Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

rady při výběru nového monitoru a grafické karty

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
wegel
Návštěvník
Návštěvník

rady při výběru nového monitoru a grafické karty

#1 Příspěvek od wegel »

Zdravím, po delší době plánuji novou sestavu, jde mi primárně o monitor a výdrž grafické karty (měl jsem geforce gtx 460 a ta vydržela asi 6 let).
Grafickou kartu nepotřebuji na hry ale na dlouhou výdrž a na 2-3 monitory. Teď mám na starém(současném) PC paradoxně (dle hodnoceních) jednu z nejhorších a nejstarších karet NVIDIE geforce 210 bez větráčku a funguje mi bez problému už 4 rokem.

1) Takže jakou kartu by jste mi doporučili (nejlépe s kterou máte zkušenosti) jako tu nejlepší s dobou životnosti (nejde až tak o bezchybnou kvalitu obrazu, jak jsem psal hry nehrali a ani filmy moc nesleduji) na 2 monitory a v budoucnu možná více monitorů.

2) výběr těch monitorů, pročítal jsem si zatím pár článků, a jelikož trpím občas bolestmi hlavy a mám starý LED monitor, jaká technologie by byla nejlepší co se týče jak čitelnosti textu, tak absence bolestí hlavy a nejlépe s flicker free filtrem, nejnovější jsem pochopil jsou WOLED nebo starší QD-OLED ? WOLED monitorů jsem zatím moc nenašel ale byla by to na uvedené požadavky nejlepší volba? Jsou to tedy herní monitory ale obyčejné kancelářské tyto funkce nemají, nebo se pletu?

A taky s jakou značkou jste dlouhodobě spokojeni.

Uvítal bych vaše rady a zkušenosti díky

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: rady při výběru nového monitoru a grafické karty

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Osobně upřednostňuji grafiky nVidia (příznivec AMD vám bude tvrdit pravý opak) Kvalitou jsou krty od obou výrobců přibližně rovnocenné. Grafika pro běžné použití by měla mít alespoň 1GB VRAM (na hry více, pro kancelářské využití mpostačí méně. Co se týká monitoru nevím, jaký chcete, jestli prohnutý, rovný, jakou uhlopříčku atd. Prozkoumejte zde: https://www.alza.cz/oled-monitory/18907564.htm . Dnes máme poměrně široký výběr.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět