Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

uživatelské účty

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kutinecka
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 31
Registrován: 27 črc 2009 14:20

uživatelské účty

#1 Příspěvek od Kutinecka »

dobrý večer přeju všem, nevím,jestli se to hodí do této kategorie,ale týká se to systému,tak se zeptám. Měla jsem notebook v opravě(problém s přehříváním) a oni si tu vytvořili vlastní uživatelský účet. To by nebyl problém, jenže nejde smazat ani jinak odstranit. Ne že by mi nějak extra zavazel, spíš me štve při přihlašování do win, že musím čekat,až naběhne přihlášení,pak kliknout na svůj účet...předtím jsem měla jen jeden(s právy admina),teď tu jsou dva adminové a jeden z nich nejde smazat(ten můj, který smazat nechci,by ale šel:( ). poradíte co s tím? níž přikládám obrázek, abyste nemysleli, že neumím s win vůbec zacházet...:) jinak mám Win Vista Home premium.
Přílohy
brr.jpg
(50.04 KiB) Staženo 387 x

brazda.l
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 14
Registrován: 13 srp 2007 07:19

Re: uživatelské účty

#2 Příspěvek od brazda.l »

zdravím, v opravně si nejspíše aktivovali skrytý (skutečný) admin účet. Takže pravé tlačítko na Počítač->Spravovat->vlevo Místní uživatelé a skupiny->Uživatelé->pravomyš na Administrátor a zatrhnout Účet je zakázán.

Jinak, správně by jsi na normální práci měl používat účet s omezenými právi, hlavně kvůli bezpečnosti. A na admin účet se připojovat jen v případě instalace software, nebo řešení nějakých potíží.

Pokud zakázání Administrátora nepomůže, vrhneme se na to, aby se po spuštění načetl tvůj profil bez nutnosti na něco klikat.

Start > Spustit > napište CONTROL USERPASSWORDS2 a stisknete OK

objeví se okno s uživatelskými účty klikněte na toho jednoho, který se má automaticky přihlašovat a pak zrušte zaškrtnutí "Před použitím počítače musí uživatelé zadat ...", pak už stačí jen OK a bud zadat heslo nebo nechat hesla nevyplněny a OK.

Ale jak říkám, používat účet s admin právy při běžné práci je velice nebezpečné!

Kutinecka
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 31
Registrován: 27 črc 2009 14:20

Re: uživatelské účty

#3 Příspěvek od Kutinecka »

zakázat admina nejde, když rozjedu to spravování tak se mi v seznamu neobjeví nabídka Místní uživatelé. Vím o tom, že by tam měl být admin zvlášť, především kvůli tomu kdyby jeden účet zkolaboval,ale jsem pohodlná a radši mám všechno v jednom. Ten účet tu s radostí nechám, jediné co mi vadilo bylo to přihlašování,především. takže díky moc za pomoc:)
Přílohy
spravovani.jpg
(54.17 KiB) Staženo 370 x

brazda.l
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 14
Registrován: 13 srp 2007 07:19

Re: uživatelské účty

#4 Příspěvek od brazda.l »

Není zač. :)

Odpovědět