Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

ClamWin

Moderátoři: james008, JaRon, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
JaRon
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 15216
Registrován: 29 bře 2005 13:39
Bydliště: BB-SK

Re: ClamWin

#16 Příspěvek od JaRon »

ja myslim, ze by si mal verit jamesovi008 :wink: je to chlap, ktory sa roky stara o velku siet, ziadny PC teoretik :)
po zmene prace, mame tu do 700PCs s NOD32BE a pravdupovediac bez remote admin si neviem pracu okolo ich bezpecnosti ani predstavit ,,,rano si precitam mail od RA s infom o zavireni za poslednych 24hod ,,, a vsio jasno
najlepsie bude ak si o remote admin danej AV firmy cosi precitas, je skoda tu nejak vela pisat :)
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Vao02
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 21 srp 2007 20:30

Re: ClamWin

#17 Příspěvek od Vao02 »

HonzaD píše: Zdravotní posudky raději nechám na odbornících placených CIA :lol:
odbornici jsou i v Cechach... na foru viry.cz se vyskytuji take... jamesi008 zamestnava vas taky CIA? :) Ani bych se nedivil... jo to je vlastne zbytecnej dotaz pac by jste na nej stejne nemohl verejne odpovedet :James008:
Ze sveta svobodnych operacnich systemu bych spise volil Debian a nebo gentoo.
Ale i ty ostatni OS, ktere ovladaji korporace ( SuSe- Nowell, RH atd..) sou na tom vyrazne lepe nez windows, z duvodu licencnich a otevrenosti zdrojoveho kodu.
Tak za prve toto co jste jmenoval je pouze jeden a ten samy operacni system a to sice GNU/Linux :wink: Za druhe nejsou na tom lepe nejenom kvuli licencni otevrenosti, ale hlavne kvuli podstate sve architektury, fungovani atd.
OpenSuSe bez ochrany? A proc ne OpenSuSe a nebo debian "s ochranou"? :D
Protoze je stale zatim jeste pro me jako normalniho uzivatele pc na tomto operacnim systemu zbytecna a nepotrebna :wink:
Co se Ess tyce, tak nevim ceho to jest zkratka :)
je to zkratka pro Esset Smart Security bezne pouzivana na tomto foru
Vy firmam Symantec, eset a dalsim mozna verite, mozna mate duvod.
Ale kdyz jim neverim ja (nemam take duvod), tak jsem paranoidni ci schizofrenni..
verte si cemu chcete, je to vas problem, pokud jste zdatny user,ci dokonce profi uzivatel, potom nepotrebujete treba vubec nic ... staci vam jen silne heslo root a nakonfigurovat a sesitovat jednotlive stanice a muzete spat leta beze strachu
A do toho co prudukty techto firem v PC opravdu delaj ja, pravdepodobne ani vy nevidite.
mate pravdu, ja urcite ne... james008 i kdyz jak on sam tu o sobe nekde psal, ze je slepy jak patrona :lol: , tak si myslim ze vidi a zatracene dobre!! Mozna ze treba ne do kodu, ale do funkcnosti a detekce a tim padem do vhodnosti, zdali dany produkt doporucit beznym uzivatelum, urcite ano!
A oblibeny postup vydavat ci prodavat spyware jako antimalware je i na viry.cz cela rada.
hm... uvedte konkretni priklad
Zajimalo by mne cim si ty firmy zaslouzili vasi duveru, nebo snad verite kazde firmne ktera ma dost penez na hezke logo - reklamu?
Moji jo, ja totiz jako lama, nemam jinou moznost posouzeni kvality produktu, nez jak se me libi jednotlive barvicky a logo a take podlehnu naprosto obchodnim a marketingovym strategiim danych firem. No a proto jsem rad, ze tu je forum viry.cz a lide, kteri zajistuji odbornost tohoto fora. Ty me totiz poradi, tohle ma hezke logo, reklamu vidite na kdejakem fotbalovem stadionu, ale pocitac, tak ten vam to neochrani vubec ci mizerne! Radeji si zvolte nektery z techto produktu.... protoze tyto produkty dlouhodobe testujeme, sledujeme... a to vse v realnem provozu internetoveho sveta! No a ja je poslechnu a nemam problemy - coz je asi nejslepsi dukaz toho ze maji pravdu a vidi do toho :wink: Zatimco,kdyz jsem neposlechl jejich rad, tak jsem se zatracene zapotil a bal o data.
ObrázekObrázekObrázek

HonzaD
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 47
Registrován: 11 led 2008 14:33

