Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Windows Defender,dobry AV?

Moderátoři: james008, JaRon, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 459
Registrován: 09 črc 2004 15:41
Bydliště: Hlava, vlastna...

Re: Windows Defender,dobry AV?

#16 Příspěvek od KEO »

caRrrnifex.:


to neni ani tak o samotnom produkte. Ten moze mat roznu, aj vybornu kvalitu. Ale o virovych definiciach, databazach, ktore obsahuje a schopnosti firmy /Microsoftu/ - DLHODOBO a hlavne STABILNE a BEZ VYKYVOV si drzat urcitu kvalitativnu a rychlostnu uroven.

To, ze sa produktu zadari urobit par testov, este nic neznamena. Zaujimave to bude, ked tie vysledky bude dosahovat dlhodobo, t.j. minimalne aspon 2 roky.

Vacsina testov sa totiz robi tak - ze hura, idem robit test. Ak ho nerobime naraz, tak tu mame odchylky. Ak ho robime naraz, ale v urcitu dobu - zase to reprezenuje len usek, pocas tej doby. Ak to robime istu dobu - nemame zase pokryte spravanie X milionov pouzivatelov. Takze test od testu a uzivatel od uzivatela mozu byt uplne ine vysledky, kto co chytil a co pustil. Tiez system od systemu a krajina od krajiny...

Mna napr. nezaujima vobec Windows 10, ked som ho este nikde neaplikoval a ani nechcem. Na vacsine pocitacov stale aplikujeme Windows XP /pripadne verzie 8.1, ci 7/. A aj napriek zastaraniu je na nich bezpecnost 1000% vyssia, nez na standardne zabezpecenom Win10 s roznymi doplnkami.

Nemysli si - aj Avast, Avira a Eset pustaju viry. Aviru som mal zakupenu a testoval vyse 10 rokov, ESET este dlhsie. Predtym zase Avast. A pustaju viry, ako kazdy antivirak. Na novy cerstvy malware sa nestiha chytat nikto. A ze toho je denne, az ma prestalo bavit posielat firmam nove vzorky /uz len v pripadoch, ze ma niecim zaujmu/.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 118192
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows Defender,dobry AV?

#17 Příspěvek od Rudy »

caRrrnifex. píše:@Rudy: omlouvám se, pokud se pletu, fórum zase nesleduju tak často, ale namátkou jsem schválně projel první dvě stránky ze sekce Řešení problémů, logy, jedná se o 100 témat a kombinaci Windows 8.1/10 + Windows Defender jsem našel 2x (a to ještě sporně), bavíme se tady o nové verzi Windows Defenderu, se kterým jsou tady na fóru zkušenosti minimální (podle toho co jsem měl možnost vidět), na základě čeho tedy vyslovujete názory na kvalitu nového Defenderu? pletu se a tahle kombinace se v jiných sekcích nachází více? testům av nevěříte? zvláštní, kromě toho, že v nich občas zazáří nějaká netradiční av firma, potvrzují doporučení tady z fóra - neviděl jsem, že by produkty typu Avast, Avira, ESET někdy dlouhodobě propadaly, to mě prostě zaráží, že poznatky z praxe jsou odlišné od výsledků testů

mám prostě obavy, že jedete setrvačností a Defender považujete pořád za jeden a ten samý produkt, ať už běží pod XP, 7 nebo 10, pokud se pletu, omlouvám se :)
Žádný AV není 100%. Ale (někde jsem je tu jmenoval) pod těmi 3mi antiviry jsme dosud nalezly najvíce zaneřáděná PC. On je smaozřejmě rozdíl mezi uživateli. Kdo je obezřetný, neleze na cracky a péčka a nekliká na všechno, tomu možná WinDefender postačí. Notoričtí klikači a náštěvní péček a stránek s cracky mohou mít AV třeba celý zlatý a stejně jim bude k ničemu. Je to případ od případu. :)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Uživatelský avatar
Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Příspěvky: 6954
Registrován: 31 říj 2003 08:26
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows Defender,dobry AV?

#18 Příspěvek od Pavuk29 »

ak tak je najlepsi AV pravy ukazovak na lavom tlacitku mysi....Lavaci maju na vec iny nazor.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra
Příspěvky: 236
Registrován: 31 črc 2008 20:21

Re: Windows Defender,dobry AV?

