Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Kontrola preventivní
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: Kontrola preventivní
MoveIt po sobě uklidil, vymazal jsem některé nepotřebné soubory CCleanerem, ale disk jsem naposledy defragmentoval poměrně nedávno a po analýze to psalo, že je fragmentováno jen 1% disku, tak jsem ho nedefragmentoval.
Stáhnul jsem AVPTool, ale v tom návodu ve Vašem podpisu vidím, že scan trvá i několik hodin - může se během toho PC normálně používat? A je nutné mazat ty body Obnovení Systému? Nevím, jak jsou důležité, nikdy jsem to nedělal, tak z toho nemám nejlepší pocit.. Děkuji,
PS: počkám na Vaši odpověď, než se pustím do instalace AVPtool
Stáhnul jsem AVPTool, ale v tom návodu ve Vašem podpisu vidím, že scan trvá i několik hodin - může se během toho PC normálně používat? A je nutné mazat ty body Obnovení Systému? Nevím, jak jsou důležité, nikdy jsem to nedělal, tak z toho nemám nejlepší pocit.. Děkuji,
PS: počkám na Vaši odpověď, než se pustím do instalace AVPtool
Pokud je HDD po defragmentaci tak ji znovu nedělej.
Body obnovy jsou k tomu kdyby PC po nějakém zásahu padlo na ústa tak se dá vrátit do stavu kdy korektně fungoval.
Pokud se toho bojíš udělej to trošku jinak, dosavadní Body obnovy smázni a udělej si pouze jeden
před použitím AVP Tool, ale řekl bych že strach mít nemusíš, protože se nestává že by něco poškodil.
Ano jede i několik hodin v závislosti na velikosti a zaplnění HDD,
používat PC při jeho skenu můžeš, ale počítej s tím že bude zpomalené.
Body obnovy jsou k tomu kdyby PC po nějakém zásahu padlo na ústa tak se dá vrátit do stavu kdy korektně fungoval.
Pokud se toho bojíš udělej to trošku jinak, dosavadní Body obnovy smázni a udělej si pouze jeden
před použitím AVP Tool, ale řekl bych že strach mít nemusíš, protože se nestává že by něco poškodil.
Ano jede i několik hodin v závislosti na velikosti a zaplnění HDD,
používat PC při jeho skenu můžeš, ale počítej s tím že bude zpomalené.
Tak jsem to udělal nakonec přesně podle návodu, vytvořil jsem si akorát jeden bod obnovy před použitím AVP Tool, jak jste říkal.
Samotný scan trval něco mezi 1-2 hodiny a výsledek: no threats detected, takže jsem nemohl ani stáhnout log a dát ho sem jak je v návodu.
Akorát jsem si uložil na plochu celkový scan report, je to textový soubor, který má skoro 50MB a pokaždé když ho otevřu tak spadne s tím, že program Poznámkový blok neodpovídá..
Děkuji.
EDIT: teď, jak to po sobě čtu, to skoro vypadá, že jsem zklamaný, že AVP nic nenašel
, naopak

Samotný scan trval něco mezi 1-2 hodiny a výsledek: no threats detected, takže jsem nemohl ani stáhnout log a dát ho sem jak je v návodu.

Akorát jsem si uložil na plochu celkový scan report, je to textový soubor, který má skoro 50MB a pokaždé když ho otevřu tak spadne s tím, že program Poznámkový blok neodpovídá..
Děkuji.
EDIT: teď, jak to po sobě čtu, to skoro vypadá, že jsem zklamaný, že AVP nic nenašel

Pokud nic nenašel log nepotřebuji, to že při tak velkém souboru Poznámkový blok spadne se stát může.
AVP Tool odinstaluj a buď jenom rád že nic nenašel
Pak dej vědět jaký je stav PC.
AVP Tool odinstaluj a buď jenom rád že nic nenašel

Pak dej vědět jaký je stav PC.
Sám sem byl překvapen, že AVPTool nic nenašel, protože když jste mi řekl ať ho použiju, myslel jsem že ten rsit log musel být asi hodně špatný
Jinak PC vypadá OK, ale je těžké si nečeho všimnout, jelikož jsem žádné zásadnější problémy nezaznamenával ani předtím.
Díky za pomoc

Jinak PC vypadá OK, ale je těžké si nečeho všimnout, jelikož jsem žádné zásadnější problémy nezaznamenával ani předtím.
Díky za pomoc
Fajn, ještě jednou díky.