Re: ClamWin

#18 Příspěvek od HonzaD »

A) 1. HonzaD
B) 2. Vao02
C) 3.HonzaD

A)Ze sveta svobodnych operacnich systemu bych spise volil Debian a nebo gentoo.
Ale i ty ostatni OS, ktere ovladaji korporace ( SuSe- Nowell, RH atd..) sou na tom vyrazne lepe nez windows, z duvodu licencnich a otevrenosti zdrojoveho kodu.
B)Tak za prve toto co jste jmenoval je pouze jeden a ten samy operacni system a to sice GNU/Linux :wink: Za druhe nejsou na tom lepe nejenom kvuli licencni otevrenosti, ale hlavne kvuli podstate sve architektury, fungovani atd.
C)Ano, jsou to různé varianty (distribuce) jednoho OS, které se dosti liší Windows 3.11 je také dost.. Záleží jestli nazýváme OS jako celek i s předinstalovanými aplikacemi a podporou, nebo jádro :)


A)OpenSuSe bez ochrany? A proc ne OpenSuSe a nebo debian "s ochranou"? :D
B)Protoze je stale zatim jeste pro me jako normalniho uzivatele pc na tomto operacnim systemu zbytecna a nepotrebna :wink:
C)A není to spíš o tom, že je "ochrana" už přímo interní součástí té dané distribuce (zacházení s právy, iptable, otevřenost zdrojového kódu)

A)Co se Ess tyce, tak nevim ceho to jest zkratka :)
B)je to zkratka pro Esset Smart Security bezne pouzivana na tomto foru
C) Aha, ok

A)Vy firmam Symantec, eset a dalsim mozna verite, mozna mate duvod.
Ale kdyz jim neverim ja (nemam take duvod), tak jsem paranoidni ci schizofrenni..
B)verte si cemu chcete, je to vas problem, pokud jste zdatny user,ci dokonce profi uzivatel, potom nepotrebujete treba vubec nic ... staci vam jen silne heslo root a nakonfigurovat a sesitovat jednotlive stanice a muzete spat leta beze strachu
C) Spát beze strachu můžu i když PC aplikace budou donášet "velkému bratrovi" a PC bude prolezlý malwarem :D
Heslo root v mém operačním systémem není :D
Ale přesto Zmíněným firmám příliš nevěřím a jestli vy ano, tak nevím proč.
Tím nechci říct že ty programy nejsou účinné nebo kvalitně naprogramované a že nesmažou jiný (možná že třeba konkurenční, ale to je jen spekulace :D) malware.

A)A do toho co prudukty techto firem v PC opravdu delaj ja, pravdepodobne ani vy nevidite.
B)mate pravdu, ja urcite ne... james008 i kdyz jak on sam tu o sobe nekde psal, ze je slepy jak patrona :lol: , tak si myslim ze vidi a zatracene dobre!! Mozna ze treba ne do kodu, ale do funkcnosti a detekce a tim padem do vhodnosti, zdali dany produkt doporucit beznym uzivatelum, urcite ano!
C)Pokud by mel program velmi kvalitní detekci a hezké GUI a silný marketing a přitom sám odesílal co uživatel na PC dělá, případně uložené soubory, je vhodný pro běžného uživatele?

A)A oblibeny postup vydavat ci prodavat spyware jako antimalware je i na viry.cz cela rada.
B)hm... uvedte konkretni priklad
C) http://www.lupa.cz/zpravicky/falesne-an ... uzivatele/
http://viry.cz/go.php?p=viry&t=novinka&id=2610
http://securityworld.cz/aktuality/fbi-f ... olaru-2169
http://search.seznam.cz/?sourceid=szn-H ... 9+antiviry