#19 Příspěvek od caRrrnifex. »

KEO píše:to neni ani tak o samotnom produkte. Ten moze mat roznu, aj vybornu kvalitu. Ale o virovych definiciach, databazach, ktore obsahuje a schopnosti firmy /Microsoftu/ - DLHODOBO a hlavne STABILNE a BEZ VYKYVOV si drzat urcitu kvalitativnu a rychlostnu uroven.
To, ze sa produktu zadari urobit par testov, este nic neznamena. Zaujimave to bude, ked tie vysledky bude dosahovat dlhodobo, t.j. minimalne aspon 2 roky.
souhlasím :) chtěl jsem upozornit na to, aby se neházel do jednoho koše nový a starší verze Defenderu, jde o odlišné produkty s jiným zaměřením; jeho kvalitu prověří čas
KEO píše:Vacsina testov sa totiz robi tak - ze hura, idem robit test. Ak ho nerobime naraz, tak tu mame odchylky. Ak ho robime naraz, ale v urcitu dobu - zase to reprezenuje len usek, pocas tej doby. Ak to robime istu dobu - nemame zase pokryte spravanie X milionov pouzivatelov. Takze test od testu a uzivatel od uzivatela mozu byt uplne ine vysledky, kto co chytil a co pustil. Tiez system od systemu a krajina od krajiny...
proto jsem se ozval, hodnotil se tady Defender bez ohledu na jeho verzi, na základě dřívejších zkušeností s jinými verzemi, snad se chápeme :)
KEO píše:Mna napr. nezaujima vobec Windows 10, ked som ho este nikde neaplikoval a ani nechcem. Na vacsine pocitacov stale aplikujeme Windows XP /pripadne verzie 8.1, ci 7/. A aj napriek zastaraniu je na nich bezpecnost 1000% vyssia, nez na standardne zabezpecenom Win10 s roznymi doplnkami.
žiješ ve velkém přeludu, jak můžeš vůbec říct, že je Tvoje řešení bezpečnější, když si se s W10 ani neseznámil? nechej už Windows XP spát (opravdu nejsou bezpečnější), stojí za to se seznámit s novým možnostmi v nových verzích Windows, zapomeň na bulvární články o W10 ala aeronet.cz, zapomeň na opravu děravého kódu XP alternativními přístupy (připadá mi to, jako by si vlastními silami tunil trabanta a chystal se na závod Formule 1 v domnění, že jsi na tom mnohem lépe, po prvním závodě poznáš rozdíly :) )
KEO píše:Nemysli si - aj Avast, Avira a Eset pustaju viry. Aviru som mal zakupenu a testoval vyse 10 rokov, ESET este dlhsie. Predtym zase Avast. A pustaju viry, ako kazdy antivirak. Na novy cerstvy malware sa nestiha chytat nikto. A ze toho je denne, az ma prestalo bavit posielat firmam nove vzorky /uz len v pripadoch, ze ma niecim zaujmu/.
av bez rozumného uvažování majitele pc je k ničemu; pokud máš čas na vlastní honeypoty, vyhodnocování kódu, pak Ti závidím :)
Rudy píše:Žádný AV není 100%. Ale (někde jsem je tu jmenoval) pod těmi 3mi antiviry jsme dosud nalezly najvíce zaneřáděná PC....
Rudy, vy jste nalezli nejvíce zaneřáděné pc pod verzemi Defenderu, který byl pouhým antispyware/antimalware řešením a to ještě pro malou skupinou hrozeb, pro kterou byl určen, situace se změnila, na to jsem chtěl poukázat :) s ostatním souhlasím
Pavuk29 píše:ak tak je najlepsi AV pravy ukazovak na lavom tlacitku mysi....Lavaci maju na vec iny nazor.
yop :) při bezhlavém klikání je nejlepší av nanic

m0ple
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 93
Registrován: 19 pro 2014 21:41
Bydliště: Brno

Re: Windows Defender,dobry AV?

#20 Příspěvek od m0ple »

KEO píše:Na novy cerstvy malware sa nestiha chytat nikto.
Při defaultním zabezpečení W8 a výše: Defender + SmartScreen, je SmartScreen schopen BFU upozornit, že soubor je málo často stahovaný (velký bratr) a může být škodlivý.

KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 459
Registrován: 09 črc 2004 15:41
Bydliště: Hlava, vlastna...

Re: Windows Defender,dobry AV?

#21 Příspěvek od KEO »

m0ple píše:
KEO píše:Na novy cerstvy malware sa nestiha chytat nikto.
Při defaultním zabezpečení W8 a výše: Defender + SmartScreen, je SmartScreen schopen BFU upozornit, že soubor je málo často stahovaný (velký bratr) a může být škodlivý.

To vypisovalo aj WinXP u suborov a ludia to ignorovali... Proste klik, next, next, next... ani to necitaju.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

m0ple
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 93
Registrován: 19 pro 2014 21:41
Bydliště: Brno

Re: Windows Defender,dobry AV?

#22 Příspěvek od m0ple »

To je jiná věc no. :)

KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 459
Registrován: 09 črc 2004 15:41
Bydliště: Hlava, vlastna...

Re: Windows Defender,dobry AV?

#23 Příspěvek od KEO »

pre caRrrnifex.
KEO píše:
Mna napr. nezaujima vobec Windows 10, ked som ho este nikde neaplikoval a ani nechcem. Na vacsine pocitacov stale aplikujeme Windows XP /pripadne verzie 8.1, ci 7/. A aj napriek zastaraniu je na nich bezpecnost 1000% vyssia, nez na standardne zabezpecenom Win10 s roznymi doplnkami.
žiješ ve velkém přeludu, jak můžeš vůbec říct, že je Tvoje řešení bezpečnější, když si se s W10 ani neseznámil? nechej už Windows XP spát (opravdu nejsou bezpečnější), stojí za to se seznámit s novým možnostmi v nových verzích Windows, zapomeň na bulvární články o W10 ala aeronet.cz, zapomeň na opravu děravého kódu XP alternativními přístupy (připadá mi to, jako by si vlastními silami tunil trabanta a chystal se na závod Formule 1 v domnění, že jsi na tom mnohem lépe, po prvním závodě poznáš rozdíly )
Skusenosti. Dlhorocne. Uz asi stvrt storocie prace s nimi :D

Ty zase nepoznas moje kustomizovane riesnia, aby si mohol tvrdit, ze STANDARDNE zabezpecenie Win10 je lepsie, ako to co aplikujem. Urcite tieto riesenia nie su bezne odporucatelne tu na fore, lebo ich musi robit niekto, kto vie co ma robit a preco.

Konkretne sa tu bavime o takychto postupoch vo vlakne:
http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=14&t=138645
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 459
Registrován: 09 črc 2004 15:41
Bydliště: Hlava, vlastna...

Re: Windows Defender,dobry AV?

#24 Příspěvek od KEO »

m0ple píše:To je jiná věc no. :)
To neni ina vec. Bezpecnost je proces. Ak by si to dovolila trebar firma, tak by isla ku dnu.
Tak ako sa nemozem spoliehat na to, ze ktorykolvek uzivatel si poklika a postahuje cokolvek, tak sa nemozem spoliehat na to, ze doma zena, ci deti nebudu robit podobne.

Potom je otazka - mozem robit bezpecne transakcie na tychto pocitacoch, za predpokladu - ze nesmie dojst k naruseniu integrity dat, ich poskodeniu, alebo financnym skodam ?

Odpoved - nie nemozem. A preto aplikujem zabezpecenia typu - daj to aj klikacovi, nepoucenej osobe a zabezpec to tak, ze nemozu ohrozit seba, ci ineho uzivatela PC, alebo siete. Alebo len so zanedbatelnym dopadom. Plus ziadne zbytocne vysvetlovacky, nic komplikovane a musi to fungovat aj bez nich. Samo. V style, nainstaluje, nakofiguruj a zabudni.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

m0ple
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 93
Registrován: 19 pro 2014 21:41
Bydliště: Brno

Re: Windows Defender,dobry AV?

#25 Příspěvek od m0ple »

Vsak jsem mluvil pouze o moznosti detekce 0day, human error do toho netreba plest, to je jina vec. ;)

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 118192
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows Defender,dobry AV?

