne data. Poradte nejaky sposob ako ich zalohovat lebo na zalohovanie ich musim oznacit a to automaticky dojde k vypnutiu notebooku. Prosim poradte nejaky zalohovaci prikaz alebo zadne vratka ako tie data zalohovat. Alebo ako dostat system do byvaleho stavu. Totiz tie data som nestihol zalohovat a je to praca za cele leto,vzdy do toho nieco prislo.
Ešte stále zálohujem ale narazil som na jednu otázku? Čo ak aj súbory sú nakazené? Je nejaký program na ktorý by šlo previesť súbory aby zo sebou nezobrali aj viry? Potrebujem previesť hlavne txt a odt dokumenty. Je taký program,kde by to bolo bezpečné a kde by som mal istotu že súbory su čisté od haveti?
Pokud je soubor (jakykoliv) nakazeny, tak je mozne se jej pokusit antiviry ci jednorazovymi skenery\antiviry\utilitami
Zatim jsem nezazil malware co napada txt ci odt soubory, ale muzete je zazalohovat (treba na CD) a to pak projet Kasperskym ci Nortonem