A)Zajimalo by mne cim si ty firmy zaslouzili vasi duveru, nebo snad verite kazde firmne ktera ma dost penez na hezke logo - reklamu?
B)Moji jo, ja totiz jako lama, nemam jinou moznost posouzeni kvality produktu, nez jak se me libi jednotlive barvicky a logo a take podlehnu naprosto obchodnim a marketingovym strategiim danych firem. No a proto jsem rad, ze tu je forum viry.cz a lide, kteri zajistuji odbornost tohoto fora. Ty me totiz poradi, tohle ma hezke logo, reklamu vidite na kdejakem fotbalovem stadionu, ale pocitac, tak ten vam to neochrani vubec ci mizerne! Radeji si zvolte nektery z techto produktu.... protoze tyto produkty dlouhodobe testujeme, sledujeme... a to vse v realnem provozu internetoveho sveta! No a ja je poslechnu a nemam problemy - coz je asi nejslepsi dukaz toho ze maji pravdu a vidi do toho :wink: Zatimco,kdyz jsem neposlechl jejich rad, tak jsem se zatracene zapotil a bal o data.
C)Já si také vážím hodně lidí v této diskuzi, přesto to že se nebojíte a že se vám zdá že PC je v pořádku, tak to neznamená že program něco děla bez vašeho vědomí co by vám eventuálně mohlo vadit.
To riziko je tu vždycky, čím více máte možnost programu "vidět" tím se to riziko zmenšuje.
U svobodného softwaru má možnost kdokoliv se v programu vrtat. U komerčního uzavřeného řešení máte tuto možnost zakázanou (smlouvou /EULA) a tím pádem se vtom vrtat legálně nemůžete i když máte dobré znalosti nebo dost peněz si někoho zaplatit.
Ale máte pravdu vtom. že je lepší důvěřovat lidem na diskuzním fóru než PR oddělení, byť sou lidé ve foru PR oddělením třeba také ovlivněni.

Vao02
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 21 srp 2007 20:30

Re: ClamWin

#19 Příspěvek od Vao02 »

HonzaD píše:Ano, jsou to různé varianty (distribuce) jednoho OS, které se dosti liší...
jenze psano bylo
HonzaD píše:Ze sveta svobodnych operacnich systemu bych spise volil Debian a nebo gentoo.
Ale i ty ostatni OS, ktere ovladaji korporace ( SuSe- Nowell, RH atd..)
A terminologie je jasne dana - operacni system je v techto pripadech GNU/Linux.... Linux = kernel ( ten maji vsechna distra stejny... samozrejme jsou tu verze... a kernel modifikovany napr. pro hudebni pc atd., ale stale je to linuxove jadro ) GNU je prave ta vetsina toho svobodneho, co vyuziva kernel Linuse Torvalda :wink: Takze se da predpokladat, ze jste o tom vedel spise houby, nez co to ve skutecnosti je. Nicmene jste si vzdelani v teto oblasti rychle dogooglil, takze priste uz budete psat presne i o tomto operacnim systemu.
HonzaD píše:A není to spíš o tom, že je "ochrana" už přímo interní součástí té dané distribuce (zacházení s právy, iptable, otevřenost zdrojového kódu)
Zalezi jak je dane distro postavene = tzn. pro koho je delane. Pokud je delano pro norm. uzivatele, tak konkretne u openSUSE si tvurci dali velice dobre zalezet a norm. clovek na to nemusi ani moc sahnout. Pokud si stavite napr. svuj slackware, nebo upravujete jiz zminovane openSUSE, zalezi jen na vas co si nastavite. Obecne lide, kteri pouzivaji tento skvely operacni system byvaji mnohem zdatnejsi a gramotnejsi v ovladani sveho zakladniho operacniho systemu. Se stoupajici popularitou tuxe toto ale prestava platit. Rozhodne to ale neni ochrana pc tipu ESS, NIS....., ale vlastnost operacniho systemu!
HonzaD píše:Spát beze strachu můžu i když PC aplikace budou donášet "velkému bratrovi" a PC bude prolezlý malwarem
To se odviji od toho, jak jste zdatny uzivate, jak pc a bezpecnostni problematice rozumite a take k cemu pc vyuzivate ( netbanking, nakupy na internetu versus jen na blbosti a hry ). Protoze jinak by jste se take mohl divit nad papirovym vypisem ze sveho bankovniho uctu :)
HonzaD píše:Ale přesto Zmíněným firmám příliš nevěřím a jestli vy ano, tak nevím proč.
Protoze me lide zde na foru, kteri tomu rozumi tyto programy doporucili. No a jelikoz ja nemam vzdelani v tomto oboru, abych si to mohl urcovat sam, tak jim proste verim. Takova je dnesni specializovana doba. Bolavy zub vam dnes bude spravovat stomatolog a ne mistni vesnicky kovar, jak tomu byvalo ( ten ho proste jen vytrhnul :D ).
HonzaD píše:Pokud by mel program velmi kvalitní detekci a hezké GUI a silný marketing a přitom sám odesílal co uživatel na PC dělá, případně uložené soubory, je vhodný pro běžného uživatele?
Nemyslim si, ze by me nekdy NIS odesilal moje fotky, ci textove dokumenty. Pokud neco nekdy chtel odeslat tak se zeptal, ze chce odeslat toto a proc a jestli chci, ci souhlasim... jestli si to dobre pamatuju. Neplette si firmu Microsoft a treba firmu Symantec :)
HonzaD píše:uvedene priklady - odkazy
ano, to jsou skutecne priklady spyware atp., ale zde doporucovane programy nemaji se spywarem ci malwarem vubec nic spolecneho! Jsou v danem case nejlepsi ochrane programy dostupne na trhu pro normalni i ruzne zdatne uzivatele.
To riziko je tu vždycky, čím více máte možnost programu "vidět" tím se to riziko zmenšuje.
Mam smulu, jsem bezny uzivatel a nemam nejmensi sanci se do nejakeho programu divat ani kdybych chtel...je to stejne, jako kdybych koukal pod mikroskopem na fluoreskujici morske rasy.....tak snad jen fw by me mohl pomoci.
U komerčního uzavřeného řešení máte tuto možnost zakázanou (smlouvou /EULA) a tím pádem se vtom vrtat legálně nemůžete i když máte dobré znalosti nebo dost peněz si někoho zaplatit.
Pokud nekdo zkouma jak napr. nejaky smejd obesel dany program, tak to sice je nelegalni ale klidne to muze byt pro dobry ucel a muze to mit hodnotny vystup i pro nas ostatni, kdyz odhali nejaky nedostatek a upozorni na nej treba vyrobce. Ne vzdy nelegalni = kriminalni! ci spatne! Kouknete do parlamentu, co tam sedi za hochy a damy, co nam vytvari legislativu :wink:
ObrázekObrázekObrázek

