Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Prosím o preventivku, počítač blbne a je pomalý
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: Prosím o preventivku, počítač blbne a je pomalý
Fajn, tak sledujte teploty a uvidime co ukazi...
Takze tu mam par rad od kolegy Millinese
CrystalDiskInfo http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/ stahnete, nainstalujte a vytvorte log (Upravy-Kopirovat-vlozit treba do poznamkoveho bloku)
Ovladaci panely - Nastroje pro spravu - Prohlizec udalosti -(rozkliknout) Protokoly systemu Windows - klik pravym na System a Ulozit vsechny udalosti jako - nekam ulozte a taky upnete
Uploadnout prosim nejlepe na LP http://leteckaposta.cz/

http://leteckaposta.cz/687098223 toto je odkaz ke všemu, dal jsem to do raru, je tam všechno, události, log s crystal disku, + teploty. Je to i pospané, Teploty jsou hnedka po spuštění počítače, a pak zhruba po 5 hodinách takového ne přímo extrémního provozu.
Dobrý večer. Můžete mi k těm problémům ještě něco říci?
Jak dlouho se vyskytují, jedná se o nový nebo starší počítač, pokud je nový, vyskytují se problémy od začátku?
Měnil jste nějaký hardware? (atd. na co si vzpomenete)
Vůbec se mi v logu nelíbí chyba Kernel-Processor-Power.
Dále tam vidím nějaká neočekávaná vypnutí systému. To jste počítač natvrdo restartoval nebo došlo k restartům samovolně?
Můžete mi napsat co je to za typ počítače? (pokud je to stolní počítač, napište mi typ základní desky)
Pro jistotu mrkněte do složky Windows\Minidump, zda tam nemáte nějaké soubory. Pokud ano, zabalte je a upněte na http://www.leteckaposta.cz
Jinak teploty a disk jsou OK.
Díky
Jak dlouho se vyskytují, jedná se o nový nebo starší počítač, pokud je nový, vyskytují se problémy od začátku?
Měnil jste nějaký hardware? (atd. na co si vzpomenete)
Vůbec se mi v logu nelíbí chyba Kernel-Processor-Power.
Dále tam vidím nějaká neočekávaná vypnutí systému. To jste počítač natvrdo restartoval nebo došlo k restartům samovolně?
Můžete mi napsat co je to za typ počítače? (pokud je to stolní počítač, napište mi typ základní desky)
Pro jistotu mrkněte do složky Windows\Minidump, zda tam nemáte nějaké soubory. Pokud ano, zabalte je a upněte na http://www.leteckaposta.cz
Jinak teploty a disk jsou OK.
Díky
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Dobré Dopoledne,
tak problém, no jde momentálně oto, že vždy když ho zapnu po několiká hodinách, tak při načtení do windowsu se restartuje. Někdy to udělá víckrát, někdy míňkrát. Můj názor nato je že je to kvůli pokojové teplotě, než se ten počítač rozehřeje, protože pak jede zase úplně normálně. Chyba se vyskytuje delší dobu, už před létem. Ale v leté byl klid tak jsem si říkal že to nějak ustálo. Jenže teď se to začlo opakovat. Počítač je 2 a půl roků starý, tak nevím, podle mě je ještě nový. Od začátku se určitě nevyskytují, jelo to krásně v pohodě. Potom jsem měl pár menších problému, měnil se hardisk, a TV karta protože nefungovali tak jak měli, ale poté zase vše jelo. Do určité doby než to začlo dělat to co to dělá teď. Hardware byl změniný myslím jenom toto: Grafická karta a ten hardisk. Grafická karta stou mám problémi už dlouho, a momentálně je na reklamačce a dali mi jen nějakou náhradní abych mohl pracovat.
Ty neočkaváne výpnutí, no zaleží na datumu. Vypíná se to samo při startu, takže to může být ten problém, a nebo taky když jsem měl špatnou tu grafickou kartu tak tam se to párkrát taky vypínalo.