Omlouvám se, že to ještě otevírám, ale teď vidím, že i když je PC v klidu, tak podle zvuku HDD furt jakoby pracoval, neustále ve vteřinových intervalech bliká kontrolka. Nevím, možná je to normální ale dříve to nic nedělalo a kontrolka byla prostě zhaslá, když se na PC nepracovalo.. asi mi s tím ale nepomůžete, protože to pravděpodobně nesouvisí s virem, když AVP nic nenašel. Dík
Myslím si že to nic nebude i když nic neděláš tak systém permanentně sahá na HDD kvůi indexaci.
Pokud tě to opravdu vrtá v hlavě můžeš ho testnout přes HD Tune.
Benchmark - Test disku Klikni na tlačítko Start a vyčkej dokud se nezaplní celý graf. Poté se dozvíš přenosovou rychlost a přístupový čas pevného disku.
Info Přesná kapacita, souborový systém, podporované funkce, verze firmware, sériové číslo a typ zapojení disků.
Health - Kondice Seznam důležitých parametrů a jejich hodnoty. Ideální je mít všude OK.
Když je nějaká položka žlutá pravděpodobně brzy změní status na failed. Když je červená má status failed, to by znamenalo výměnu disku.
Error Scan - Hledání chyb Klikni na tlačítko Start a program prozkoumá disk zda na něm nejsou vadné bloky.
Pokud na konci testu jsou všechny zelené, je vše v pořádku. Když je byť jeden z nich červený, doporučuji zazálohovat data a počítat s výměnou disku.
Teplota Teploměr nahoře a číslo vedle něj znázorňují teplotu disku. Normální hodnota je pod 50°C. Teplota ale nesmí přesáhnout 60°C, program upozorní když dosáhne hranice 55°C.
Pak dej vědět jak to dopadlo.
Pokud tě to opravdu vrtá v hlavě můžeš ho testnout přes HD Tune.
Benchmark - Test disku Klikni na tlačítko Start a vyčkej dokud se nezaplní celý graf. Poté se dozvíš přenosovou rychlost a přístupový čas pevného disku.
Info Přesná kapacita, souborový systém, podporované funkce, verze firmware, sériové číslo a typ zapojení disků.
Health - Kondice Seznam důležitých parametrů a jejich hodnoty. Ideální je mít všude OK.
Když je nějaká položka žlutá pravděpodobně brzy změní status na failed. Když je červená má status failed, to by znamenalo výměnu disku.
Error Scan - Hledání chyb Klikni na tlačítko Start a program prozkoumá disk zda na něm nejsou vadné bloky.
Pokud na konci testu jsou všechny zelené, je vše v pořádku. Když je byť jeden z nich červený, doporučuji zazálohovat data a počítat s výměnou disku.
Teplota Teploměr nahoře a číslo vedle něj znázorňují teplotu disku. Normální hodnota je pod 50°C. Teplota ale nesmí přesáhnout 60°C, program upozorní když dosáhne hranice 55°C.
Pak dej vědět jak to dopadlo.
Dobrý den, zde jsou ty výsledky. Vypadá to, že je vše v pořádku, měl jste pravdu. Jen nevím jaké jsou správné hodnoty přenos. rychlosti a přístup. času. Děkuji!
teplota - 34*C
průměrná přenosová rychlost - 88,9 MB/sec
přístupový čas - 12.7 ms
Health - vše OK
Error Scan - vše OK
teplota - 34*C
průměrná přenosová rychlost - 88,9 MB/sec
přístupový čas - 12.7 ms
Health - vše OK
Error Scan - vše OK
Teplota je v pořádku, idealní je do nějakých 48°C.
Přenosová rychlost také, samozřejmě čím vyšší tím lepší (HDD který je v pořádku 80-100MB/sec.)
Přístupový čas je také v normě, u něho zase platí čím nižší hodnota tím lépe (normál kolem 10 ms.)
Přenosová rychlost také, samozřejmě čím vyšší tím lepší (HDD který je v pořádku 80-100MB/sec.)
Přístupový čas je také v normě, u něho zase platí čím nižší hodnota tím lépe (normál kolem 10 ms.)