james008
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 834
Registrován: 04 lis 2004 15:30
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: ClamWin

#20 Příspěvek od james008 »

HonzaD píše:Zdravotní posudky raději nechám na odbornících placených CIA :lol:
Vase volba..vsichni jsou blazni jen ja letadlo ze ehm :-D
HonzaD píše:Ze sveta svobodnych operacnich systemu bych spise volil Debian a nebo gentoo.
Ale i ty ostatni OS, ktere ovladaji korporace ( SuSe- Nowell, RH atd..) sou na tom vyrazne lepe nez windows, z duvodu licencnich a otevrenosti zdrojoveho kodu.
OpenSuSe bez ochrany? A proc ne OpenSuSe a nebo debian "s ochranou"? :D
Volte co chcete :-)..ja doporucim jen to za co muzu dat ruku do ohne... debian moc bezpecny neni..ma ho kazde ucho..a vyzaduje hodne zasahu uzivatele aby byl tzv "hotovy" ...gentoo uz je trosku lepsi vecicka..ale take ne uplne easy... ale globalne pro koncaka Slackware pro technicke typy a Opensue
pro mene technicke nema konkurenci..ac vas nazor je zjevne jiny.. mejte jej... pokud delate s linuxem muzete si overit
ze v opensuse toho z novelu nezbylo nic.... a urcite vite co system kdy dela..jedine co zustalo je
mnozstvi penez investovanych do vyvoje Enterprise verze a to jde pozdeji i do opensuse.... precejenom redhatovy
centos je spise uzitelny na servery nezli na desktop kde nema suse konkurenta :-)
HonzaD píše:Co se Ess tyce, tak nevim ceho to jest zkratka :)
Eset Smart Security
HonzaD píše:Remote admin podle me neni zavisli na bezpecnostim bailku.. Mame nastroje jako RDP, VNC a mnohe dalsi.
Remote admin aplikace ano..mluvite o koze a ja o jablecnem kolaci..... nelze srovnavat.. tj zde jste se dostal mimo
diskusni ramec :-)) :-D Remote admin security reseni je urcen k administraci urcitych baliku urcite firmy urcitym adminem....
U esetu tak muzete ovladat treba Jednim radminem tisice stanic jednim klikem... vite klikrat by jste se musel
prihlasit tim vasim zpusobem k tem 1000 plocham a jeste vysvetlovat lidem ze v tu chvili nemohou pracovat? ... OMG :-)
Zde staci jen kliknout ze seznamu na polozku Franta Parizek..a dat mu aktualizaci.. pusch install..nebo ho prepnout do jineho nastaveni...vynutit scan hdd... cokoliv.... take zjistit stav a udaje o pc... ip...je toho kupa......
HonzaD píše:Vy firmam Symantec, eset a dalsim mozna verite, mozna mate duvod.
Ale kdyz jim neverim ja (nemam take duvod), tak jsem paranoidni ci schizofrenni..
A do toho co prudukty techto firem v PC opravdu delaj ja, pravdepodobne ani vy nevidite.
A oblibeny postup vydavat ci prodavat spyware jako antimalware je i na viry.cz cela rada.
Zajimalo by mne cim si ty firmy zaslouzili vasi duveru, nebo snad verite kazde firmne ktera ma dost penez na hezke logo - reklamu?
Ano... pokud verite otevrenemu software a presto nejste reverzni inzenyr
ani programator aby jste vedel co dana aplikace opravdu dela nema vase chovani rozumny zaklad :-)
U mne se mylite.. nejenze tomu co ktera aplikace dela rozumim..ba co vic..ja tomu musim rozumet
jinak bych tu byl platny asi jako pytel na hlavu. (ne vzdy k analyze dojdu sam..ale je zde komunita lidi
kteri si takto ziskane informace mohou predavat...ci sdelovat jiste obsahy...ale tim se samozrejme distancuju od reverzniho inzenyrstvi baliku korporaci jelikoz takova cinnost by byla v hodne pripadech trestna)
Co myslite tim "A oblibeny postup vydavat ci prodavat spyware jako antimalware je i na viry.cz cela rada."
nechapu a je to naprosty nesmysl...ale jiste budu rad pokud se pochlubite konkretnim prikladem.
Alespon ze slusnosti by jste mohl rici co konkretne kdyz uz nekoho osocujete ..diky :-)
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Jsem v >>Obrázek :-)
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pravidla fóra a Důležité informace <> Tipy & Triky & Návody
Pokud me potrebujete na nejake aktivity nesouvisejici s forem,
ma domaci stranka je zde: http://www.james008.net

