Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Prosím o kontrolu logu

Nemáte v tuto chvíli žádný problém s pc a chcete se jen ujistit, že je vše v pořádku?
Vložte log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
iwiboy
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: Prosím o kontrolu logu

#16 Příspěvek od iwiboy »

Až dnes... když jsem otevřel druhej internetovej prohlížeč: k Google Chrome jsem po pár dnech spustil i Mozillu Firefox, potřeboval jsem jedno heslo v ní uložený. Běžel i Skype... a za minutku BSOD.
Z Windows/Minidump soubor přikládám. Resp. když přípona .dmp není dovolena, tak to zazipuji.
Díky!
Přílohy
Mini120611-01.rar
(26.8 KiB) Staženo 50 x

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#17 Příspěvek od MiliNess »

Nevím jestli to pomůže, ale vypadá to, že k tomu pádu došlo při zápisu na I/O port interního videoadaptéru od Intelu,
při vykonávání GDI služby NtGdiBitBlt.

1)Každopádně bych aktualizoval grafický ovladač (igxpmp32.sys). Stáhneš to na stránkách Intelu.
Pokud nevíš který, napiš sem typ notebooku a mrkni do Spávce zařízení->Grafické adaptéry, jaký tam je typ.
2)Když už budeš u Intelu, odinstaluj Intel Matrix Storage Manager a nainstaluj Intel® Rapid Storage Technology
3)Spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a upni ho na http://www.leteckaposta.cz
(stisk klávesy Print Scrn a Ctrl+V v Malování)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

iwiboy
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#18 Příspěvek od iwiboy »

Díky!

Ad bod 2)
Když odinstaluji Intel Matrix Storage Manager, tak pak mi tam ale možná ten Intel® Rapid Storage Technology nepůjde (počítač není na to stavěnej - Your computer doesn't meet the minimal requirements!)
Bojím se, že po odinstalaci Matrix Storage Manager se mi sekne grafika a už to nerozjedu. Omlouvám se za neznalosti!

A s bodem 1 jsem si také nevěděl rady. Stroj je HP550. Na tom webu Intelu jsem nemohl najít ten ovladač správnej.

Nebylo by spíše řešení dát si HW akceleraci na minimum? Byla dosud tady na MAX. A že píšeš, že to možná nepomůže: Neměl bych raději používat externí lepší graf. kartu? Stejně jako budu muset sehnat ext. mechaniku?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#19 Příspěvek od MiliNess »

1) Tento ovladač by měl být poslední. Nejprve můžeš použít Intel® Driver Update Utility pro automatické vyhledávání updatů.

2) Intel® Rapid Storage Technology je následovníkem Intel Matrix Storage. Je určen i pro tvůj chipset, takže bych se toho nebál.
Nejprve si udělej bod obnovy a pak to můžeš bez obav odinstalovat a nainstalovat Rapid Storage. Netýká se to grafického adaptéru, ale úložišť

Také bych rád viděl ty teploty (HeavyLoad a Hardware Monitor)

iwiboy
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#20 Příspěvek od iwiboy »

Heavy Load 10 minut:
http://leteckaposta.cz/466990250

A tohle (http://www.intel.com/p/en_US/support/de ... autodetect) se stále už hodinu "instaluje" a nic to nedělá... Sorry.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#21 Příspěvek od MiliNess »

Tak ten Rapid a ovladač grafického adaptéru nainstaluj ručně z těch odkazů.
CPU by mohl být chladnější (i když tento typ snese max. až 100°C). Nelíbí se mi ale čidla TZ0_, TZ1_ a TZ5_.
Je to teplota chipsetu a jedno z toho může být teplota grafického čipu. Mohla by to tedy způsobovat vysoká teplota.
Budeš to muset vyčistit.

iwiboy
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#22 Příspěvek od iwiboy »

Mám to i na chladící podložce, ale nyní bez ventilátorů zapnutých... jinak bych měl 100 stupňů Celsia, to se stává...

Doinstaluji ty dva kusy ručně, snad to dohledám dobře, přeci jen už mám stroj starší:(

Edit: tak tohle nenainstaluji, něco mi tady chybí. Po odinstalaci Intel Matrix Storage Manager jsem dostal tento Error:
http://leteckaposta.cz/190454200

Co nyní? Mám znovu Intel Matrix Storage Manager někde z Intel webu nainstalovat (je tam zase více souborů), nebo spíš přes Bod obnovení?
Anebo mi ten Rapid půjde když provedu, jak jsem vygooglil: " správné nastavení BIOSu" (povolit RAID, bootovací sekvence)?

Ad ovladače grafiky: Správce zařízení (Device Manager) mi nevyhledal novější/lepší verze k tomu
Mobile Intel 965 Express Chipset Family.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#23 Příspěvek od MiliNess »

Ano, vrať to pomocí Obnovy systému z toho bodu obnovy, co sis vytvořil a zkus ještě ten grafický ovladač.
Kdyby něco, ta Intel Matrix je zde
Je to ale divné, nainstalovat by to jít mělo. Nejspíše bude chybět potřebná verze Frameworku (je třeba NET Framework 3.0)

iwiboy
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#24 Příspěvek od iwiboy »

Promiň, v SZ jsem Ti toho zase napovídal... jdu do Net Framework 3.0. Až pak, kdyby nešla RAPID, kdyžtak zpět na MATRIX.

EDIT:
Net Framework 3.0 už nepůjde, asi to mám, viz: http://leteckaposta.cz/114150892

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#25 Příspěvek od MiliNess »

Jo, koukám, že máš 3.5. Tak Zase nainstaluj Matrix Storage. I tak je to novější verze, než jsi tam měl.

iwiboy
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#26 Příspěvek od iwiboy »

Inu, doufám, že tam nyní Matrix Storage Manager po restartu mám:) Jinak BSOD zatím pořád se od včerejšího večera neopakovala. Mohu vrátit to nastavení na Omezený výpis stavu paměti, kterým jsme ji vyprovokovali, abychom .dmp soubor získali?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#27 Příspěvek od MiliNess »

Tím nastavením jsme to na 100% nevyprovokovali. Byla to jen shoda okolností. Já osobně myslím, že je to těmi vysokými teplotami.
Ten grafický ovladač jsi zkusil nainstalovat?

iwiboy
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#28 Příspěvek od iwiboy »

Nastavení na Omezený výpis stavu paměti mám nechat?

Bohužel, ten Intel® Graphics Media Accelerator Driver for Windows XP nainstalovat nešel, že nějak není potvrzen výrobcem, -nebo něco takového mi tu vyskočilo a zmizlo:(
Navíc web Intel mi nepozná, co tam mám za ovladač:
píše: "Graphics Driver Version_ not detected" :(

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#29 Příspěvek od MiliNess »

Ano, Omezený výpis stavu paměti nechej.

iwiboy
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#30 Příspěvek od iwiboy »

A promiň... Verifier tedy má také dále běžet?

Odpovědět