Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

ESET SS9 & Mozilla Firefox - Vaše připojení není zabezpečené

Moderátoři: james008, JaRon, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Token
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 19
Registrován: 03 říj 2010 11:11

ESET SS9 & Mozilla Firefox - Vaše připojení není zabezpečené

#1 Příspěvek od Token »

Zdravím Vás,

chtěl bych se zde podělit o mé zkušenosti týkající se potíží se zabezpečením připojení v prohlížeči Mozilla Firefox. V průběhu hledání příčiny jsem na internetu narazil na několik názorů, že to může být způsobeno nesprávně nastaveným systémovým časem, avšak v mém případě byl systémový čas v pořádku a problém byl jinde.

Vezmu to od začátku. Před pár dny jsem se rozhodnul přejít z Windows 8.1 na Windows 10. Po přechodu na Win 10 a čisté instalaci jsem první den nainstaloval několik aplikací - ESET Smart Security 9, CCleaner, Total Commander, 7-zip, Razer Synapse. Další den ráno jsem pak doinstaloval Mozillu Firefox a Google Chrome. Po instalaci MF jsem nahrál zálohu profilu z předchozích Windows.
V ten samý den večer však začal Firefox nějak haprovat a zobrazovat následující hlášku:
Vaše připojení není zabezpečené

Majitel serveru xxx nakonfiguroval své webové stránky nesprávně. Abychom chránili vaše informace před odcizením, Firefox se k této webové stránce nepřipojil.

Tento server používá HTTP Strict Transport Security (HSTS) pro určení, zda se má Firefox připojovat pouze zabezpečeně. Z tohoto důvodu není možné přidat pro tento certifikát výjimku.
Firefox.png
Firefox.png (38.49 KiB) Zobrazeno 4691 x
Takto se zobrazil obsah prakticky na každé stránce, na kterou jsem přistoupil. Po přidání výjimky byl blokován značný obsah daného webu. Zajímavé je, že se tak dělo jen ve Firefoxu. Google Chrome ani Microsoft Edge žádné potíže se zobrazováním stránek neměli.
Nejprve jsem začal podezřívat zálohu profilu a tak jsem Firefox odinstaloval a smazal veškeré stopy po něm. Po opětovné instalaci a s čistým profilem se problém vyskytoval dál. Začal jsem tedy googlit a našel několik témat s podobnými potížemi z února 2016 a hlavně zdejší téma http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=5& ... 9&start=30, které založil Marwin911 a měl prakticky stejné příznaky jako u mého PC.

Začal jsem pokračovat tam, kde Marwin911 s Márty84 skončili. Jen dodám, že Marwin911 naposledy zmínil hloubkovou odinstalaci MF pomocí Revo Uninstaler a také se zbavil ESETu.
Odinstalací přes Revo jsem problém nevyřešil, tak jsem se zaměřil rovnou na ESET. Dočasné vypnutí ochrany a firewallu nezabralo, rozhodl jsem se tedy ESET SS9 úplně odinstalovat.
To konečně přineslo úspěch a webové stránky v Mozille Firefox najednou začaly fungovat!

ESET SS9 jsem tedy opět nainstaloval a po pár minutách se Firefox začal chovat zase neobvykle. Po dlouhém bádání a šmejdění v nastavení ESETu jsem konečně našel řešení. Mají tam od letošního roku nasazenou nějakou novou fičuru s nenápadným názvem "NASTAVENÍ KONTROLY PROTOKOLU HTTPS". Když jsem tuto funkci zakázal, stránky ve Firefoxu začaly fungovat.

Zde uvádím kompletní cestu k nastavení:
V hlavním okně ESET Smart Security 9 stisknout F5 --> v levé nabídce kliknout na "WEB A MAIL" a poté na "Ochrana přístupu na web" --> "WEBOVÉ PROTOKOLY"


Toto téma jsem zde založil především pro ty uživatele, kteří se potýkají nebo budou potýkat s podobným problémem a hledají jeho řešení, jelikož jsem na něj nikde nenarazil.
Nakonec chci poděkovat Marwinovi911 a Márty84, kteří mě svými postřehy výrazně navedli na "cíl".

orhore
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 28
Registrován: 15 srp 2011 16:39

Re: ESET SS9 & Mozilla Firefox - Vaše připojení není zabezpe

#2 Příspěvek od orhore »

Ano je to tak jak píše Token, ale.... Osobní zkušenost je ta, že tenhle problém se nevyskytuje u každého uživatele s nainstalovaným ESS9 + Firefox. Ale už jsem nezjistil, zda může hrát roli i poskytovatel připojení k internetu a nebo jiný software v PC.

Připojuji i jeden komentář z webové diskuze kde se zabývali úplně stejným problémem:

"Protože došlo ke střetu zájmů... Autoři Firefoxu si myslí, že je to nejchytřejší a nejbezpečnější prohlížeč a autoři NODu si myslí, že stvořili nejlepší antivirák. Výsledek je bohužel ten, že se s těmi programy prostě na stránky nepodíváš."

puv
Návštěvník
Návštěvník
Příspěvky: 1
Registrován: 19 lis 2016 19:20

Re: ESET SS9 & Mozilla Firefox - Vaše připojení není zabezpe

#3 Příspěvek od puv »

Díky za tip. Jen doplňuji že podobné nastavení má i Avast.

Odpovědět