HonzaD
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 47
Registrován: 11 led 2008 14:33

Re: ClamWin

#21 Příspěvek od HonzaD »

james008 píše:
HonzaD píše:
Většina odpovědí je zde: http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?p=804331#p804331
některé věci tu už byly taktéž dořešeny (ESS).

A ano, věřím více otevřenému řešení (opensource, free software) před uzavřeným, aniž bych kódu sám rozuměl a byl bych programátor.
A tu důvěru bych mohl podpořit (důvěřuj, ale prověřuj) tím, že bych řekl někomu kdo tomu rozumí aby to zkontroloval za mne, nebo věřit veřejnosti, ať už z řad amatérů nebo profesionálů.

Je to samozřejmě věcí každého. že se v některých názorech rozcházíme neznamená že nedám třeba na vaši budoucí radu.
Nicméně já jsem si z této debaty nezval nic zásadně nového krom toho že vím co znamená ESS a že někteří lidé uvažuje odlišně než já.
:closed:

Stále ale bohužel nevím o bezpečnostním řešení pro OS windows, které by mi vyhovovalo.
To jest svobodný SW bezpečnostní balík s rezidentním štítem, který je aktualizovaný a udržovaný.

Pokud by někdo o takovém řešení věděl, pište :)

Svobodný OS je sice řešení, ale pro mne paradoxně omezující, proto raději zůstanu u Windows bez SW antivirového rezidentního štítu.

Fero18
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 1
Registrován: 06 bře 2003 17:10

Re: ClamWin

#22 Příspěvek od Fero18 »

Ahoj.
Nechcem sa velmi miesat do vasej diskusie ale mozte sa pozriet sem.Tu su 2 riesenia zdarma na domace aj firemne pouzitie a jedno je dokonca zalozene na clamwine aj s rezidentnou ochranou.

SecureIT free http://www.fightspyware.net/
(Toto je zalozene na clamwine a je uplne zdarma aj s rezidentom.Licencne vysvetlenie najdete na uvodnej stranke dole.Obsahuje antivir aj firewall.)

Comodo http://www.comodo.com/
(Toto je tiez uplne zdarma na domace aj firemne pouzitie.Obsahuje antivir aj firewall.Vysvetlenie licencie najdete na tejto stranke
https://forums.comodo.com/install-setup ... 376.0.html

Staci si len vybrat.V obidvoch pripadoch je este moznost poslat autorom nejake peniaze a zakupit si PRO verziu programu ale tam dostanete v podstate len 24hodinovu podporu atd.Takze ak vam netreba tie serepeticky okolo toho tak vsetko podstatne je uz v tych zakladnych balickoch ktore su samozrejme zdarma.
Fero