Jedná se o stolní počítač, základní deska : ASRock 4core1600Twins-P35, Intel P35/G33,DualDDR2-1066/DDR3-1333,SATA2,GBLAN,ATX
Tu složku o kterou si žádáte , tak ta tam vůbec není.
tak problém, no jde momentálně oto, že vždy když ho zapnu po několiká hodinách, tak při načtení do windowsu se restartuje. Někdy to udělá víckrát, někdy míňkrát. Můj názor nato je že je to kvůli pokojové teplotě, než se ten počítač rozehřeje, protože pak jede zase úplně normálně. Chyba se vyskytuje delší dobu, už před létem. Ale v leté byl klid tak jsem si říkal že to nějak ustálo. Jenže teď se to začlo opakovat. Počítač je 2 a půl roků starý, tak nevím, podle mě je ještě nový. Od začátku se určitě nevyskytují, jelo to krásně v pohodě. Potom jsem měl pár menších problému, měnil se hardisk, a TV karta protože nefungovali tak jak měli, ale poté zase vše jelo. Do určité doby než to začlo dělat to co to dělá teď. Hardware byl změniný myslím jenom toto: Grafická karta a ten hardisk. Grafická karta stou mám problémi už dlouho, a momentálně je na reklamačce a dali mi jen nějakou náhradní abych mohl pracovat.
Ty neočkaváne výpnutí, no zaleží na datumu. Vypíná se to samo při startu, takže to může být ten problém, a nebo taky když jsem měl špatnou tu grafickou kartu tak tam se to párkrát taky vypínalo.
Jedná se o stolní počítač, základní deska : ASRock 4core1600Twins-P35, Intel P35/G33,DualDDR2-1066/DDR3-1333,SATA2,GBLAN,ATX
Tu složku o kterou si žádáte , tak ta tam vůbec není.
Můžete ještě zjistit verzi BIOSu, kterou právě používáte?
(např. pomocí Everestu nebo CPU-Z - záložka mainboard) a napište mi i co tam máte za procesor.
Obávám se, jestli to nebude spíše závada základní desky.
Mrknem na ten BIOS a eventuelně ho zkusíme updatnout.
Docela by mi pomohlo, kdybyste zkusil po několika hodinách nečinnosti spustit systém v nouzovém režimu
(F8 při startu), zda se problém bude projevovat i tam.
Jinak ta deska oficiálně nepodporuje Windows 7, takže to může být i problém s kompatibilitou hardwaru a OS.
Zatím si můžete nainstalovat INF Update Utility
http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... 4&lang=eng
(např. pomocí Everestu nebo CPU-Z - záložka mainboard) a napište mi i co tam máte za procesor.
Obávám se, jestli to nebude spíše závada základní desky.
Mrknem na ten BIOS a eventuelně ho zkusíme updatnout.
Docela by mi pomohlo, kdybyste zkusil po několika hodinách nečinnosti spustit systém v nouzovém režimu
(F8 při startu), zda se problém bude projevovat i tam.
Jinak ta deska oficiálně nepodporuje Windows 7, takže to může být i problém s kompatibilitou hardwaru a OS.
Zatím si můžete nainstalovat INF Update Utility
http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... 4&lang=eng
Takže verze biosu je přesně tato : P1.40
Jinak ten nouzový systém otestuju až zítra.
A ten update jsem nainstaloval.
Jinak ten nouzový systém otestuju až zítra.
A ten update jsem nainstaloval.
Nejnovější verze BIOSu je 1.60 Flešněte ji.
http://www.asrock.com/mb/download.asp?M ... P35&o=BIOS
(stáhněte verzi pro Windows)
Potom přenastavte některé položky v BIOSu:
záložka Advanced->CPU configuration:
Enhance Halt State = Enabled
Intel (R) SpeedStep(tm) tech = Enabled
záložka Advanced->ACPI Configuration
ACPI HPET Table = Enabled
http://www.asrock.com/mb/download.asp?M ... P35&o=BIOS
(stáhněte verzi pro Windows)
Potom přenastavte některé položky v BIOSu:
záložka Advanced->CPU configuration:
Enhance Halt State = Enabled
Intel (R) SpeedStep(tm) tech = Enabled
záložka Advanced->ACPI Configuration
ACPI HPET Table = Enabled
Dobrý den,
tak, vylepšil jsem teda ten bios, a zdá se že už by to mohlo být všechno v pořádku, tutově to nevím, dokážu to říct až po nějaké době, je totiž možné že si počítač dal nachvilku oddech ale za nějakej ten den to může dělat zase... takže uvidíme, musíme tomu nechat čas chvilku.
tak, vylepšil jsem teda ten bios, a zdá se že už by to mohlo být všechno v pořádku, tutově to nevím, dokážu to říct až po nějaké době, je totiž možné že si počítač dal nachvilku oddech ale za nějakej ten den to může dělat zase... takže uvidíme, musíme tomu nechat čas chvilku.
Ty hodnoty v BIOSu jste též nastavil?
Jěště jednou mi upněte vyexportovaný systémový log, mrknu se jak to vypadá tam.
Jěště jednou mi upněte vyexportovaný systémový log, mrknu se jak to vypadá tam.
Jen mi musíte napsat co přesně potřebujete, protože já se v tom moc nevyznám. Takže když chcete systémový log, tak popravdě, nevím co poslat. Můžete mi to trošku popsat?
Kolega ma (zrejme) na mysli tohe
vyosek píše:Ovladaci panely - Nastroje pro spravu - Prohlizec udalosti -(rozkliknout) Protokoly systemu Windows - klik pravym na System a Ulozit vsechny udalosti jako - nekam ulozte a upnete
http://leteckaposta.cz/897684855 - Tady jsou ty udalosti, podívej te se na čas dnes kolem 10:35 , tam jsem to dneska zapínal a spadlo to opět...
Jinak musím se přiznat k jedné věci, jak jsem chtěl nainstalovat ten update BIOSu, tak jsem to napsal s předstihem že to mám hotové, ale neměl, myslel jsem si ze to půjde v pohodě, ale zjistil jsem ze nejde nainstalovat ze to pise error, tady vám ho zkopíruju ( respektivě jeho znění ) "Error: Loading Driver"
Omlouvám se...
Jinak musím se přiznat k jedné věci, jak jsem chtěl nainstalovat ten update BIOSu, tak jsem to napsal s předstihem že to mám hotové, ale neměl, myslel jsem si ze to půjde v pohodě, ale zjistil jsem ze nejde nainstalovat ze to pise error, tady vám ho zkopíruju ( respektivě jeho znění ) "Error: Loading Driver"
Omlouvám se...
Zkuste na ikonu té flešovací utility kliknout pravým myšítkem a zvolit "Spustit jako správce" a znovu se pokuste ten BIOS flešnout.
Je docela důležité ten BIOS aktualizovat. Může to vyřešit ten problém se správou napájení CPU, který může způsobovat ty problémy.
Máte v PC disketovou mechaniku?
Stáhněte si GoldMemory http://www.goldmemory.cz/download_cz.php.
Rozbalte ZIP archiv, uvnitř najdete ISO soubor, který např. pomocí Nero, Alcohol nebo ImageBurn vypalte jako oraz disku na CD.
Pak z tohoto CD nabootujte a spusťte 6 hodin trvající test. Pokud se objeví nějaké chyby, vyfoťte obrazovku a snímek někde upněte.
Je docela důležité ten BIOS aktualizovat. Může to vyřešit ten problém se správou napájení CPU, který může způsobovat ty problémy.
Máte v PC disketovou mechaniku?
Stáhněte si GoldMemory http://www.goldmemory.cz/download_cz.php.
Rozbalte ZIP archiv, uvnitř najdete ISO soubor, který např. pomocí Nero, Alcohol nebo ImageBurn vypalte jako oraz disku na CD.
Pak z tohoto CD nabootujte a spusťte 6 hodin trvající test. Pokud se objeví nějaké chyby, vyfoťte obrazovku a snímek někde upněte.
Takže, nakonec jsem ten bios, zdáse updatoval, uvidíme jak bude pracovat, trochu dele se mi zdá že načítá než předtím, ale to by bylo ještě v pohodě. Ty hodnoty jsem nastavil tak jak mají být.
Jinak Disketovou jednotku nemám, a chtělo jí to nejspíše po mě, protože jak jsem najel do windowsu, tak psalo že chce naformatovat disketovou jednotku A, nevím kde ju to vzalo, ale budiš, musel jsem to zavřít.
Ten test musím dělat když už jsem to nainstaloval?
Jinak Disketovou jednotku nemám, a chtělo jí to nejspíše po mě, protože jak jsem najel do windowsu, tak psalo že chce naformatovat disketovou jednotku A, nevím kde ju to vzalo, ale budiš, musel jsem to zavřít.
Ten test musím dělat když už jsem to nainstaloval?