Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Read disk Error.

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
motji
VIP
VIP

Re: Read disk Error.

#16 Příspěvek od motji »

Vydržte, pošlu sem kolegu Milinesse :)
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Erutan
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od Erutan »

tak cim by to mohlo byt je tu nekdo kdo by mi mohl poradit neaky moderator nebo tak?

Erutan
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od Erutan »

ano dobre:)

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#19 Příspěvek od MiliNess »

Pokud se jedná o chybu Read disk error occurred, tak toto chybové hlášení vypisuje zavaděč VBR (tzv. zavaděč v boot sectoru)
Buď ho přepiš pomocí příkazu bootrec /fixboot spuštěného v příkazovém řádku v nástrojích pro opravu počítače na instalačním DVD nebo spusť Windows, stáhni tento soubor, rozbal ho, klikni pravým myšítkem na Start.bat a zvol Spustit jako správce.
Po dokončení raději udělej screen okna příkazového řádku, ať vidím, jak to dopadlo. Udělej mi také screen Správy disků.
Také bych ti doporučil výměnu datového kabelu disku. Občas došlo k chybám při datových přenosech z/do disku.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Erutan
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od Erutan »

ano je to tahle chyba...dodavam screen prikazoveho radku
Bez názvu.png
Bez názvu.png (59.04 KiB) Zobrazeno 4082 x
(ridil jsem se druhou moznosti) kablik zkusim vymenit....a chtel jsem se zeptat jak mam udelat creen zpravy disku?

Erutan
Návštěvník
Návštěvník

#21 Příspěvek od Erutan »

je tohle ono?
Bez názvu.png
Bez názvu.png (157.22 KiB) Zobrazeno 4081 x

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#22 Příspěvek od MiliNess »

Ve Správě disků klikni pravým myšítkem na ten 100MB svazek, přiřaď mu např. písmeno Z:
Pak v Počítač klikni na tuto diskovou jednotku pravým myšítkem, zvol Vlastnosti->Nástroje->Kontrola chyb->Zkontrolovat, zaškrtni Automaticky opravovat chyby i Vyhledat a pokusit se obnovit chybné sektory. Tento disk bude možno zkontrolovat až při dalším startu. Naplánuj tedy kontrolu na další spuštění a restartuj počítač.
Pak ve správě disků zase tomu svazku písmeno Z odeber a vyzkoušej, jak počítač startuje.

Erutan
Návštěvník
Návštěvník

#23 Příspěvek od Erutan »

vse jsem udelal ale rekl bych ze asi spatne...priradil jsem svazku pismeno Z, pak jsem dal kontrolu a zakrtnul jsem obe policka a dal spustit, ale napsalo mi to ze svazek se pouziva a ze ho musim odpojit tak jsem kliknul na vynutit odpojeni a spustil kontrolu ale nic nenasla, a po odstraneni pismena svazku jsem restartoval pc a stale nic, jeste jsem zkousel prehodit par jinych datovych kablu ale je to jeste horsi:( (predtim stacil 1-2 restraty tedka jich bylo tak 7-10:(((()

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#24 Příspěvek od MiliNess »

Pak to bude nejspíše závada disku nebo diskového host adaptéru.
V Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->Protokoly systému Windows->klikni pravým myšítkem na protokol Systém, vyber Uložit všechny události jako, ulož to jako .evtx soubor a ten upni na http://www.leteckaposta.cz

Dále by to chtělo nastavit diskový hostadaptér do AHCI módu. Nyní jedeš v emulovaném IDE módu.
Už kvůli tomu SSD disku by to tak mělo být.
To se dělá v nastavení BIOSu. Pokud nevíš jak, napiš typ základní desky.

Erutan
Návštěvník
Návštěvník

#25 Příspěvek od Erutan »

zakladni desku mam MB Gigabyte s. am3 870A-UD3, ATX, AMD870,2xPCIe x16 (3.0)

a na letecke poste mi to pise -Bad Request(Your browser sent a request that this server could not understand.)- neni neaka jina moznost treba primo tvuj e-mail?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#26 Příspěvek od MiliNess »

Třeba na mail nebo na http://www.ulozto.cz
Pak ještě potřebuji vědět, ve kterých SATA konektorech máš disky připojené.
V jednom ze SATA3_0/1/2/3/4/5 nebo GSATA2_6/7 ?

Zapoj je třeba do SATA3_0 a SATA3_1, pak v nastavení BIOSu (klávesa DEL při startu PC) v Integrated Peripherals nastav:
OnChip SATA Controller == Enabled (už budeš mít nastaveno)
OnChip SATA Type == AHCI
OnChip SATA Port4/5 Type == As SATA Type
Onboard GSATA/IDE Ctrl == Disabled

Ulož to (Save & Exit Setup) a opusť BIOS. Kdyby při spouštění došlo k BSOD, tak to zase přenastav zpět (hlavně OnChip SATA Type na IDE), spusť počítač, ve Windows mi v RegEditu vyexportuj větev registru
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet, výsledný REG soubor zaRARuj a upni.
Pokud systém bez problémů naběhne, stáhni toto a nainstaluj to.

Erutan
Návštěvník
Návštěvník

#27 Příspěvek od Erutan »

dobre vse udelam jak dojdu z prace mezi 15-16 bych to mohl vsechno mit

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#28 Příspěvek od MiliNess »

Já tu budu až ve 22,30.

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Pavuk29 »

Erutan píše:tak cim by to mohlo byt je tu nekdo kdo by mi mohl poradit neaky moderator nebo tak?
Len podotknem, ze moderator sice moze poradit, o tom po tom, ako hovori klasik. :)
V prvom rade je to vsak ulohou radcov. Az kde ini mlcia, my len zaciname. Ako v tej reklame :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Erutan
Návštěvník
Návštěvník

#30 Příspěvek od Erutan »

1:nastavovani v biosu bylo neuspesne, vse jsem vporadku nasel a nastavil jak jsi mi rekl, po ulozeni a restartu pc mi pri nacitani zakladni desky ani nedetekoval IDE (disky mechaniky atd) rovnou zacal loadnig system, ten kde byl problem(read disk error) ten jenom probliknul ale pri spousteni systemu windows se to seklo a samo automaticky restartovala furt dokola..(pak to samo spustilo i startup repair ale ten tomu neak nepomohl) tak jsem vse veratil a opet po par restartech jsem se konecne dostal do windowsu....
2:disky mam zapojene v slave 0 HDD (datovy) slave 1 SSD (systemovy)
3:na email ti bohuzel nemuzu poslat ani vetev ani ten minuly soubor -protokoly systemu- co jsi chtel protoze ho nemas v profilu(btw treba mi ho napis v PM) ulozto ani letecka posta mi nejdou nevim proc:(
4: a ten soubor co jsem mel stahnout kdyz to bude fungovat jsem ani nestahoval...

a bohuzel jdu spat dnes brzo takze moji odpoved dostanez az zas prijdu z prace:( mozna pokud mi posles maila hned tak bych ti mohl ty soubory poslat rano nez pojedu na sichtu)

Zamčeno