#26 Příspěvek od Rudy »

2caRrrnifex.: Nejen pod Defenderem (aby v tom nebyl sám). :) Připouštím, že hoši na něm určitě zapracovali. Osobně dávám přednost specializovanému výrobci bezpečnsostních produktů.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 459
Registrován: 09 črc 2004 15:41
Bydliště: Hlava, vlastna...

Re: Windows Defender,dobry AV?

#27 Příspěvek od KEO »

Dnesna skusenost s Windows Defenderom u znameho. Vraj nepotrebuje antivirak, ma defender. Nainstaloval som mu Pandu Free a ajhla... 4 verzie roznych trojanov + par dalsich podozrivych.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

Uživatelský avatar
Rudy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 118192
Registrován: 30 říj 2003 13:42
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows Defender,dobry AV?

#28 Příspěvek od Rudy »

Takže se prakticky nic nezměnilo. :)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!


Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra
Příspěvky: 236
Registrován: 31 črc 2008 20:21

Re: Windows Defender,dobry AV?

#29 Příspěvek od caRrrnifex. »

@ KEO: SmartScreen ve Windows XP se vztahoval pouze k IE, od Windows 8 je to vestavěná funkce OS - pleteš jabka a hrušky; Tvoje custom řešení opravdu neznám, ale trochu mě děsí - jak zalepíš díry v kódu Windows XP? pokud odkazuješ na téma, tak doporučení typu spouštějte něco pod jiným účtem je neúčinné - většina virů získává práva účtu System; používání RAM disku je k čemu? je to jen další oddíl s rychlým přístupem, jak to ale řeší bezpečnost? mazat tempy můžeš i skripty po spuštění, v čem je bonus navíc? jak mi pomůže, když mám od všeho zálohy, když dojde ke krádeži firemního know-how při využití děr OS, to řešíš jak? tipy v tématu se určitě dají využít a při jejich kombinování se systém stává bezpečnějším, ale pořád je to Tvoje iluze o bezpečnosti starého OS

promiň, jestli jsem hloupý, ale bez konkrétních tipů Ti moc nevěřím a radši bych svěřil data záplatovanému OS s pár úpravami v zabezpečení než podnikat (pro mě) krkolomné variace na bezpečnost ve starém OS, ale třeba se pletu :)

@ Rudy: souhlasím, moje příspěvky nemají vyznít jako "zahoďte externí antiviry, přejděte na Defender", pořád jsou externí řešení lepší

KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Příspěvky: 459
Registrován: 09 črc 2004 15:41
Bydliště: Hlava, vlastna...

Re: Windows Defender,dobry AV?

#30 Příspěvek od KEO »

caRrrnifex. píše:@ KEO: SmartScreen ve Windows XP se vztahoval pouze k IE, od Windows 8 je to vestavěná funkce OS - pleteš jabka a hrušky; Tvoje custom řešení opravdu neznám, ale trochu mě děsí - jak zalepíš díry v kódu Windows XP? pokud odkazuješ na téma, tak doporučení typu spouštějte něco pod jiným účtem je neúčinné - většina virů získává práva účtu System; používání RAM disku je k čemu? je to jen další oddíl s rychlým přístupem, jak to ale řeší bezpečnost? mazat tempy můžeš i skripty po spuštění, v čem je bonus navíc? jak mi pomůže, když mám od všeho zálohy, když dojde ke krádeži firemního know-how při využití děr OS, to řešíš jak? tipy v tématu se určitě dají využít a při jejich kombinování se systém stává bezpečnějším, ale pořád je to Tvoje iluze o bezpečnosti starého OS

promiň, jestli jsem hloupý, ale bez konkrétních tipů Ti moc nevěřím a radši bych svěřil data záplatovanému OS s pár úpravami v zabezpečení než podnikat (pro mě) krkolomné variace na bezpečnost ve starém OS, ale třeba se pletu :)

@ Rudy: souhlasím, moje příspěvky nemají vyznít jako "zahoďte externí antiviry, přejděte na Defender", pořád jsou externí řešení lepší
Rad odpoviem, ale to uz budeme mimo temy. Ak polozis danu otazku v teme o alternativnom zabezpeceni, rad na nu odpoviem tam.
http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=14&t=138645

Pripadne, urobim tam tvoju citaciu a odpoviem nan.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

Odpovědět