Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Zamrzávání ntb Windows 7

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
Drtikol
Návštěvník
Návštěvník

Re: Zamrzávání ntb Windows 7

#16 Příspěvek od Drtikol »

Tak jsem jim to tam poslal, včetně těch logů, které jste dostal i vy, tak doufám, že se stím kluci z AVAST Software nějak poperou. Mám takové neblahé tušení, že mi nakonec napíšou ať si trhnu protézou, že je to starost HP, a ať si to vyřeším s nimi, protože je to softwarová chyba HP..... :D :D

motji
VIP
VIP

#17 Příspěvek od motji »

Pak napište, jak to dopadlo :)
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Rudy »

Drtikol píše:Tak jsem jim to tam poslal, včetně těch logů, které jste dostal i vy, tak doufám, že se stím kluci z AVAST Software nějak poperou. Mám takové neblahé tušení, že mi nakonec napíšou ať si trhnu protézou, že je to starost HP, a ať si to vyřeším s nimi, protože je to softwarová chyba HP..... :D :D
To asi ne. Pokud ten soubor funguje, jak má, pak je to chyba Avastu (a dalších), že jej detekuje jako šmejda.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Drtikol
Návštěvník
Návštěvník

#19 Příspěvek od Drtikol »

Zdravím Vás přátelé.

Tak jsem se po několika dnech dočkal odpovědi ze spol. AVAST Software, týkající se nakažení souboru EndProcess.exe virem Win32:KillApp-W [PUP]. No a kýžená odpověď od hochů z Avastu přišla dnes ve 14:03 hod.. No nestačil jsem se divit a tady je kopie jejich odpovědi:

Dobrý den,

avast! detekuje tento soubor jako PUP (potencionálně nebezpečný program). Tato detekce je správná.

S pozdravem

Miroslav Jenšík
AVAST Software a.s.

Podrobnosti případu
===================
Číslo případu: YKY-426106
Oddělení: Virus
Priorita: High
Stav: On Hold

No a tak stejně nevím co stím mám dělat......... :D :D :D :D :D

Drtikol
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od Drtikol »

No už bych věděl co stím udělat. Vezmu milé HP, pomalu ho položím a rychle na něj dupnu......... :frusty: :frusty: :frusty: :frusty: :frusty: :frusty: :frusty: :68: :68: :68: :68: :68:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Rudy »

Možná se jedná o něco, co se připojuje na internet a tím je potenciálně nebezpečný. Vzhledem k tomu, že takových instalací mezi uživateli je mnoho a žádná epidemie nevznikla, dal bych detekci do vyjímek.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Pavuk29 »

Drtikol píše:No už bych věděl co stím udělat. Vezmu milé HP, pomalu ho položím a rychle na něj dupnu......... :frusty: :frusty: :frusty: :frusty: :frusty: :frusty: :frusty: :68: :68: :68: :68: :68:
Tomuto vravim optimizmus :?:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Drtikol
Návštěvník
Návštěvník

#23 Příspěvek od Drtikol »

Bohužel mi nepomáhá ani to, že dám uvedený soubor EndProcess.exe, popř. adresář ve kterém je obsažen v Avastu do vyjímek a to jak v nastavení, tak i v rezidentních štítech, resp. ve štítu souborového systému. Funguje to pouze dočasně asi tak do prvního restartu, no a pak je vše při starém. Po připojení ntb na internet se začne sekat až nakonec zamrzne a musím restartovat tzv. na tvrdo, dokonce nepomůže ani včasný restart, musí být ntb vypnut úplně. :68: :68: :68: :68: :68: :68: :68: :68: :68:

Drtikol
Návštěvník
Návštěvník

#24 Příspěvek od Drtikol »

Nakonec jsem dopadl tak, že přeinstalovávám systém do továrního nastvení :D Jenže první pokus se nevydařil, v průběhu restaru chyba.... :shock: No a tak jedu druhé kolo :James008: Pokud se ani to nepodaří, tak vezmu milé HP pod své křídlo a vyrazím vzhůru ke světlím zítřkům na reklamační oddělení Alza.cz, kde jsem HP zakoupil, no a děj se vůle boží :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Rudy »

I toto je řešení a ani hw chybu v tuto chvíli nelze vyloučit.

