Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Modrá smrt Win 7 - 64 bit

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Modrá smrt Win 7 - 64 bit

#16 Příspěvek od MiliNess »

Vyšší frekvence pamětí nutně neznamená vyšší datovou propustnost. Důlužité je časování.
Nicméně ty vaše paměti by měly 800MHz zvládat. (při časování CL8 (8-8-8-24))
Určitě udělejte ten test paměti.
Jeden pád způsobil správce paměti při obsluze výpadku stránky paměti (při spravování paměťově mapovaného souboru) A správce paměti obvykle takové chyby nedělá.
Mnohem zajímavější jsou ty dva další pády. Buď je to shoda náhod nebo může být problém v ovladači zvukového čipu RTKVHD64.sys. V obou případech totiž pád následoval bezprostředně po volání té samé rutiny (mohlo by se jednat i o problém se samotným čipem)
Může se ale jednat o náhodu a původcem mohou být např. poškozená data v paměti.
Pokud test pamětí projde bez závad, navrhuji spustit ověřování ovladačů pomocí Verifieru.
Spustit->napište "verifier"->OK->Vytvořit uživatelské nastavení->Vybrat individuální nastavení z úplného seznamu->mimo "Simulace nedostatku prostředků" zatrhněte vše->vybrat ovladače ze seznamu->vyberte vše, co není od Microsoftu->Dokončit->restartujte PC

Pokud verifier narazí na nějaký problém, objeví se BSOD a dojde k restartu počítače. Ve složce Windows\Minidump by se měl vytvořit nový výpis paměti, který mi upněte.
Pokud by k BSOD docházelo už při startu OS a nedařilo se i po několika restartech zavést systém,
spusťte nouzový režim (mačkání F8 při startu PC)
Tam spusťte Verifier a zvolte "Odstranit existující nastavení->Dokončit->restart PC.
Chyba se sice objevuje i v nově nainstalovaných Windows, všiml jsem si ale, že jste tam už stihl nacpat spoustu ovladačů. Pokud je v jednom z nich chyba a pokaždé ho tam instalujete, může být problém tam.
Jinak disk vypadá v pořádku.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

nataniell
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od nataniell »

fanynek píše:Pokud to jsou tyto: http://alfacomp.cz/php/product.php?eid= ... archType=1 tak eXtreme Memory Profiles je pouze fičurka pro údajně snažší oc a podle mě je to jen reklamní trik. 800MHz aka 1600MHz je pro tvoje paměti defaultní, tak nevidím důvod, proč by jim to vadilo. Jaké máš napětí při tom zapnutém XMP? Jaké časování si při tom paměti nastaví?
Když to máš vypnuté a jedou ti na 666MHz aka 1333MHz, padá to?
Ano jsou to tyto paměti, pokud zapnu XMP profil maji casovani CL8 (8-8-8-24),a napeti 1.65V a 1600MHZ. Pokud XMP vypnu je myslim to casovani s 9kama ale jedou jen na 1.5 V a na 1333MHZ. Zkusím pak jeste test s vypnutým XMP profilem.
fanynek píše:Fajn. Takže poskládané, jak tvrdíš, to máš dobře. Napájení CPU 4-pin +12V máš doufám pouze 1x a všechny nepotřebný srágory jsou odpojené. Máš zapojené v desce pouze: CPU+BOX, RAM, 1xHDD a VGA.
Takže začneme hódně od podlahy:
1. Clear CMOS (vyndej baterku z desky a spoj potřebné dva piny na desce-str.23 v manuálu. Taky můžeš podržet tl. Pwr a Rst na front panelu case (vybiješ kondíky).
2. reflash BIOSu přes utilitku v BIOSu M-flash (na flash disku s FAT32 mít připravený stažený a rozbalený aktuální BIOS 7585v13 http://download1.msi.com/files/download ... 585v13.zip )
Můžu se ještě zeptat proč si psal tak složitej postup na flash biosu? S tím spojovaním pinu a vybitim kondiku? To nestaci nahrat na USB novou verzy biosu a pres bios to nainstalovat? Mozna se stala chyba zde, kdy jsem to udelal bez tveho postupu.

MiliNess píše: Chyba se sice objevuje i v nově nainstalovaných Windows, všiml jsem si ale, že jste tam už stihl nacpat spoustu ovladačů. Pokud je v jednom z nich chyba a pokaždé ho tam instalujete, může být problém tam.
No právě proto, že se chyba objevila i bez ovladačů(instaloval jsem jen ty na CD k desce) a aktualizací, tak jsem je tam všechny hodil zpět. Jinak ten Goldmemory je nějakej divnej, je to nějaka shareware verze, skoro nic se tam neda nastavit, pustil jsem pres noc quick test a proběhlo to jen jednou a neopakovalo se to, bud jsem stahl blbou verzy, nebo jsem to spatne nastavil. Zkusim to dnes v noci znovu, kazdopadne ten prvni test byl PASS.
Jeden pád způsobil správce paměti při obsluze výpadku stránky paměti (při spravování paměťově mapovaného souboru) A správce paměti obvykle takové chyby nedělá.
Tady bych upozornil, že ten první pád je ten častější a je shodný s tím co bylo před formátem Win, ty nové dva pády se začali objevovat asi až teď. Jsem už z toho opravdu zmatený. Ještě si začínám všímat že se to děje většinou v okruho 20:00 - 22:00. Ve 4 z práce zapnu PC a až kolém této večerní doby pády začínají (za večer maximalně dva pády).

