Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Dotazy na bios / msi P67A-C43 (b3)

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
wegel
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 207
Registrován: 16 čer 2005 09:45
Bydliště: Plzeň

Dotazy na bios / msi P67A-C43 (b3)

#1 Příspěvek od wegel »

Zdravím,
Po problémech s grafickou kartou kdy brzo poté byli nejdříve modré obrazovky v OS (pak ani nestartoval OS) jsem se pokoušel nejdřív přes USB s win 10 opravit OS kdy USB automaticky nabootovalo po startu.

Nepodařilo se(včetně bodu obnovení, prostě nešla žádná varianta) a když OS nenabíhal snažil jsem se o reinstall a zde byl kámen úrazu, USB přestalo po startu automaticky nabíhat tak jsem se přesunul do BIOS (neaktualizovaný) a zvolil jsem boot priority a na první místo USB, následně restart, PC se "jakoby" 3x zapl tak na 2 vteřiny a 3x vypl a nebyli slyšet ani větráčky jen takové cvaknutí, jako by se zapnuly jen některé komponenty.

Předáno tedy do servisu, tam se jim povedlo přes bios boot configuration (1 místo usb nainstalovat win 10), výměna za jinou graf.kartu a aktualizovali bios.

Rád bych se zeptal ohledně bios, můžete mi vysvětlit proč vlastně nešlo to boot priority a ten princip toho, že přes to boot configuration to šlo. Než jsem se do toho pustil tak jsem se skoro všude dočetl, že se pořadí bootování mění přes priority. Přišlo mi, že ten pc se snažil bootovat pouze jakoby z usb a z něj i startovat, bylo slyšet jen to cvakání ale nevím s jistotou co se dělo.

Uživatelský avatar
JaRon
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 15185
Registrován: 29 bře 2005 13:39
Bydliště: BB-SK

Re: Dotazy na bios / msi P67A-C43 (b3)

#2 Příspěvek od JaRon »

ahoj,
tu mozme akurat teoretizovat coby-keby ? Blizsie by Ti vedeli povedat v servise.
Myslim,ze najprv vymenili GK a potom riesili boot - ale to je iba moj odhad :)
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

wegel
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 207
Registrován: 16 čer 2005 09:45
Bydliště: Plzeň

Re: Dotazy na bios / msi P67A-C43 (b3)

#3 Příspěvek od wegel »

To ano, ale ohledně toho bootu OS jsem se nedozvěděl co jsem dělal špatně, viz. ten poslední odstavec prvního příspěvku, proto se ptám tady..

Odpovědět