Vao02
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 21 srp 2007 20:30

Re: ClamWin

#23 Příspěvek od Vao02 »

james008 píše:Co myslite tim "A oblibeny postup vydavat ci prodavat spyware jako antimalware je i na viry.cz cela rada."
nechapu a je to naprosty nesmysl...ale jiste budu rad pokud se pochlubite konkretnim prikladem.
Alespon ze slusnosti by jste mohl rici co konkretne kdyz uz nekoho osocujete ..diky
tak koukam, ze nejsem sam, kdo to takto pochopil

to Fero18: pozor neplette si free a free :shock:

to co pisete je free tipu "pivo zadarmo" = dany sw muzete pouzivat a nemusite za nej skutecne nic platit, ale nemuzete jej nejak menit ci upravovat ( mineno programatorsky ), ci dale sirit !!

a ted to druhe free: zde to ma vyznam svobodny... krome viz vyse muzete menit upravovat program a sirit... detailne je to popsano podminkach GPL ... co se presne muze doporucuji pouzit nejaky vyhledavac, google je dobry :D .... coz je beznemu uzivateli stejne k nicemu :wink:, ale svoje opodstatneni to ma!!

to HonzaD:
HonzaD píše:Nicméně já jsem si z této debaty nezval nic zásadně nového krom toho že vím co znamená ESS a že někteří lidé uvažuje odlišně než já.
To je ale zatracene dulezita vec a ne jen ohledne daneho problemu, ale pro zivot vubec. Ted uz jde jenom o to, zjistit co je to za lidi, porovnat se svoji erudici v dane oblasti lidskeho vedeni a na zaklade toho potom event. revidovat svuj postoj :wink: Pokud toto nedokazete, nebo hure - vubec si neuvedomite, ze by jste to mel dokazat... mate proste smulu.
Stále ale bohužel nevím o bezpečnostním řešení pro OS windows, které by mi vyhovovalo.
To jest svobodný SW bezpečnostní balík s rezidentním štítem, který je aktualizovaný a udržovaný.
Windows je naprosto genialne uspesna komerce spojena s odbornosti a sikovnosti zakladetele. Na woknech se zivi spousta lidi na svete a take velice slusne = necekejte neco svobodneho, co by za to stalo. I v jiz zminovanem konkurencnim systemu musi stat za vyvojem nejaka spolecnost, ktera do toho z rady duvodu investuje, ci velice silna komunita ( ktera v sobe ma lidi na profesionalni urovni, kteri ale take musi mit nejaky zdroj obzivy, ze :wink: tudiz otazka co zivi programatora pracujiciho pro svobodny operacni system ? :wink: )
Svobodný OS je sice řešení, ale pro mne paradoxně omezující, proto raději zůstanu u Windows bez SW antivirového rezidentního štítu.
No to zalezi jen na vas samozrejme co potrebujete od daneho operacniho systemu. Me treba jako bezneho uzivatele vubec neomezuje, ba naopak. Pokud rozumite pc, rezident nepotrebujete... james008 se bez nej take obejde... ja ne, ja ho na windowsech potrebuji!! A vubec me tam nevadi :)
ObrázekObrázekObrázek

james008
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 834
Registrován: 04 lis 2004 15:30
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: ClamWin

#24 Příspěvek od james008 »

Ja bych to shrnul... kdo ceka na otevreny balik schopny vseho na komercni uzavrena okna tak se dle meho skromneho nazoru:
a: nedocka (proc vyvijet neco na uzavreny system aby to bylo GPL a plne funkcni.. moc motivace me nenapada
a kdo by to zadarmo udrzoval se jakym takyms supprtem ni neni jasne...popr by je uz v zakladu nekdo koupil protoze okna jsou komercnim prostredim a to co ma uspech je po zasluze spoplatneno a pohlceno)
b: duverovat mu a pozadovat jen balik otevreny a kaslat na to co delaji samotne okna a nerozumet
tomu je taky blaznovstvi bez rozumneho zakladu..ac je to kazdeho pravo.... ;-)
c: ..a jak muze mit clovek jako vy jistotu ze otevreny software nemuze delat neco cemu nerozumite a muze jit o sber dat
ac treba v dobrem umyslu pro zefektivneni ci jen katalogizaci... mozna by jste se divil a zhroutil by se vam svet :-D
d: pokud hodlate provozovat os na win bazi bez rezidentu tak jste sobec jelikoz to ze se neco stane vam muze byt uplne jedno jak mi tak komukoliv ale to ze se muzete stat siricem haveti aka zombie je hodne sobecke...
pochybuju ze by jste pouzival pc odpojeny od site a casto i na svetovych a duveryhodnych webech
atd byva k nalezeni havet od spravce co ho nasledne vyhodi. Zamyslete se nad tim.
V zajmu nesobeckeho pristupu si zaridte na pc bud rezidentni kontrolu ci prejdete na opensource os
a pokud by jste s nim neumel uplne dobre nakladat vypnete si alespon sambu jakozto sluzbu ;-)
Vsichni vam dekujeme :-)