Varování:

Jindra1960
Návštěvník
Návštěvník

#26 Příspěvek od Jindra1960 »

Ahoj všem, včera jsem toho vira identifikoval hned po nainstalování Avastu při PRVNÍ KONTROLE při spuštění PC. Nacházel se v C:\HP\BIN\. A druhý ještě v "_restore", čili předpokládám, že tam byla jeho kopie. Šoupl jsem je do truhly s tím, že HP pojede. Zatím jede. Jinak PC čisté.
PC nebyl můj, dnes ráno jsem ho vracel majitelce.

Činnost probíhala dost po půlnoci, na tohle fórum jsem koukl až dnes. Vidím to, že si ten PC na příští víkend půjčím ještě jednou a prolítnu to trochu jinak a důkladněji. Asi jde o něco novějšího, nikde jsem k tomu viru noc nedohledal. Pokud někdo víte oč jde, dejte sem odkaz. Pro změnu šlo o zamrzání WinXP.

A něco na téma HP: To PC je dva roky staré, vše "předinstalováno". Chudák paní věřila, že si koupí PC a "však ono to pojede"......
Babral jsem se s tím dva dny, než jsem to dal do chodu pro uživatele typu "Prohlížím si fotky, surfuji a občas napíšu mejl a dopis". Těch aktualizací atd... kdo zná, pochopí.
Vloni si koupila ntb Toshibu, úplně stejný problém.
Fakt bych tydlety podavače (nejde o překlep, "r" tam nechybí) nakopal dobře okovaným pracovním sandálem do....

J.

Mc_Murphy
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Mc_Murphy »

Zdravím, Jindra1960 a vítám Tě u nás na fóru. Obrázek

:arrow: Přečti si prosím pečlivě pravidla tohoto fóra!! :172:
:arrow: Pak si založ nové téma (thread) a do něj vlož log ze RSITu podle tohoto návodu. U nás platí, že každý uživatel má na svůj problém své vlastní téma, takhle by tu byl jen zmatek. Obrázek

:!: Sem už nic nepiš!!

Děkuji za pochopení a omlouvám se kolegovi Rudy za vstup. :worship:
Obrázek-Obrázek
Obrázek-Obrázek

• ... I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me love, I've found my identity, found my identity.

I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me hope, I've found my identity in Christ...

Drtikol
Návštěvník
Návštěvník

#28 Příspěvek od Drtikol »

Zdravím Vás přátelé.
Jak jsem slíbil, tak také plním, že pokud vyřeším problém se zamrzáním ntb tak to dám tady vědět. No a zdá se, že je můj problém vyřešen :happy: :happy: :happy: :happy: Nebude te tomu věřit a já také nechtěl, ale zamrzání mého ntb způsoboval internet, protože se připojuji prostřednictvím O2 mobilního internetu, přes USB flash modem Huawei model: E 160, kdy jsem tento flash modem strkal do USB.3 portu, ale chyba lávky. Zřejmě USB.3 u ntb HP neni kompatibilní s USB.2 od O2. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Tak jsem v poslední agónii vyzkoušel nainstalovat tento flash modem do USB.2 a už mi to tři dny nezamrzlo, internet jede jako drak a vše je v pořádku. Takže to zřejmě tím virem Win32:KillApp-W [PUP] nebude, protože Avast ho sice detekoval, ale vir je uložen v truhle a vše v ntb běží tak jak má. :| :| :| :happy: :| :happy: :| :happy: :| :happy: :|

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Rudy »

OK a děkujeme za info! :)

Varování:

Odpovědět