Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Pády PC bez BSOD (Kernel-Power Event ID 41)

V tomto fóru se řeší problematika modré smrti - BSOD

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Broco
Návštěvník
Návštěvník

Pády PC bez BSOD (Kernel-Power Event ID 41)

#1 Příspěvek od Broco »

Ahojte,

mám tu po dlhom čase jeden PC, kt. mi padá výlučne v záťaži a to tak, že bez BSOD. Jediný krát včera po výmene GK v rámci riešenia problému sa zosypal tak, že nastala BSOD (kt. sem neviem nahrať kvôli veľkosti). V Event Vieweri som schopný dohľadať záznamy Critical level - Kernel-Power Event, ID 41, Task Category (63)
V drvivej väčšine PC padá v prípade, že sa po štarte spustí hneď (do 5 min.) hra. Ak sa PC nechá voľne bežať cca 20min, potom je stabilný aj v hre.

Vyskúšal som: Druhý zdroj, druhú graf. kartu, iné RAM vrátane diagnostiky pamäte, o týchto komponentoch viem, že sú OK. Problém pretrváva.

Ďakujem za pomoc a nápady pri riešení problému.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pády PC bez BSOD (Kernel-Power Event ID 41)

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Zkuste zkontrolovat RAM: https://forum.viry.cz/viewtopic.php?t=106788 .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Broco
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Broco »

RAM som kontroloval pomocou "Windows diagnostika pamäte" a OK. Okrem toho daný kit mám dlhodobo odskúšaný na inom PC, kde funguje v poriadku.
Používam moduly Kingston Fury 64GB (2x32GB) KF560C32RWK2-64, málinko som povolil časovanie z CL32-38-38-80 na 32-38-38-96 pri 1.35V.
Dnes ráno som PC trochu potrápil a zatiaľ drží.

Otázka: Ako často sa deje, že za pády môže vadná periféria napichnutá cez USB? Mám podozrenie na jeden USB dongle.
Ďakujem.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Tak občas se to děje, nevedeme si ovšem statistiku, jak často. Jednak to může dělat periferie a pak také samotný port po připojení periferie. Pokud nemá nic připojeno, nic se neděje. Pokud by byly nějaké další problémy, ozvěte se.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

altrok
Moderátor
Moderátor

#5 Příspěvek od altrok »

Broco píše: 27 lis 2024 18:55 ... že nastala BSOD (kt. sem neviem nahrať kvôli veľkosti).
memory dumpy se tvoří dva:
- C:\Windows\MEMORY.dmp - ten je velký (dle velikosti RAM)
- C:\Windows\Minidump\xxx.dmp - malý

Zkopíruj je třeba na plochu (abys v té složce měl práva pro zápis), pomocí WinRARu/7-zipu zkomprimuj do raru/zipu/7z a pak by ses mohl vejít do stovek MB. Tohle už se dneska většinou dá uploadnout na nějakou 3. stranu - ulozto/OneDrive/Google Drive apod. Z takového memory dumpu bychom mohli zjistit více věcí.
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.

Odpovědět