x: s tim prikladem propagace nekalych produktu u nas slo o spatne vyzneni vasi vety..vy jste myslel ze se zde o tom pise
a pochopeno ve dvou pripadech bylo ze my propagujeme ci tak cinime... ;-) nicmene nastesti jsme se nasli ;-)
y: hodne stesti.. myslim ze vase idea ma jiste kouzlo ale je bohuzel spatne aplikovana ;-)
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Jsem v >>Obrázek :-)
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pravidla fóra a Důležité informace <> Tipy & Triky & Návody
Pokud me potrebujete na nejake aktivity nesouvisejici s forem,
ma domaci stranka je zde: http://www.james008.net

HonzaD
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 47
Registrován: 11 led 2008 14:33

Re: ClamWin

#25 Příspěvek od HonzaD »

Domnívám se že vývojaři sovbodného software by měli být častěji placeni za vývoj svobodného sw, ale myslím si že by to neměl být jediný důvod jejich činnosti.
Možná by nebylo od věci platit za svobodný SW více než za proprietální a začít u sebe.
Jakožto laik nemohu mít jistotu u žádného SW že nedělá něco co by mne nebo někoho jiného poškozovalo.
Ale věřím více komunitě okolo svobodného sotwaru než komerční firmě a v případě svobodného SW si mohu zaplatit programátora, který má větší možnosti legálně program zkoumat, studovat a zhodnotit riziko.

Ale myslím že už tu asi všechno zaznělo a bylo by to pořád dokola :)

Ještě pro james008: A) nemám nic proti zpoplatnění služeb (tedy odmyslím li si tu otázku, cím se platí..).
Nemyslim si ze na windows musi byt vsechen software komercni, pouzivam desitky aplikaci se svobodnou licenci, ktere nejsou zpoplatneny ani pohlceny a to bez ani po zasluze :)

b) Otevreny svobodny bezpecnostni balik muze treba alespon castecne kontrolovat to co dela samotny operacni system.
Pouzivat uzavreny proprietalni system je sice od zakladu spatne, ale porad je lepsi na nem prvozovat otevreny SW, nez komercni.

c) svet by se mi patrne nezhroutil :) Pokud bych o tom ze se neco(vedel bych co) nekam( vedel bych kam) odesila byl o tom srozumitelne informovan a dobrovolne bych stim souhlasil a sla by tato funkcionalita vypnout/zakazat pak bych sim patrne zadny problem nemel.

d) Prvne byhc rad rekl ze ja jsem sobec. Sambu (sdileni souboru a slozek windows) provozuji a vypinat ji nehodlam, nicmene mam tuto sluzbu omezenou firewallem integrovanym do windows, tak ze je pouzitelna jen v me domacnosti, kde se o vsechny PC staram ja sam prozatim k rodine spokojenosti.
A mohu rict zase ze vy nebo jiny ohrozuji pocitacovou bezpecnost tim, ze pouzivaji software, o kterem nevedi jak funguje, co dela a jaky ma ucel a ani nemaji moznost to zjistit, takze klidne muze byt snadno zneuzit samotnymi tvurci.
Prejit na svobodny operacni system (nevim proc porad zrovna ten OpenSuSe :D) je rada dobra, ale bohuzel by mne to omezovalo v pouzivani sw, ktery nema na linuxu alternativu a ani nefunguje ve wine (na virtualbox mam zase malo operacni pameti a je tam pokles vykonu, ktery je v nekterych aplikacich podstatny)
A nemusite mi dekovat vy osobni ani vsichni. Jsem totiz sobec.

x) Souhlasim.

c) Jsem rad ze se vam, treba jen castecne libi moje nazory (nevim jeslti primo idea), mate napad, jak je (ji) aplikovat spravne? :)

----
Omlouvám se za přechod mezi češtinou a cestinou a gramatické chyby.