Jinák pánové. Teď jsem si uvědomil, že by neškodilo Vám říct co bluescreenům předcházelo a že to může být asi zásadní informace. Zčista jasna se mi začal pomalu načítat bios a zůstával jsem vyset tak 2-3 min na bios postu. Tento problém trval tak 14 dní a až pak jsem to začal řešit. V té době žádný bluescreen nebyl a vše běhalo ok. Když jsem to začal řešit, flashnul jsem bios na novou verzy, od MSI stáhl nejnovější ovladače a stáhnul nové aktualizace Win. To mi problém nevyřešilo, tak jsem otevřel bednu a všiml jsem si, že mam DVDromku zapojenou v sata1 a disk v sata2. Tak jsem je jen přehodil a bios post už se nesekal a vše nabíhalo normálně, s tím rozdílem, že se pak začal objevovat bluescreen. Nejsem si ale jistý, jestli až po přehození kabelů, nebo už před. Každopádně, před tímto zásahem (flash,update,prohozením kabelů) to nedělalo. Možná to jen byla náhoda a objevilo se to z jiného důvodu.
Naposledy upravil(a) nataniell dne 16 pro 2010 07:16, celkem upraveno 2 x.

fanynek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od fanynek »

Ad BIOS: Jsou důležitý tři věci:
1.reset BIOSu, čímž vrátíš všechny chtěné/nechtěné zásahy, které by eventuelně mohly zamenat nestabilitu, do defaultu (BAT ven a spoj PINy na desce)
2.správné přeflešování bez jakékoli komplikace (to už umíš, tak to udělej znovu)
3.NEMĚNIT (zatím) jakékoli nastavení v BIOSu

Potom:
4.spustit Memtest a nechat běžet několik hodin!!!
Až budeš mít jistotu, že práce pamětí je bez chyb, 5.nainstaluj čistý OS (v průvodci instalací udělej formát systémového diskového oddílu)
6.Neinstaluj žádné ovladače!!! (z CD, ani z update-dočasně je zakaž)

Až tohle budeš mít, můžeme se bavit dál. Jinak je to pořád o ničem a budeme se motat v začarovaném kruhu.

P.S.Je jedno, do kterého SATA konektoru dáš HDD a DVD-RW. TAdy už se neřeší master/slave a pořadí IDE kanálů (teda pokud MSI nevymyslelo nějakou novinku :frusty: )
Spíš se zaměř na správné zasunutí SATA konektorů a nezohýbané kabely. Kdyby bylo něco s tímto špatně, tak by to hodilo chybu už při instalaci. Je zvláštní, že ti to dělalo problémy při POSTu. Vrazil bych to do SATA3_4 (disk 3 a DVD 4)

EDIT: Mohl bys někam uploadnout fotku vnitřku tvýho počálu a dát sem odkaz? Neříkám, že bys měl něco špatně, ale jeden nikdy neví.....
CPU: Intel® Core™ i5-2500K @4,5GHz+Noctua NH-U12P / MB: MSI P67A-C45 (B3) 1.9/ RAM: Kingston 8GB HyperX 1600MHz DDR3 CL9 XMP/ VGA: MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC / HDD: SSD Intel X25-M 120GB + Samsung F1 HD103UJ + WD15EADS / DVD-RW: Lite-On iHAS424 / PSU: Corsair HX620 / CASE: Fractal DEFINE R4 Black Pearl / LCD: Dell 22" 2209WA E-IPS / Combo: Logitech MX500 Revolution

nataniell
Návštěvník
Návštěvník

#19 Příspěvek od nataniell »

Dobrá udělám to znovu jak říkáš, tím pádem ale default nastaveni nezapíná ten xmp profil, takže se paměti budou testovat na slabší výkon... Než to ale budu mazat, zkusím udělat ten verifer na drivery, ať nemusím pořád reinstal a format.
Nafotím PC a hodím to sem kolem 17:00

fanynek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od fanynek »