Vao02
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 21 srp 2007 20:30

Re: ClamWin

#26 Příspěvek od Vao02 »

HonzaD píše:Možná by nebylo od věci platit za svobodný SW více než za proprietální a začít u sebe.
ja prispel https://my.fsf.org/donate/ co vy? A prispel jsem treba i wikipedii, kterou hojne pouzivam ja i moje deti,kdyz potrebujeme encyklopedii

naprosto si odporujete
HonzaD píše:Pouzivat uzavreny proprietalni system je sice od zakladu spatne...
versus
HonzaD píše:Prejit na svobodny operacni system (nevim proc porad zrovna ten OpenSuSe :D) je rada dobra, ale bohuzel by mne to omezovalo v pouzivani sw, ktery nema na linuxu alternativu a ani nefunguje ve wine (na virtualbox mam zase malo operacni pameti a je tam pokles vykonu, ktery je v nekterych aplikacich podstatny)
To totiz znamena, ze pro vas pouzivat proprietarni sw je dobre a jedine mozne reseni a ne spatne,jak se tu snazite nesmyslne zduraznovat. Proto jsem vam psal
No to zalezi jen na vas samozrejme co potrebujete od daneho operacniho systemu. Me treba jako bezneho uzivatele vubec neomezuje, ba naopak.
Kazdy totiz potrebuje od pc neco jineho a tvrzeni, ze ten ci onen operacni system je vzdy lepsi je nesmysl. Jiste jsou odborna hlediska, profesional se pousmeje nad pouzivanim woken, ale ne kazdy je profesional a nutne potrebuje a umi vyuzit vyhody linuxu ke svemu pc zivotu. Ale proboha netvrdte tu, ze je dobre..., kdyz to sam nepouzivate. Mistem svobodneho sw je totiz prave Tux a ve woknech je to jen naokraj ( proc tomu tak je mate mimo jine vysvetleno od jamese vyse ) a nebo pro boj s microsoftem ( napr. FF ci MT - i zde ale hraje hledisko free pivo a ne free sw ).

Co vam odpovi james008 nevim, ale pokud odpovi a nezamkne, tak aby mel svatozar. Neb tu porad melete dokola jedny a ty same nesmysly, ktere schovavate za rousku radoby znalosti dane problematiky. Ja nejsem zdatny pc user, ale ty vase zhovadilosti pozna snad kazdy, kdyz si precte co pisete a co tu pisi ostatni.

K tomu openSUSE... ja znam Mandrivu, trochu Ubuntu,Kubuntu, Slackware... a chameleon se me proste libi a sedi nejvic. Navic za jeho vyvojen stoji Novel, takze zaruka do budoucna. No a taky me to poradil pc znaly clovek ... a poradil dobre. Apropo je uplne jedno,jakou mate distribuci... protoze mame neco jako bash ze! Nebo tcsh, to uz je jedno. Proste nejaky shell. No ale to uz chce neco umet.

Tak nashledanou a ta vase sobeckost me fakt stve, hlavne vuci ostatnim. Memu operacnimu systemu nevadi a vas pristup je me proto muze byt ukradenej, ale deti maji ve skole Windows.
ObrázekObrázekObrázek

james008
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 834
Registrován: 04 lis 2004 15:30
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: ClamWin

#27 Příspěvek od james008 »

HonzaD píše:....
Je dost velky problem vam vysvetlit ze bod b) a par jinych vet co jste napsal je logicky nesmysl
a je to jako bych ja nerozumejic vareni tvrdil ze budu radeji pouzivat bambusovou varecku protoze
je ekologicka a pritom si to roznit na naftovych kamnech anichz bych vedel ze ten efekt bambusove varecky
je uplne k nicemu kdyz to smazim na tom sajrajtu :-D Unikaji vam souvislosti.. unika vam vyznam....
a tim ze se v tom neorientujete a co je horsi..kdyz se vam snazim nabidnout zachytne body podle kterych
by jste se k necemu co by jste pochopil dopracoval tak je prioritne jakozto postoj bez rozmyslu odmitate.
Tohle nikam nevede. Pokud jste odbornik a myslite ze vam tvrdim nepravdy nechapu proc zde vzesel vas
dotaz a nemate vlatni forum kde budete lidem davat rady typu vaseho presvedceni :-)
kazdopadne preji hezky den a kdyby byl nejaky problem s haveti ci svobodnym ci uzavrenym os
ci software .. klidne se na nas obratte .. my vam neco vzdy rekneme neb jsme tu pro vas
a vy se tim muzete opet neridit ci to nebrat vazne a mit vlastni hlavu... jak vidite tak trpelivi tu jsme dost... s casem pro ostatn ito je pak o kousek horsi... ale jak jse uved ..jste sobec tak to vlastne chapu :-D
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Jsem v >>Obrázek :-)
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pravidla fóra a Důležité informace <> Tipy & Triky & Návody
Pokud me potrebujete na nejake aktivity nesouvisejici s forem,
ma domaci stranka je zde: http://www.james008.net

Odpovědět