OK. Rozhodně to, co ti radí MiliNess za zkoušku stojí. Pokud jsi hned po instalaci OS nainstaloval nějaké drivery a updaty a nezkoušel jsi to na čistém systému, je velká pravděpodobnost, že to způsobuje něco z toho (driver). Proto jsem chtěl rozchodit a testovat to PC krok po kroku. Polde mě je právě rychlejší a snažší reflash BIOS, test RAM, reinstal a testy na holém OS, než hledat, který z ovladačů, nebo která aktualizace může nestabilitu způsobovat. Ale je hodně způsobů, jak problém odhalit. Znal jsem týpka, co celou sestavu rozprodal a nakoupil nové komponenty, protože si myslel, že ty jeho nejsou dost kompatibilní. Nakonec to bylo vadným SATA kabelem. :-D Uvidíš, jak to dopadne a dej vědět.
CPU: Intel® Core™ i5-2500K @4,5GHz+Noctua NH-U12P / MB: MSI P67A-C45 (B3) 1.9/ RAM: Kingston 8GB HyperX 1600MHz DDR3 CL9 XMP/ VGA: MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC / HDD: SSD Intel X25-M 120GB + Samsung F1 HD103UJ + WD15EADS / DVD-RW: Lite-On iHAS424 / PSU: Corsair HX620 / CASE: Fractal DEFINE R4 Black Pearl / LCD: Dell 22" 2209WA E-IPS / Combo: Logitech MX500 Revolution

nataniell
Návštěvník
Návštěvník

#21 Příspěvek od nataniell »

No drivery jsem instaloval jen ty na CD k desce a s těma mi to nikdy neblblo, žádnou aktualizaci jsem nedělal, takže je nemožné aby najednou nějakej driver začal blbnout sám od sebe, když mi to na ně předtím normálně jelo...

fanynek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od fanynek »

nataniell píše:No drivery jsem instaloval jen ty na CD k desce a s těma mi to nikdy neblblo, žádnou aktualizaci jsem nedělal, takže je nemožné aby najednou nějakej driver začal blbnout sám od sebe, když mi to na ně předtím normálně jelo...
Jeden nikdy neví, takže zkus ten Verifier a pokud nic, tak platí to o čtyři posty výše (z čtv pro 16, 2010 9:44 am) bez instalace čehokoli!!! Po reflashi a Memtestu jen čistý OS.

nataniell
Návštěvník
Návštěvník

#23 Příspěvek od nataniell »

Ok ok, jdu jeste nafotit ten PC, za par minut to tu mas

fanynek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od fanynek »

nataniell píše:Ok ok, jdu jeste nafotit ten PC, za par minut to tu mas
OK. Jen pro sichr.. s kama si?

nataniell
Návštěvník
Návštěvník

#25 Příspěvek od nataniell »

Ceske Budejovice

Fotky PC,snad tam něco uvidíš
http://leteckaposta.cz/827726960
MiliNess píše:Spustit->napište "verifier"->OK->Vytvořit uživatelské nastavení->Vybrat individuální nastavení z úplného seznamu->mimo "Simulace nedostatku prostředků" zatrhněte vše->vybrat ovladače ze seznamu->vyberte vše, co není od Microsoftu->Dokončit->restartujte PC

Pokud verifier narazí na nějaký problém, objeví se BSOD a dojde k restartu počítače. Ve složce Windows\Minidump by se měl vytvořit nový výpis paměti, který mi upněte.
Pokud by k BSOD docházelo už při startu OS a nedařilo se i po několika restartech zavést systém,
spusťte nouzový režim (mačkání F8 při startu PC)
Tam spusťte Verifier a zvolte "Odstranit existující nastavení->Dokončit->restart PC.
Tak jsem udělal ten verifer ovladačů, systém se restartoval, ale nic se nestalo, normálně jedu dál. Tak to proběhlo ok? Nebo teď teprve mám čekat na ten problém?

fanynek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od fanynek »

nataniell
Návštěvník
Návštěvník

#27 Příspěvek od nataniell »

Ok, memtest proběhl 12 hodinovej, vše ok, teď to ještě projíždím gold memory. Co ty fotky? nasel si tam neco zvlastniho?

fanynek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od fanynek »

Mrknul jsem na to zatím jen zběžně (jsem v práci...). Co ti píše CPU-Z v záložce Memory-Channels? Jedou v dualu? V tom jejich manuálu aby se čuně vyznalo a dřív byly stejnou barvou uznačeny banky pro dual, takže bys je měl mít obě v modrém, nebo černém, ne vedle sebe. Ale na Lynnfieldu si nejsem stopro jistý. :hide: Nezapomeň taky, že Intel kvůli vlastnostem paměťového řadiče ve svých procesorech nedoporučuje nastavovat více než 1,65 V!!!
Jaké ti jde vlastně do nich napětí? (Everest->Senzory)
Ale co bych osobně změnil.... do konektoru napájení CPU bych strčil jen 4-pin. Ty tam máš podle screenu 8-pin. Je to tak?
Přílohy
untitled.JPG
untitled.JPG (49.81 KiB) Zobrazeno 2387 x
cpuz2.gif
cpuz2.gif (21.2 KiB) Zobrazeno 2389 x
Naposledy upravil(a) fanynek dne 16 pro 2010 19:14, celkem upraveno 1 x.

nataniell
Návštěvník
Návštěvník

#29 Příspěvek od nataniell »

Single.. divné co?

fanynek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od fanynek »

Ne, jen máš blbě moduly. Strč je do "stejné barvy". Doplnil jsem post nad tebou, tak to checkni....

Odpovědět